3 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον επίγειο παράδεισο της Ελένης Μενεγάκη

3 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον επίγειο παράδεισο της Ελένης Μενεγάκη

Έχεις πάει ποτέ στα Άχλα;

Στα χρόνια αυτά που ακολουθούμε την Ελένη Μενεγάκη στο Instagram δύο είναι τα πράγματα που γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα. Πως λατρεύει τα παιδιά της και μας το αποδεικνύει συχνά, και πως ο αγαπημένος της προορισμός ever στον πλανήτη γη, είναι τα Άχλα της Άνδρου. Για την ακρίβεια είναι ο επίγειος παράδεισός της, και καθόλου δεν τη κρίνουμε γι’ αυτό. Είναι ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα και γι’ αυτό η παρουσιάστρια το λατρεύει. Κάθε της εξόρμηση, σαββατοκύριακα ή τριήμερα πηγαίνει στην Άνδρο, κι εννοείται πάντα ανεβάζει κι ένα στιγμιότυπο από τις ομορφιές της περιοχής.

Τα Άχλα δεν είναι μόνο η παραλία είναι ένας σημαντικός βιότοπος με εντυπωσιακά πλατάνια σε απόσταση μια ανάσα από την θάλασσα. Στην παραλία Άχλα εκβάλει ο ποταμός Άχλας, ένας από τους 3 μεγάλους ποταμούς της Άνδρου. Τα νερά του τρέχουν ακόμη και το καλοκαίρι μέχρι τον Αύγουστο.

Για αρκετά χρόνια η πρόσβαση στην παραλία ήταν απότομη και δύσκολη, αφού για να πας εκεί χρειάζεσαι είτε ένα καϊκάκι και να την προσεγγίσεις δια θαλάσσης, είτε με αυτοκίνητο τζιπ καθώς ο δρόμος είναι αρκετά απότομος και κακοτράχαλος και ενδεχομένως με ένα συμβατικό αυτοκίνητο να μην τα καταφέρεις. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσα χρόνια δεν ήταν γνωστή η εν λόγω παραλία και δεν συγκέντρωνε πολύ κόσμο.

Στο πλάι της παραλίας στα Άχλα υπάρχει μια μικρή εκκλησία την οποία έχουμε δει και σε φωτογραφία της Ελένης Μενεγάκης στο Instagram κάποια στιγμή. Ακόμη ένα όμορφο στοιχείο της περιοχής, γιατί κάπως έτσι έχεις στο μυαλό σου τα νησιά.

Η συγκεκριμένη περιοχή συνδυάζει άψογα όλα τα στοιχεία της φύσης, αφού εκτός από την παραλία στο μπροστινό μέρος, από πίσω έχει και ποτάμι με ένα απίστευτο δάσος με πλατάνια. Πόσες φορές δεν έχουμε δει άλλωστε την Ελένη Μενεγάκη να ποζάρει πότε στη παραλία, πότε δίπλα στο ποτάμι και τα δέντρα; Ο ποταμός αναβλύζει από τις πλαγιές των βουνών της Βουρκωτής και εκβάλλει στο Αιγαίο. Δεν γνωρίζεις επίσης πως υπάρχουν μικροί καταρράκτες που καταλήγουν σε βάθρες που προσφέρονται για κολύμπι, κάτω από αιωνόβια πλατάνια. Αν είσαι τυχερή θα συναντήσεις καβούρια του γλυκού νερού, χέλια, νεροχελώνες, λαγούς, πέρδικες και σπάνια αποδημητικά πουλιά και πολύχρωμες λιβελούλες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ