Διατροφικές συμβουλές για να τονώσετε την υγεία σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Διατροφικές συμβουλές για να τονώσετε την υγεία σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Αυτήν την περίοδο είναι σημαντικό όχι μόνο να παραμείνετε στο σπίτι ώστε να βοηθήσετε να μειωθεί η διασπορά του κοροναϊού, αλλά και να φροντίσετε την υγεία σας

Καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα του COVID-19, είναι σημαντικό όχι μόνο να παραμείνετε στο σπίτι και να βοηθήσετε να μειωθεί η διασπορά του κοροναϊού, αλλά και να φροντίσετε την υγεία σας.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να ενισχύσετε την υγεία σας μέσω της διατροφής.

*Καταναλώστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

 

Αυτήν την περίοδο είναι πιο σημαντικό από ποτέ να τρώτε τρόφιμα που έχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, καθώς αυτό θα συμβάλει στη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Τα φρέσκα φρούτα, ειδικά αυτά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, όπως οι φράουλες και τα πορτοκάλια, τα φρέσκα λαχανικά, τα όσπρια, τα τρόφιμα ολικής άλεσης, τα αυγά και οι ανάλατοι ξηροί καρποί δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας.

*Οργανώστε σωστά το γεύμα σας

 

Φανταστείτε το πιάτο σας χωρισμένο σε τέσσερα μέρη. Τα 2 από αυτά – ή αλλιώς το 50% – θα πρέπει να γεμίζουν με πολύχρωμες τροφές, δηλαδή με λαχανικά και φρούτα.

Αυτό αφήνει δύο ακόμη μέρη, σωστά; Ένα από αυτά – ή το 25% του πιάτου – θα πρέπει να καλυφθεί με υδατάνθρακες, δηλαδή με καστανό ρύζι, ζυμαρικά ή ψωμί ολικής άλεσης, ενώ το τελευταίο 25% θα πρέπει να καλυφθεί από πρωτεΐνες, δηλαδή από κοτόπουλο, γαλοπούλα, αυγά, τόνο ή σολομό.

Η επαρκής πρόσληψη λαχανικών και φρούτων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Πέραν αυτού, τα λαχανικά και τα φρούτα, πλούσια σε φυτικές ίνες, θα βοηθήσουν επίσης να μειώσετε τη χοληστερόλη σας και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν το πεπτικό σας σύστημα.

*Συνδυάστε τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα με λαχανικά

 

Ενώ αρκετοί έχουν τη δυνατότητα να έχουν φρέσκα προϊόντα στο σπίτι τους, αυτό δεν ισχύει για όλους. Γι’ αυτό η λύση είναι να συνδυάσετε στα γεύματά σας τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα με φρέσκα λαχανικά. Για παράδειγμα, ο τόνος πηγαίνει εξαιρετικά με φρέσκο μαρούλι.

*Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να πίνουν γάλα

 

Το γάλα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής των παιδιών. Ένα ποτήρι γάλα την ημέρα βοηθά τα παιδιά να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για ανάπτυξή τους.

Παράλληλα, το γάλα προσφέρει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνη D, την οποία ειδικά αυτήν την περίοδο που δε μας βλέπει ο ήλιος την έχουμε μεγάλη ανάγκη.

 

Μην ξεχνάτε τη γυμναστική

Γυμναστείτε στο σπίτι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα

 

Εκτός από την κατανάλωση θρεπτικών τροφίμων, η σωματική άσκηση είναι εξίσου σημαντική για να είστε υγιείς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να αφιερώνουμε 30 λεπτά την ημέρα για άσκηση, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Αν δεν έχετε γυμναστεί τελευταία, ξεκινήστε με ήπιες ασκήσεις: ανεβοκατεβείτε τις σκάλες, για παράδειγμα. Μάλιστα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε online βίντεο για να έχετε περισσότερες επιλογές.

Φροντίστε να πίνετε νερό ανάμεσα στις προπονήσεις σας και να κάνετε διατάσεις πριν και μετά τη γυμναστική, ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο να τραυματιστείτε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ