Κοροναϊός: Παρατείνεται το lockdown στη Νέα Υόρκη – Έκκληση για χρηματική βοήθεια

Κοροναϊός: Παρατείνεται το lockdown στη Νέα Υόρκη – Έκκληση για χρηματική βοήθεια

Ο τοπικός κυβερνήτης έκανε γνωστό, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ότι θα επεκταθούν μέχρι τις 15 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας πως οι επιστήμονες είναι εκείνοι που θα δώσουν απάντηση στο πότε θα αρθούν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ οραματίζεται επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας από τις αρχές Μαΐου, ο Άντριου Κουόμο έρχεται να προσγειώσει τον αμερικανό πρόεδρο στην οδυνηρή πραγματικότητα του κοροναϊού.

Ο τοπικός κυβερνήτης έκανε γνωστό, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ότι θα επεκταθούν μέχρι τις 15 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας πως οι επιστήμονες είναι εκείνοι που θα δώσουν απάντηση στο πότε θα αρθούν.

«Η απόφαση δεν είναι ούτε πολιτική ούτε συναισθηματική. Το μόνο που έχει σημασία είναι τα δεδομένα και η επιστήμη. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κουόμο και ξεκαθάρισε στους πολίτες πως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς είτε κάποιος είναι επιβάτης είτε εργαζόμενος σε αυτά.

Έκκληση του δημάρχου για χρηματική βοήθεια

Την ίδια ώρα, ο δημοκρατικός δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο τόνισε ότι η πόλη της Νέας Υόρκης δεν θα ανακτήσει από μόνη της τις απώλειες εσόδων από τη διακοπή λειτουργίας της οικονομίας της από τα μέσα Μαρτίου. Εκτίμησε τις απώλειες σε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι αυτό το σημείο, για έναν ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 89 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Όποιος θέλει μια εθνική ανάκαμψη, πρέπει να βοηθήσει τα μέρη που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση αυτής της ανάκαμψης» είπε ο ντε Μπλάσιο στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου σχετικά με την επιδημία, τονίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νέας Υόρκης στην αμερικανική οικονομία.

«Η μόνη εξουσία που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση με τον σωστό τρόπο είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (…) Έφτασε η ώρα τους να αποφασίσουν» πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ