Αυτή είναι η μυθική περιουσία του Ροναλντίνιο

Αυτή είναι η μυθική περιουσία του Ροναλντίνιο

Τόσα έβγαλε από τα συμβόλαια, τις διαφημίσεις και τις επενδύσεις.

Σταμάτησε, τελείωσε», είπε ξερά τον Ιανουάριο του 2018 ο αδερφός και ατζέντης του Ροναλντίνιο, σηματοδοτώντας το τέλος ενός πραγματικού θρύλου των γηπέδων.

Ο Βραζιλιάνος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση με μια σπουδαία καριέρα στα πόδια του. Από την Παρί, την Μπαρτσελόνα, τη Μίλαν μέχρι τη Φλαμένγκο και κανα-δυο ομάδες ακόμα σε Μεξικό και Βραζιλία, ο Ροναλντίνιο πρόλαβε να βάλει 190 γκολ σε 513 ματς, αλλά και ακόμα 33 τέρματα με τα χρώματα της εθνικής Βραζιλίας.

Ο Ροναλντίνιο έβγαζε τρελά λεφτά τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο από κείνο το Παγκόσμιο με τη Βραζιλία του 2002 ακόμα. Έξι εκατομμύρια τον είχε αγοράσει η Παρί το 2001 και 40 τον πούλησε στην Μπαρτσελόνα το 2003, κάνοντάς τον πλούσιο.

Άλλα 31 εκατ. πλήρωσε η Μίλαν το 2008 για να τον πάρει από την Ισπανία και εκείνος αμειβόταν τώρα με 5 εκατ. δολάρια ετησίως για τα επόμενα 3 χρόνια. Χωρίς τα μπόνους.

Τα κατοπινά συμβόλαια του άσου εκτός ευρωπαϊκής ηπείρου δεν απέδιδαν τόσο πλουσιοπάροχα, οι διαφημιστικές συμφωνίες του όμως με Nike, Pepsi, Coca-Cola, EA Sports, Gatorade και Danone έτρεχαν κανονικά.

Το 2006, τη χρονιά που τιμήθηκε με τη Χρυσή Μπάλα, το Forbes αποκάλυψε πως έβγαλε 19 εκατομμύρια από διαφημίσεις, πολλά περισσότερα και από το συμβόλαιό του με την Μπάρτσα δηλαδή.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2008, το Forbes τον κατέταξε στο Νο 38 των πλουσιότερων διασημοτήτων του κόσμου, εκτιμώντας το ετήσιο εισόδημά του στα 37 εκατ. δολάρια. Με τη μερίδα του λέοντος να προέρχεται από την Pepsi και τη Nike.

Σήμερα η περιουσία του εκτιμάται γύρω στα 90-100 εκατ. δολάρια, διαθέτοντας επενδύσεις σε Βραζιλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ…

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ