Κορονοϊός: Πώς τα κατάφεραν οι Έλληνες – Ο Guardian αναλύει τη μάχη της Ελλάδας

Κορονοϊός: Πώς τα κατάφεραν οι Έλληνες – Ο Guardian αναλύει τη μάχη της Ελλάδας

Τι αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, για τη μάχη που κερδίζει η Ελλάδα απέναντι στον κορονοϊό.

Η τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν τα νοσοκομεία και η κυβέρνηση ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας, φαίνεται πως ανάγκασε τα ξένα ΜΜΕ να… βγάλουν το καπέλο στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με άρθρο της στη «Guardian», η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα, Έλενα Σμιθ αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στους Έλληνας και στη μάχη που δίνουν απέναντι στον Covid-19.

Το ρεπορτάζ της με τίτλο «Πώς η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη του κορωνοϊού παρά τη δεκαετία του χρέους», εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο, το πως η χώρα μας έφτασε να είναι μπροστά από άλλες με ισχυρότερη οικονομική βάση και σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «τα νοσοκομεία της χώρας, σήκωσαν το βάρος των περικοπών, όμως οι προσπάθειές τους να περιορίσουν τον Covid 19 φαίνεται ότι αποδίδουν».

AKROPOLH-ARTHROU_2.jpg
Η Guardian μιλά για τη μάχη της Ελλάδας απέναντι στον κορονοϊό.

Φυσικά, ειδική αναφορά γίνεται στον καθητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά: «Ο φιλομαθής καθηγητής και ο ξεκάθαρος πρώην δήμαρχος έχουν γίνει τα πρόσωπα της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει την εξάπλωση του Covid-19 και οι προσπάθειές τους φαίνεται ότι αποδίδουν.

Σε έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, την Δευτέρα ανακοινώθηκαν 2.145 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 99 θάνατοι (σ.σ. πλέον 101)- πολλοί λιγότεροι από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Η Ιταλία έως σήμερα έχει καταγράψει 20.465 θανάτους. Είναι γενικά αποδεκτό ότι η Ελλάδα περνάει την κρίση πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο».

Η Έλενα Σμιθ κλείνει το άρθρο της, τονίζοντας πως:«ο Σωτήρης Τσιόδρας πρόσφατα επέτρεψε στον εαυτό του να μιλήσει για την «επιπέδωση» της καμπύλης επισημαίνοντας την αγωνία των αρχών ότι «το Πάσχα θα αποτελέσει πρόσκληση, καθώς οι Έλληνες παραδοσιακά επισκέπτονται τα χωριά τους για να γιορτάσουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ