Η 79χρονη Βίβιεν Γουέστγουντ με φύλλο συκής στα επίμαχα σημεία στέλνει μήνυμα στους Βρετανούς

Η 79χρονη Βίβιεν Γουέστγουντ με φύλλο συκής στα επίμαχα σημεία στέλνει μήνυμα στους Βρετανούς

Εστειλε παθιασμένο μήνυμα μέσω Instagram «να μην πάνε στη δουλειά αν δεν είναι απαραίτητο».

Μία έκπληξη περίμενε τους διαδικτυακούς followers της τρομερής γιαγιάς της μόδας και ιέρειας του πανκ κινήματος Βίβιεν Γουέστγουντ. Μέσω βίντεο στο instagram σήμερα το πρωϊ, προειδοποίησε τους θαυμαστές της να αποφύγουν να πάνε στη δουλειά αν δεν είναι απαραίτητο αφού θα καταλάβουν τον χώρο που χρειάζονται όσοι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στις επάλξεις. Εκείνο, φυσικά που έκανε εντύπωση δεν είναι το μήνυμα της ακτιβίστριας και αειθαλούς σχεδιάστριας όσο ο τρόπος που επέλεξε για να το επικοινωνήσει.

Με φόντο την πίσω πόρτα του σπιτιού της στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, η 79χρονη εκκεντρική κυρία της παγκόσμιας μόδας και πρωτοπορίας και σύμβολο του πανκ κινήματος της δεκαετίας του 70, έκανε έναν ιδιαίτερα σημειολογικό συνδυασμό στο ντύσιμό της αφού ήταν σαν να πρόκειται για δύο διαφορετικές γυναίκες σε ένα σύνολο. Από τη μέση και πάνω, και με στέκα στα μαλλιά, επέλεξε ένα μάλλον συνηθισμένο για ώριμες γυναίκες πουκάμισο με ζωνάκι το οποίο συνδύασε με ασορτί ζακέτα ενώ από τη μέση και κάτω επέλεξε να φορέσει σχεδόν τίποτα –για την ακρίβεια ένα μεταλλικό καλσόν στο χρώμα του δέρματος με φύλλο συκής στο επίμαχο σημείο. “Ο κόσμος έχει αλλάξει, κάποιοι από εμάς έχουμε χάσει τους δικούς μας ανθρώπους από τον κορωνοϊό. Όσοι έχετε την επιλογή να μην πάτε στη δουλειά, μην το κάνετε. Θα πιάσετε τον χώρο, τον δημόσιο χώρο εκείνων που πρέπει να πάνε στη δουλειά επειδή δεν έχουν επιλογή. Πρέπει να αποφασίσετε”, είπε στον φλογερό λόγο της η Βίβιεν Γουέστγουντ μέσω βίντεo το οποίο γύρισε ο σύζυγός της και creative director, o 54χρονος Αντρέας Κροντχάλερ.

28429148-8323227-The_fashion_designer_79_donned_a_pair_of_daring_flesh_coloured_t-a-114_1589543715946

 

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο από τη σειρά των “μηνυμάτων της Παρασκευής” που βιντεοσκοπεί η Γουέστγουντ στη διάρκεια του lockdown. Παθιασμένη ακτιβίστρια στα περιβαλλοντικά ζητήματα, εκμεταλλεύτηκε το διάστημα της καραντίνας για να στρέψει την προσοχή του κοινού στην καταστροφή του φυσικού κόσμου προτρέποντας συγχρόνως τους ακολούθους της να μην εμπιστεύονται τα μίντια και την κυβέρνηση.

Η Βίβιεν Γουέστγουντ καταλαμβάνει το δικό της κεφάλαιο στη Βίβλο της μόδας. Από το 1969 οπότε και άνοιξε τη θρυλική μπουτίκ “Let it Rock” στην Kings Road στο Λονδίνο, ταυτίστηκε με το κίνημα της πανκ χάρη στα πρωτοποριακά design των ρούχων της που έγιναν αργότερα σήμα κατατεθέν όλων των πανκ συγκροτημάτων της εποχής όπως οι Sex Pistols. Στη συνέχεια πειραματίστηκε και με συλλογές με αναφορές σε διάφορους αρχαίους πολιτισμούς αλλά και από περίεργες θεωρίες όπως την ύπαρξη εξωγήινων. Έχει τιμηθεί τέσσερις φορές για την προσφορά της στο χώρο αλλά και για το μέγεθος των εξαγωγών των δημιουργιών της. Ανάμεσα στους διάσημους πελάτες και θαυμαστές της, συγκαταλέγονται η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και σύζυγος του διαδόχου του Βρετανικού Στέμματος, Καρόλου, η η πριγκίπισσα Ευγενία του Γιορκ, η Γαλλίδα ηθοποιός Μαρίον Κοτιγιάρ, ηαλλά και σταρ της ποπ σκηνής όπως η Γκουέν Στεφάνι και ο Φάρελ Γουίλιαμς. Έχει παντρευτεί τρεις φορές, έχει δυο γιους και μια εγγονή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ