Κορονοϊός: Αυτές είναι οι πέντε ταινίες που προτιμούν οι Έλληνες εν μέσω καραντίνας

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι πέντε ταινίες που προτιμούν οι Έλληνες εν μέσω καραντίνας

Η επέλαση του κορονοϊού μας κρατά σπίτι. Έχουμε υποχρέωση να παραμένουμε στο σπίτι, να μην κυκλοφορούμε έτσι ώστε να βοηθήσουμε στη μη περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Έχουμε βρει νέες συνήθειες, νέα χόμπι αλλά αναμφίβολα τον περισσότερο χρόνο μας τον περνάμε μπροστά στην τηλεόραση.

Μεγάλες ταινίες του Αμερικανικού κινηματογράφου -και όχι μόνο- πρωταγωνιστούν στο ελληνικό μενού τις ημέρες της καραντίνας.

Η εκπομπή Στη φωλιά των Κου Κου έκανε το δικό της… ρεπορτάζ και δες ποιες είναι οι πέντε ταινίες που προτιμούν οι Έλληνες εν μέσω καραντίνας.

Inception (2010)

Το Inception είναι αμερικανική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας παραγωγής 2010 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κρίστοφερ Νόλαν. Πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κεν Γουατάναμπε, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Έλεν Πέιτζ, Τομ Χάρντι, Κίλιαν Μέρφι, Ντίλιπ Ράο, Τομ Μπέρεντζερ και Μάικλ Κέιν.

Η ταινία έγινε τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία. Έλαβε 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ το 2011, συμπεριλαμβανομένης και της υποψηφιότητας για Καλύτερη Ταινία, κερδίζοντας τελικά σε 4 κατηγορίες από αυτές που είχε προταθεί από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

To ξύλο βγήκε από τον παράδεισο (1960)

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο είναι ελληνική αισθηματική κωμική ταινία του 1959, σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου και παραγωγή Φίνος Φιλμ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Η κλασική αυτή ελληνική ταινία πρόκειται για μια από τις γνωστότερες και επικερδέστερες του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Αστακός (2015)

Ο Αστακός (διεθνής τίτλος: The Lobster) είναι κωμική-δραματική ταινία του 2015, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου και σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου. Πρωταγωνιστεί ο Κόλιν Φάρελ. Η ταινία είναι ελληνικής, ιρλανδικής, ολλανδικής, γαλλικής και βρετανικής παραγωγής. Κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 2015. Ήταν υποψήφια για το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου στα 89α βραβεία της Ακαδημίας.

The Lion King (1994)

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών είναι αμερικάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε το 1994, με εταιρεία παραγωγής την Walt Disney Animation Studios και διανομή από την Walt Disney Pictures. Αποτελεί την 32η ταινία μεγάλου μήκους της σειράς Disney

Ο μονομάχος (2000)

Ο Μονομάχος (αγγλ. Gladiator) είναι κινηματογραφική ταινία εποχής σε σκηνοθεσία του Ρίντλεϊ Σκοτ. Έχει βραβευτεί με πέντε Όσκαρ το 2000, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ