Το ξέρετε; Ποια ώρα έχετε τις πιο πολλές ορέξεις;

Το ξέρετε; Ποια ώρα έχετε τις πιο πολλές ορέξεις;

Είναι αυτή που νομίζετε!

Εσείς κάνετε σεξ λίγο πριν κοιμηθείτε; Αν ναι, τότε ανήκετε στο σύνηθες 82% των ανθρώπων που το κάνουν. Πρόσφατες έρευνες μας πληροφορούν μλιστα ότι πάνω από τις μισές σεξουαλικές συνευρέσεις ενός ζευγαριού συμβαίνουν μεταξύ των ωρών 22:00 μ.μ. και 02.00 π.μ..

Μια επίσης δημοφιλής ώρα είναι επίση στις 6:00 το πρωί, την ώρα που τα περισσότερα ζευγάρια ξυπνάνε.  Και γιατί συμβαίνει αυτό; Ο έντονος κιρκαδικός ρυθμός της σεξουαλικής δραστηριότητας έχει μια αρκετά απλή εξήγηση από την άποψη της διαθεσιμότητας ή της ευκαιρίας. Οι παντρεμένοι είναι πιο πιθανό να κάνουν σεξ λίγο πριν πέσουν για ύπνο. Τότε είναι η στιγμή της ημέρας που ουσιαστικά είναι ο ένας στη διάθεση του άλλου.

 

Η επιστημονική εξήγηση με βάση τις ανθρώπινες σχέσεις

Ένα ζευγάρι που κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι όχι μόνο δένεται συναισθηματικά, αλλά ενδυναμώνει και τη σχέση του. Στο παρελθόν τα ζευγάρια κοιμούνταν μαζί για διάφορους λόγους. Για να διατηρούν την θερμοκρασία τους σταθερή, ή επειδή δύο  ζευγάρια αυτιά είναι καλύτερα από ένα, όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση κινδύνου τη νύχτα, όπως οι επιθέσεις από άγρια ζώα, ή από εχθρούς.

Επί της ουσίας, όμως, η σωματική επαφή προωθεί την οικειότητα και αυξάνει την παραγωγή της οξυτοκίνης . Αυτή είναι η “ορμόνη της οικειότητας” που προωθεί το συναισθηματικό δέσιμο σε πολλά θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης μητέρας-βρέφους.

Για τα ζώα, που ζουν σε ζεύγη αρσενικού-θηλυκού, η στενή σωματική επαφή είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή παραγωγή απογόνων. Ένα θηλυκό προτιμάει να ζευγαρώνει με το αρσενικό σύντροφό του και αρνείται να ζευγαρώσει με άγνωστα αρσενικά.

Αυτό το μοτίβο ισχύει και για τους ανθρώπους που πληρούν τα περισσότερα από τα κριτήρια για την κατηγορία των ζώων που ζουν σε ζεύγη αρσενικού-θηλυκού.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι πιο εύκολα κατανοητό το γιατί οι άνθρωποι κάνουν σεξ κυρίως το βράδυ και ειδικά πριν πέσουν για ύπνο, αφού αυτό ενισχύει τα συναισθήματα εγγύτητας και οικειότητας σε πολλά επίπεδα.

Πηγή: marieclaire.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ