Πέντε συνήθειες που αποκτήσαμε και κρατήσαμε μετά την καραντίνα

Πέντε συνήθειες που αποκτήσαμε και κρατήσαμε μετά την καραντίνα

Όταν η ζωή μας αλλάζει, αλλάζουμεκαι εμείς μαζί της προς το καλύτερο

Χρειάζονται αλλαγές για να μένουν τα πράγματα ίδια, είχε γράψει κάποτε ο Ιταλός συγγραφέας Giuseppe di Lampedusa και εμείς, δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο μαζί του. Διότι ένα από τα μεγαλύτερα «μαθήματα» που πήραμε από τις αλλαγές που «εισέβαλαν» στη ζωή μας τους δύο τελευταίους μήνες, είναι πως όταν τα δεδομένα στη ζωή μας μεταβάλλονται, είναι απαραίτητο να αλλάζουμε και εμείς, προκειμένου να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας και να φέρνουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας.

Αυτό ακριβώς κάναμε την περίοδο που πέρασε. Αλλάξαμε συνήθειες προκειμένου να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα στη ζωή μας και ανακαλύψαμε νέους τρόπους για να εργαζόμαστε, να επικοινωνούμε, να γυμναζόμαστε, να απολαμβάνουμε τον χρόνο μας στο σπίτι και να εκφράζουμε τη δημιουργικότητά μας. Τώρα, λοιπόν, που επιστρέφουμε στη γνώριμη ρουτίνα μας και τη ζωή εκτός σπιτιού, θέλουμε να συνεχίσουμε να ακολουθούμε κάποιες από αυτές τις συνήθειες.

Ιδού οι 5 νέες συνήθειες που αποκτήσαμε και άλλαξαν τη νέα καθημερινότητά μας προς το καλύτερο και πώς θα τις υιοθετήσεις και εσύ!

Μετατρέψαμε τα μπαλκόνια μας σε πράσινες «οάσεις»

Αν υπάρχει μια συνήθεια που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και όλες θέλουμε να κρατήσουμε τώρα που επιστρέφουμε στη γνώριμη καθημερινότητά μας, αυτή είναι αναμφίβολα η ενασχόλησή μας με την κηπουρική. Πράγματι, την περίοδο που διανύουμε οι περισσότερες από εμάς καταφέραμε να εξελίξουμε τις δεξιότητές μας στην κηπουρική. Ξαφνικά, το μπαλκόνι έγινε το νέο «έξω» και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το μετατρέψουμε σε μια πράσινη «όαση» δροσιάς.

Μια καμέλια, μια σεφλέρα, μια γαρδένια, ένα παχύφυτο και μια γλάστρα με άγριο θυμάρι, αρκούσαν για να κάνουν τη διαφορά στον υπαίθριο χώρο μας. Τον ελεύθερο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας, λοιπόν, μάθαμε να φυτεύουμε και πλέον, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να ψάχνουμε λύσεις και φυσικά… σπόρους και φυτά, που μπορούν να κάνουν το μπαλκόνι μας ακόμη πιο όμορφο.

Πράγματι, ακόμη και τώρα συνεχίζουμε να αναζητούμε online τα πιο όμορφα σετ κήπου ή τα πιο stylish διακοσμητικά για τον εξωτερικό μας χώρο απο τα Praktiker και δεν σταματάμε να εξελίσσουμε τις δεξιότητες μας στην κηπουρική, έχοντας δίπλα μας τα κατάλληλα εργαλεία κήπου. Διότι γνωρίζουμε ότι και το καλοκαίρι που έρχεται, θα περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και θέλουμε να επενδύσουμε στα μπαλκόνια και τους κήπους μας, ώστε να απολαμβάνουμε σε αυτά τις πιο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές και τα πιο δροσερά απογεύματα.

Ανακαλύψαμε τη γοητεία της οργάνωσης

Την περίοδο που πέρασε, τα σπίτια μας μετατράπηκαν στους μικρόκοσμούς μας. Φροντίσαμε, λοιπόν, να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες για να μπορέσουμε να απολαμβάνουμε με περισσότερη ηρεμία και δίχως περισπασμούς τον χρόνο μας εντός. Και για να το πετύχουμε αυτό, χρειάστηκε να ανακαλύψουμε τις κατάλληλες επιλογές οργάνωσης. Αξιοποιήσαμε τον ελεύθερο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας για να ετοιμάσουμε λίστες οργάνωσης και να ασχοληθούμε περισσότερο με τους προσωπικούς μας χώρους και αντιληφθήκαμε τη διαφορά που μπορεί να έχει στην ποιότητα της καθημερινότητάς μας, ένα σπίτι καθαρό και οργανωμένο.

Προμηθευτήκαμε, λοιπόν, με είδη οργάνωσης και αποθήκευσης για το σπίτι από τα Praktiker και αλ- λάξαμε τους χώρους μας, ούτως ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τις νέες μας ανάγκες, όπως εκείνη της τηλεργασίας. Μια ντουλάπα, μια ραφιέρα, μια παπουτσοθήκη ή ένα απλό κουτί αποθήκευσης, ήταν η προσθήκη που χρειαζόμασταν για να βάλουμε τη ζωή στο σπίτι σε τάξη και να μετατρέψουμε τους προσωπικούς μας χώρους στα πιο ζεν «καταφύγια».

Και τώρα που βγαίνουμε εκτός σπιτιού, δεν σκοπεύουμε να βάλουμε την οργάνωση σε δεύτερο πλάνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, άλλωστε, η ακαταστασία και η έλλειψη οργάνωσης στους χώρους μας, μπορούν να μας προκαλέσουν στρες. Και το σίγουρο είναι πως την εποχή που διανύουμε, δεν χρειαζόμαστε επιπλέον στρες στη ζωή μας.

Μάθαμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με τα χεράκια μας

Πριν από μερικούς μήνες, ενδεχομένως θα αδυνατούσαμε να πιστέψουμε ότι θα μπορούσαμε να βάψουμε τους τοίχους στο δωμάτιό μας μόνες μας ή να κατασκευάσουμε και να στήσουμε χωρίς κάποια βοήθεια ένα τσιμεντένιο κρεμαστό φωτιστικό, τον δικό μας κήπο μυρωδικών, μια πολυμορφική βιβλιοθήκη, έναν DIY δίσκο σερβιρίσματος, μια κρεμαστή ζαρντινιέρα από σωλήνα υδρορροής, μια πρωτότυπη φωτεινή επιγραφή για το σπίτι, ένα πρακτικό και εντυπωσιακό κρεμαστό ράφι με σχοινί, τα δικά μας φωτιστικά κήπου, μια καλοκαιρινή κούνια ή ένα εξυπνο τραπέζι για το μπαλκόνι! Να που όμως, τα καταφέραμε.

Διότι τώρα που μείναμε σπίτι και είχαμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο εντός, αφήσαμε ελεύθερη τη δημιουργικότητά μας και συνειδητοποιήσαμε πως αν το επιθυμούμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε ή να ανανεώσουμε ό,τι θέλουμε με τα χεράκια μας. Με τα σωστά εργαλεία και χρώματα και τη βοήθεια των κατάλληλων YouTube tutorials, καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις πιο πρακτικές και ευφάνταστες DIY κατασκευές και αισθανθήκαμε απίστευτα περήφανες. Διότι τίποτε δε μπορεί να σου προσφέρει μεγαλύτερη χαρά και περηφάνια από ένα όμορφο αντικείμενο ή ένα διακοσμητικό που έχεις δημιουργήσει ή χρωματίσει με τα ίδια σου τα χέρια. Χρειάστηκε απλώς να μείνουμε περισσότερο σπίτι για να το μάθουμε!

Φέραμε την ευεξία σε πρώτο πλάνο

Μπορεί τα γυμναστήρια να έκλεισαν όμως, δεν αφήσαμε την ευεξία μας σε δεύτερη μοίρα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που μείναμε σπίτι, προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους για να γυμναζόμαστε και να φροντίζουμε την υγεία και τη σιλουέτα μας. «Kατεβάσαμε» στα smartphones μας fitness εφαρμογές, γυμναστήκαμε παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube, μετατρέψαμε τα σπίτια μας σε χώρους προπόνησης και πολλές από εμάς, για πρώτη φορά στη ζωή μας, κάναμε το τρέξιμο ή την ποδηλασία κομμάτι της ζωής μας.

Διότι όπως αποδείχθηκε, ένα ποδήλατο ήταν αρκετό για να γυμναστούμε και να περάσουμε έστω και λίγα λεπτά εκτός σπιτιού, ανακαλύπτοντας κρυφές γωνιές της πόλης μας. Τώρα, λοιπόν, που επιστρέφουμε στη γνώριμη ρουτίνα μας, θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον καλό καιρό με ασφάλεια, δίνοντας βραδινά ραντεβού με τα καινούρια μας ποδήλατα και αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας κάθε Σαββατοκύριακο για να εξερευνούμε την πόλη μας, μακριά από συνωστισμούς και απολαμβάνοντας εκείνο το μοναδικό αίσθημα ελευθερίας που μια βόλτα με ένα ποδήλατο μπορεί να μας προσφέρει.

Στραφήκαμε στη μαγειρική

Μια «ματιά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περίοδο που διανύουμε, είναι αρκετή για να σε πείσει πως τους τελευταίους μήνες, οι φίλοι και οι γνωστοί σου έχουν μετατραπεί σε σεφ. Η μαγειρική στο σπίτι έγινε το νέο, αγαπημένο χόμπι όλων μας και το σίγουρο είναι πως λειτούργησε ως «αποκούμπι» στις πιο δύσκολες στιγμές εντός. Ακόμη και όσοι δεν ξέραμε να μαγειρεύουμε, προμηθευτήκαμε τα απαραίτητα είδη μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και μπήκαμε στην κουζίνα! Και οι συνταγές που βρήκαμε στο διαδίκτυο, μας βοήθησαν να ανακαλύψουμε την ομορφιά του να φροντίζουμε μόνοι μας για τη διατροφή μας.

Ακόμη και τώρα, λοιπόν, που οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έχουν αρθεί, περνάμε περισσότερο χρόνο εντός και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε κάθε ημέρα στο σπίτι. Και αυτή τη θετική συνήθεια δεν σκοπεύουμε να την αποχωριστούμε. Με την ασφάλεια να βρίσκεται, άλλωστε, σε πρώτο πλάνο, η επιλογή του delivery δεν φαντάζει πλέον τόσο θελκτική και το ραντεβού στο σπίτι για barbeque με λίγους και καλούς φίλους, αποτελεί για την ώρα την ιδανική λύση, για τις συναντήσεις με την παρέα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, άλλωστε, βρήκαμε και πήραμε τις καλύτερες ψησταριές και αξεσουάρ BBQ!

Ακόμη και αν τα δεδομένα στη ζωή μας άλλαξαν, λοιπόν, καταφέραμε να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και να αξιοποιήσουμε τις στιγμές εντός προκειμένου να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας. Πάνω από όλα όμως, καταφέραμε να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα και να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες οι οποίες αναβάθμισαν τη ζωή μας και μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή και να φέρνουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας, όπως εμείς το επιθυμούμε. Και αυτές ακριβώς οι συνήθειες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της νέας μας καθημερινότητας, είτε πρόκειται για την ευεξία μας, είτε για τη διατροφή και τα σπίτια μας.

Ό,τι και αν χρειάζεσαι για να καταφέρεις να κάνεις και εσύ κομμάτι της ζωής σου αυτές τις νέες, θετικές συνήθειες, θα το ανακαλύψεις στα καταστήματα και το e-shop των Praktiker. Διότι τα Praktiker άλλαξαν στυλ και απέκτησαν έναν «αέρα» fashion αισθητικής ο οποίος τώρα, αλλάζει τα σπίτια και τη διάθεσή μας. Και αυτή ακριβώς την αλλαγή, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, την περίοδο που διανύουμε. Δε γίνεται, λοιπόν, να μην κάνεις μια βόλτα από τα Praktiker αυτές τις μέρες για να ανακαλύψεις τη νέα τους ανανεωμένη συλλογή και να βιώσεις μια ξεχωριστή εμπειρία shopping, είτε πρόκειται για τον κήπο, είτε για το μπάνιο ή την ανακαίνιση του σπιτιού σου.

Σε κάθε περίπτωση και όποιες και αν είναι οι επιλογές σου, μην ξεχνάς: Προκειμένου να βελτιωθείς πρέπει να αλλάξεις. Και το σίγουρο είναι πως κάθε αλλαγή στη ζωή μας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο. Αρκεί να το επιλέξουμε και να το πιστέψουμε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ