Σε πανικό το διαδίκτυο: Εκατομμύρια αναζητήσεις για «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Σε πανικό το διαδίκτυο: Εκατομμύρια αναζητήσεις για «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Σε πανικό φαίνεται να βρίσκονται οι αμερικανοί πολίτες, με την είδηση εκτέλεσης του Κασέμ Σουλεϊμανί να σκάει σαν «βόμβα». Η φράση «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» έχει δει μεγάλη αύξηση της δημοτικότητας.

Ο φόβος για κλιμάκωσης των συγκρούσεων και ενός παγκοσμίου πολέμου οδήγησε τους ανθρώπους ανά τον κόσμο –αλλά ιδιαίτερα τους πολίτες των ΗΠΑ- να αναζητήσουν τον όρο «WWIII» ή «World War 3» τόσο στο Google όσο και στο Twitter, όπου έχει γίνει το πιο δημοφιλές τρεντ, όπως γράφει ο βρετανικός

Κάθε ένα από τα κορυφαία θέματα του Ηνωμένου Βασιλείου συσχετιζόταν με το θέμα, μεταξύ άλλων trends όπως ήταν ο Τραμπ, το Ιράκ, το Ιράν, η Μέση Ανατολή και ο Σουλεϊμανί.

Οι αναζητήσεις στο Google ήταν εκατομμύρια. Ενώ υπάρχει πάντα κάποιο ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου πολέμου, η Google έδειξε ότι οι έρευνες αυξήθηκαν σχεδόν 100 φορές από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας.

Ακόμα και η ίδια η αναζήτηση της είδησης έγινε τρεντ: κάποια στιγμή μέσα στη μέρα μια από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο Google ήταν άλλωστε «γιατί είναι ο παγκόσμιος πόλεμος τρεντ».

Η πιθανότητα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

«Ενώ μερικοί έχουν περιγράψει τη δολοφονία του Σουλεϊμάνι ως ‘’κήρυξη πολέμου’’ από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του Ιράν, είναι σημαντικό τόσο να μην υπερεκτιμάται ούτε να υποτιμάται η σημασία της στιγμής» γράφει το BBC.

«Αυτό δεν θα προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι βασικοί παράγοντες που ενδέχεται να εμπλακούν σε μια τέτοια σύγκρουση, για παράδειγμα η Ρωσία και η Κίνα, δεν είναι σημαντικοί παράγοντες σε αυτό», εξηγείται.

«Αλλά αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει καθοριστική στιγμή για τη Μέση Ανατολή και για το ρόλο της Ουάσινγκτον σε αυτήν. Βαρυσήμαντα αντίποινα αναμένονται από το Ιράν, και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν κύκλο δράσης και αντίδρασης που θα μπορούσε να φέρει τις δύο χώρες πιο κοντά σε μια ισχυρή σύγκρουση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ