Κορονοϊός: Τελικά… μπορεί να μην τον περιορίσει η ζέστη!

Κορονοϊός: Τελικά… μπορεί να μην τον περιορίσει η ζέστη!

Μπορεί να πιστεύεται ευρέως πως ο κορονοϊός ευνοείται από το κρύο και πως θα περιοριστεί μόλις πιάσουν οι ζέστες, ωστόσο νέα έρευνα δείχνει ότι… μπορεί να μην είναι έτσι τα πράγματα.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Τσάο Ουέι, αναπληρωτής διευθυντής και αρχίατρος του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του Union Medical College Hospital του Πεκίνου, δήλωσε πως η επίδραση των καιρικών συνθηκών στον ρυθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού δεν έχει επιβεβαιωθεί!

Έξι νέα κρούσματα στο Πεκίνο

Η Κίνα ανακοίνωσε επίσης ότι στο Πεκίνο καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα του κορονοϊού σε ανθρώπους που αφίχθησαν στην κινεζική πρωτεύουσα από το εξωτερικό.

Από τα νέα κρούσματα τέσσερα προήλθαν από την Ισπανία και δύο από τη Βρετανία.

Εξάλλου το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών επισήμανε σήμερα ότι τα κρούσματα της covid-19 που αφορούν ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό αποτελούν πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ δήλωσε ότι έλεγχοι στην κατάσταση της υγείας και τα μέτρα καραντίνας εφαρμόζονται τόσο στους Κινέζους όσο και στους αλλοδαπούς που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό.

Πρώτος θάνατος στο Μπαχρέιν

Οι αρχές του Μπαχρέιν ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο ασθενούς με κορονοϊό σήμερα, τον πρώτο στον Κόλπο, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις έξι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου φτάνει τα 965.

Πρόκειται για μια 65χρονη γυναίκα, πολίτη του Μπαχρέιν, η οποία έπασχε από υποκείμενες νόσους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας στο Twitter.

Στο Μπαχρέιν έχουν καταγραφεί 214 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 μέχρι στιγμής.

Πολλά από τα κρούσματα στην περιοχή του Κόλπου συνδέονται με ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στο Ιράν, μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές από την covid-19 με συνολικά 724 θανάτους και 13.900 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Νέοι περιορισμοί στην Σλοβενία

Την ίδια ώρα, νέοι σαρωτικοί περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα στη Σλοβενία, σε μια προσπάθεια αποτροπής διάδοσης του νέου κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτών, τα περισσότερα καταστήματα θα είναι κλειστά, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα λειτουργούν και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Καταστήματα, όπως κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, εστιατόρια και γυμναστήρια θα είναι κλειστά, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες, ταχυδρομεία, βενζινάδικα και μανάβικα. Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύσουν έως την ανακοίνωση άρσης τους, χωρίς να καθορίζεται συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Σήμερα, εξάλλου, είναι και η τελευταία ημέρα για τις αεροπορικές μετακινήσεις, καθώς έχει ανακοινωθεί αναστολή τους από αύριο, Τρίτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ