Κοροναϊός – Ινδία : Σε καραντίνα ολόκληρο το Προεδρικό Μέγαρο – Συνολικά 500 εργαζόμενοι

Κοροναϊός – Ινδία : Σε καραντίνα ολόκληρο το Προεδρικό Μέγαρο – Συνολικά 500 εργαζόμενοι

Μετά τη θετική διάγνωση στην εξέταση για κοροναϊό σε μια συγγενή εργαζομένου

Περίπου 500 άνθρωποι τέθηκαν σήμερα σε καραντίνα στο Προεδρικό Μέγαρο στην ινδική πρωτεύουσα Νέο Δελχί μετά τη θετική διάγνωση στην εξέταση για κορονοϊό μίας συγγενούς εργαζομένου, ανέφεραν αξιωματούχοι της κυβέρνησης, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων σε πανεθνικό επίπεδο πλησιάζει τα 18.000 παρά τους αυστηρότατους περιορισμούς.

Συναγερμός σήμανε στην κατοικία του Προέδρου Ραμ Ναθ Κόβιντ στο κέντρο του Νέου Δελχί, όταν η νύφη ενός εργαζομένου στις υπηρεσίες υγιεινής που διαμένει στους χώρους διαβίωσης των εργαζομένων βρέθηκε θετική στη νόσο, ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Ούτε ο 74χρονος Πρόεδρος Κόβιντ, ούτε κι οι συνεργάτες του υποχρεώθηκαν να αυτοαπομονωθούν, όμως οι οικογένειες των εργαζομένων στο προεδρικό μέγαρο που διαμένουν σε 114 διαμερίσματα στις εγκαταστάσεις του διατάχθηκαν να παραμείνουν σε αυτά, ενώ τα επτά μέλη της οικογένειας του εργαζομένου στην υπηρεσία υγιεινής μεταφέρθηκαν σε ειδικά σημεία καραντίνας. Μέχρι στιγμής κανείς άλλος εργαζόμενος στις εγκαταστάσεις του Προεδρικού Μεγάρου δεν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

«Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι μέχρι σήμερα κανένας υπάλληλος της Γραμματείας του Προέδρου δεν έχει διαγνωσθεί θετικός για COVID-19 και η Γραμματεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται, σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες», τονίζεται στην ανακοίνωση από το γραφείο του Προέδρου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ινδίας, ο πρόεδρος είναι επικεφαλής της δημοκρατίας, όμως η εκτελεστική εξουσία ασκείται από τον πρωθυπουργό και το υπουργικό του συμβούλιο.

Ένας υπάλληλος στο Κοινοβούλιο της Ινδίας είχε εντοπισθεί επίσης θετικός στον ιό, όμως αυτός δεν είχε μεταβεί στο γραφείο του, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης, καθώς το διοικητικό τμήμα της Βουλής άνοιξε μόλις χθες στο πλαίσιο της σταδιακής εξόδου της χώρας από την καραντίνα.

Τα 1,3 δισεκατομμύρια των Ινδών έχουν διαταχθεί να παραμείνουν σε εγκλεισμό για 40 ημέρες προκειμένου να αναχαιτισθεί η μετάδοση του ιού και τα νοσοκομεία της χώρας να μην κατακλυσθούν από ασθενείς. Μέχρι στιγμής, τα τρία τέταρτα των κρουσμάτων συγκεντρώνονται σε επτά από τα 28 κρατίδια της χώρας– περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Νέο Δελχί και του δυτικού κρατιδίου Μαχαράστρα όπου βρίσκεται η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας Μουμπάι.

Ενδεικτικά, η κατάσταση στη ΝΑ Ασία διαμορφώνεται ως εξής: η Ινδία έχει καταγράψει 17.264 κρούσματα και 543 θανάτους, το γειτονικό Πακιστάν 9.216 κρούσματα και 192 θανάτους, το Αφγανιστάν 933 κρούσματα και 30 θανάτους, η Σρι Λάνκα 248 κρούσματα και επτά θανάτους, το Μπαγκλαντές 2.948 κρούσματα και 101 θανάτους κι οι Μαλδίβες 34 κρούσματα και κανέναν θάνατο. Το Νεπάλ ανέφερε 31 κρούσματα και κανένα θάνατο, το Μπουτάν ανέφερε έξι κρούσματα και κανένα θάνατο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ