Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: «Η πολιτεία γνωρίζει ποια αυτοκίνητα περνούν τα διόδια» (vid)

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: «Η πολιτεία γνωρίζει ποια αυτοκίνητα περνούν τα διόδια» (vid)

Κορονοϊός: Αυστηρό μήνυμα προς τους Έλληνες που σχημάτισαν σήμερα ουρές στα διόδια έστειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Τέτοιες συμπεριφορές απασχολούν και την κοινωνία, αλλά και την πολιτεία. Και η ελληνική πολιτεία και γνώριζε και γνωρίζει και θα συνεχίσει να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας, αναφορικά με τις τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν στα διόδια Αφιδνών και της Ελευσίνας.

Περαιτέρω επισήμανε ότι «κάποιοι συμπολίτες μας, δυστυχώς, παρατηρούμε ότι δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή στο εξοχικό. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Αττική και εν γένει στις μητροπολιτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, αντιλαμβάνονται όλοι τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό και τι συνέπειες μπορεί να έχει για την υγεία των πολιτών στις περιοχές όπου πάνε».

Επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη, αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, απλώς δεν κυκλοφορούμε. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε εκ νέου, αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Aπαγόρευση απόπλου σκαφών αναψυχής από όλη την Ελλάδα

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε επίσης η απαγόρευση του απόπλου όλων των σκαφών αναψυχής ανά την ελληνική επικράτεια από το Σάββατο (21/03).

Επανέλαβε επίσης ότι από το Σάββατο, στα νησιά με τα πλοία θα μπορούν να ταξιδεύουν μόνο οι μόνιμοι οι κάτοικοι που θα το πιστοποιούν με φορολογικά έντυπα.

Ανέφερε, επίσης ότι αύριο θα είναι εκτάκτως κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές, και επανέλαβε ότι απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, προειδοποιώντας ότι αν οι πολίτες δεν μείνουν αυτό το Σαββατοκύριακο σπίτι η κυβέρνηση θα εξετάσει πιο αυστηρά μέτρα, ακόμα και αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Δείτε τι έγινε την Παρασκευή στα διόδια

Την ώρα που όλος ο πλανήτης αγωνία για την εξάπλωση του φονικού κορονοϊού και οι πολίτες έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, υπάρχουν κάποιοι σε μια γωνιά της Γης που αγνοούν τις εκκλήσεις.

Μαντέψτε πού… Μα, φυσικά στην Ελλάδα! Είναι ο… μάγκας ο Έλληνας, ο… ανυπότακτος, ο δήθεν επαναστάτης, αυτός που δεν συμμορφώνεται ακόμα και όταν απειλείται η ζωή του ίδιου και των συμπολιτών του. Με απλά λόγια, είναι ο μαλ@@@, ο απαράδεκτος Έλληνας.

Πώς αλλιώς να το πουν οι επιστήμονες; Πόσες εκκλήσεις πρέπει να γίνουν; Πόσα διαγγέλματα να βγάλει ο πρωθυπουργός; Πόσες εικόνες φρίκης από την Ιταλία πρέπει να δεις βρε ηλίθιε για να καταλάβεις ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και επικίνδυνα.

Τι κι αν οι Αρχές φωνάζουν εδώ και ημέρες πως πρέπει να μείνουμε όλοι σπίτια μας ώστε ο κορονοϊός να μην εξαπλωθεί; Ο ανεκδιήγητος Έλληνας πήρε το αμαξάκι του, το φόρτωσε μέχρι πάνω μπαγκάζια και έφυγε για το χωριό.

Γιατί; Ας εξηγήσει κάποιος από αυτούς του «μάγκες» το γιατί. Θέλετε να μεταφέρετε τον ιό σε όλη την Ελλάδα; Μέχρι στιγμής είναι μικρό το ποσοστό κρουσμάτων στην επαρχία, γιατί πάτε να τα καταστρέψετε όλα;

Η εικόνα στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν απογοητευτική. Χιλιάδες ανεύθυνοι συμπολίτες μας αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην επαρχία. Απλά, τραγικό! Καμία σωτηρία.

Ήταν τόσο μεγάλη η έξοδος που σχηματίστηκαν ουρές εκατοντάδων μέτρων στα διόδια της Ελευσίνας!

Όπως θα δείτε στον χάρτη της Google, στην Ολυμπία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, ώρα 12:45, μεσημέρι Παρασκευής, είχε σχηματιστεί ουρά από αυτοκίνητα με πολίτες που εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ