Οι «Σεϋχέλλες της Εύβοιας» και το «Πανταβρέχει» στο Καρπενήσι

Οι «Σεϋχέλλες της Εύβοιας» και το «Πανταβρέχει» στο Καρπενήσι

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα, βρίσκεται ένας... παράδεισος!

Άλλοι τα ονομάζουν «Σεϋχέλλες της Εύβοιας», άλλοι «Μπαχάμες της Ελλάδας», άλλοι «νέος παράδεισος» κι άλλοι «εξωτικός προορισμός». Είναι μερικοί από τους δεκάδες χαρακτηρισμούς που έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια 7 μικρά νησάκια στη Βόρειο Εύβοια απέναντι ακριβώς από τα Καμένα Βούρλα.

Μυθικά αφιερώματα σε όλο τον κόσμο για έναν απάνεμο προορισμό για μικρές και μεγαλύτερες αποδράσεις αυξάνουν κάθε χρόνο τους φανατικούς του θαυμαστές.

Ανάμεσα τους το μικρό νησί Μανόλια που έχει και ένα φυσικό λιμάνι για όποιον ήθελε να φτάσει μέχρι εκεί με σκάφος, κάτι που γίνεται συχνά τα τελευταία χρόνια.

Χρυσή άμμος, γαλαζοπράσινες αποχρώσεις στα νερά μαζί με το παρθένο τοπίο, στο σύνολό τους μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής. Ένας ταόπος που μπορεί ο καθένας να επιλέξει για τις αποδράσεις του. Με όποιο σπορ και αν ασχολείται ο επισκέπτης όλο και κάτι θα βρει. Ακόμη και αν επιθυμεί να δει δελφίνια να χορεύουν και φώκιες να λιάζονται με λίγη υπομονή θα το δει κι αυτό.
Αν δε είναι φανατικός ψαροτουφεκάς θα βρει τον εαυτό του. Νησάκια, γνωστά από χρόνια για τους μυημένους «ανακαλύφτηκαν» πριν από πέντε χρόνια από τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο. Πλέον αποκτούν φανατικούς φίλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αναδεικνύεται σαν κατ’ εξοχήν προορισμός για ημερήσιες αποδράσεις από την Αθήνα αλλά και την κεντρική Ελλάδα

Πάντα βρέχει

Πάντα βρέχει. Χειμώνα καλοκαίρι. Δεν είναι σχήμα λόγου είναι μια πραγματικότητα. Ένα γοητευτικό και συνάμα επιβλητικό φαράγγι το «Πανταβρέχει» στην Ευρυτανία λίγα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Ένα απόκρημνο φαράγγι μέσα από το οποίο ξεπηδούν μικροί καταρράκτες και κατά ένα μοναδικό τρόπο δημιουργούν την αίσθηση σε όποιον βρίσκεται εκεί ότι βρέχει συνεχώς.

Γύρω του μια άγρια και μοναδική ομορφιά. Πρόκληση για τον καλοκαιρινό επισκέπτη να την ανακαλύψει. Μια πλούσια πανίδα που παραμένει ανέπαφη στο χρόνο κάνοντας το φαράγγι του «Πανταβρέχει» έναν από τους πλέον ανέγγιχτους φυσικούς θησαυρούς του τόπου μας.

Ανάμεσα σε δύο χωριά την Ροσκά και τα Δολιανά νότια της Ευρυτανίας το φαράγγι του «Πανταβρέχει» έχει δυσκολίες στην πρόσβαση και για να φτάσει κάποιος μέχρι εκεί χρειάζεται περίσσια υπομονή.

Το επιλέγουν οι φανατικοί λάτρεις της πεζοπορίας και αυτοί που επιλέγουν συνειδητά καλοκαιρινές αποδράσεις ή διακοπές στο βουνό. Άλλωστε είναι αυτό που τους χαρίζει μοναδικές εμπειρίες καθώς θα βρεθούν ανάμεσα σε νερά που αναβλύζουν και σε καταρράκτες αλλά και μπροστά σε πίδακες νερού που ξεπηδούν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ