Καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία στην Κυψέλη: «Με κλωτσούσαν στο κεφάλι και στο πρόσωπο»

Καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία στην Κυψέλη: «Με κλωτσούσαν στο κεφάλι και στο πρόσωπο»

«Αρχισαν να με βαράνε με γκλοπ, να με κλωτσάνε στο κεφάλι και στο πρόσωπο και να με χτυπάνε με μπουνιές» καταγγέλλει ο νεαρός ο οποίος αναφέρει πως από τα χτυπήματα κατέληξε με ανοιγμένο κεφάλι, 3 σπασμένα δόντια και μώλωπες.

Βαρύτατες καταγγελίες για φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, σχετικά με όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής με ξημερώματα Σαββάτου στην περιοχή της Κυψέλης, έπειτα από πορεία πολιτών.

Εκείνο το βράδυ η αστυνομία αφού προχώρησε σε ρίψη χημικών κατά ατόμων που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, προχώρησε σε 37 προσαγωγές -αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στις οδηγίες εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης του κοροναϊού-  εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με έναν εκ των συλληφθέντων, τον Γ.Κ., ο ίδιος βρισκόταν στο σπίτι του, όταν, αφού άκουσε φασαρία, βγήκε έξω να δει τι γίνεται. Εκεί, αστυνομικός όρμησε πάνω του κι ενώ φώναζε επανειλημμένα ότι «μόλις βγήκα από το σπίτι», ένας δεύτερος αστυνομικός τον πέταξε κάτω.

«Αρχισαν να με βαράνε με γκλοπ, να με κλωτσάνε στο κεφάλι και στο πρόσωπο και να με χτυπάνε με μπουνιές» καταγγέλλει ο νεαρός ο οποίος αναφέρει πως από τα χτυπήματα κατέληξε με ανοιγμένο κεφάλι, 3 σπασμένα δόντια και μώλωπες.

Τι συνέβη

«Την Παρασκευή 8/10, λίγο μετά τη 1:30 π.μ. βρισκόμουν στο σπίτι μου στην Κυψέλη και έβλεπα ταινία μαζί με άλλα 2 άτομα. Ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται απ’ έξω σειρήνες, μαρσαρίσματα από μηχανάκια και ουρλιαχτά. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι να δω, κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει στην οδό Κυψέλης, λίγα μέτρα από τη συμβολή με την όδο Παξών. Είπα στα άλλα 2 άτομα που ήμαστε μαζί ότι κατεβαίνω να δω τι συμβαίνει. Μετά από 1 λεπτό βγήκα από την πόρτα του σπιτιού μου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παξών και Σπετσών και κινήθηκα προς την οδό Κυψέλης. Στο δρόμο είχαν κατέβει και άλλοι γείτονες.

»Ύστερα από 30 περίπου μέτρα και χωρίς να έχω άμεση οπτική επαφή με αυτό που γινόταν στην οδό Κυψέλης, άκουσα πίσω μου μαρσάρισμα από μηχανάκι. Γύρισα και είδα μία μηχανή της ομάδας “Δράση” να κινείται γρήγορα προς το μέρος μου. Τότε ο συνεπιβάτης αστυνομικός πετάχτηκε από το μηχανάκι και ήρθε τρέχοντας κατά πάνω μου. Εγώ αντανακλαστικά κόλλησα στον τοίχο και επιδεικνύοντας τα κλειδιά που είχα στα χέρια μου, φώναξα προς τη μεριά του αστυνομικού ότι “είμαι κάτοικος” και ότι “μένω εκεί” δείχνοντας την πόρτα του σπιτιού μου. Μάταια.

»Ο αστυνομικός όρμησε πάνω μου και ενώ φώναζα επανειλημμένα ότι “μόλις βγήκα από το σπίτι”, ένας δεύτερος αστυνομικός με πέταξε κάτω. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα όλα έγιναν θολά. Κατάλαβα ότι πολλοί αστυνομικοί είχαν μαζευτεί από πάνω μου, δεν κατάλαβα πόσοι, πάντως σίγουρα πάνω από 5. Αρχισαν να με βαράνε με γκλοπ, να με κλωτσάνε στο κεφάλι και στο πρόσωπο και να με χτυπάνε με μπουνιές. Δεν κατάλαβα πόσο κράτησε όλο αυτό. Νομίζω μεταξύ 30 δευτερολέπτων και ενός λεπτού. Στη συνέχεια μου φόρεσαν tire-up στα χεριά πισθάγκωνα, με σήκωσαν κρατώντας τα δεμένα χέρια μου ψηλά με αποτέλεσμα σχεδόν να σέρνομαι κάτω και με τράβηξαν αιμόφυρτο προς την οδό Κυψέλης.

Η Κυψέλη έχει… ζαρντινιέρες

Εποχές από παλιότερα περιστατικά αστυνομικής βίας θυμίζουν όσα εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κυψέλη.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη η οποία περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. 

Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης , ενώ οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

Όπως αναφέρει ο Γ.Κ. «εμαθα επίσης όταν μου διαβάστηκαν οι καταθέσεις των αστυνομικών για μένα, ότι τους έβριζα πριν και κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ότι ΓΛΙΣΤΡΗΣΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ όταν με συνέλαβαν, ότι με κυνηγούσαν από την πλατεία μέχρι την οδό Παξών και διάφορα ακόμα, όπως ότι πέταγα μπουκάλια και πέτρες.

»Δεν ξέρω τι πραγματικά τι να πρωτοπώ μετά από όλα αυτά. Αν αυτό δεν είναι αστυνομικό κράτος, πώς μπορεί να το ονομάσει ένας άνθρωπος που έζησε όλα αυτά;

»Όσοι βρίσκονταν στην πλατεία Αγιού Γεωργιού και δέχθηκαν την βάναυση και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, χωρίς να προηγηθεί η παραμικρή σύσταση, χτυπήθηκαν και κυνηγήθηκαν κάτω από τα σπίτια τους, τι μπορεί να σκέφτονται σήμερα;

»Όσοι επέλεξαν να στήσουν όλο αυτό το τηλεοπτικό show, να μιλάνε για σεσημασμένους(!) συλληφθέντες και για απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η αστυνομία η οποία μας τσάκισε με αυτόν τον τρόπο τι θα πούνε αύριο;

»Τι θα πούνε αυτοί οι εγκληματίες όταν της ομάδας “Δράση” οδηγηθούν στα δικαστήρια για αυτά που έκαναν σε μένα, αλλά και σε άλλους αυτή τη νύχτα;

»Θα συνεχίσουν τα ψέμματα; Την προπαγάνδα; Τον τρόμο;».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ