Μουντιάλ 2018 : Παγκόσμιοι αστέρες σε άλλο πόστο

Μουντιάλ 2018 : Παγκόσμιοι αστέρες σε άλλο πόστο

Αρκετοί μεγάλοι, πρώην ποδοσφαιριστές θα βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας για το Μουντιάλ σε διαφορετικό πόστο από ότι τους είχαμε συνηθίσει.

Διάσημοι πρώην ποδοσφαιριστές, που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, θα παρουσιαστούν στη Ρωσία, σε κάποια άλλη θέση και σε διαφορετικό ρόλο από ότι μας είχαν συνηθίσει.

Οι 15 ξεχωριστές περιπτώσεις, που παρουσίασε η FIFA στην επίσημη ιστοσελίδα της:

Τιερί Ανρί (Γαλλία/Βέλγιο): Ενας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Θα εμφανιστεί αυτή την φορά στον πάγκο. Νικητής τιου Μουντάλ 1998, παρών και στα επόμενα τρία τουρνουά, 2002, 2006, 2010, θα είναι ο βοηθός του Ρομπέρτο Μαρτίνες στο Βέλγιο.

Μίροσλαβ Κλόζε (Γερμανία): Ο κορυφαίος Γερμανός σκόρερ ολοκλήρωσε την διαδρομή του το 2014. Δεν ήταν απλά μέλος της ομάδας που κατέκτησε το τρόπαιο, αλλά κατέρριψε το ρεκόρ των γκολ που έχουν σημειωθεί στο τουρνουά (16). Μετά το τέλος της καριέρας του, ο Κλόζε προσχώρησε στο προπονητικό επιτελείο του Γιοακίμ Λεβ.

Ντιντιέ Ντεσάμπ (Γαλλία): Ο θρυλικός αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας το 1998, αντικατέστησε τον Λοράν Μπλαν το 2012 και έφτασε έως τον τελικό του Euro 2016. To Μουντιάλ της Ρωσίας θα είναι το δεύτερό του ως προπονητής, έχοντας οδηγήσει τους «πετεινούς» και σε εκείνο της Βραζιλίας το 2014.

Ταφαρέλ (Βραζιλία): Παγκόσμιος πρωταθλητής το 1994 στις ΗΠΑ και φιναλίστ στη Γαλλία, τέσσερα χρόνια αργότερα. Ο Ταφαρέλ άρχισε νέα καριέρα ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Τουρκία και την Γαλατασαράι, ιδιότητα που έχει και στην εθνική Βραζιλίας, μετά την ένταξή του στην ομοσπονδία το 2014.

Ιβιτσα Όλιτς (Κροατία): Συμμετείχε σε τρία Μουντιάλ, (2002, 2006, 2010) σημειώνοντας δύο γκολ και με …διαφορά 12 ετών μεταξύ τους. Αποχώρησε τον Ιούνιο του 2017 και από τον Οκτώβριο αποτελεί μέλος του επιτελείου του Ζλάτκο Ντάλιτς που θα οδηγήσει την Κροατία στην Ρωσία.

Αλιου Σισέ (Σενεγάλη): Ο αρχηγός της Σενεγάλης, στην μοναδική προηγούμενη παρουσία της ομάδας της Αφρικής σε Μουντιάλ, όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Ο πρώην αμυντικός άρχισε να προπονεί τις μικρές εθνικές ομάδες το 2012 και το 2015 έγινε προπονητής της πρώτης ομάδας, οδηγώντας την στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ (Ρωσία): Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρωσίας, παρουσιάστηκε σε δύο Μουντιάλ, το 1994 και 2002, αν και αγωνίστηκε σε μόλις δύο παιχνίδια. Οταν η Ρωσία νίκησε με 6-1 το Καμερούν το 1994 στις ΗΠΑ, ο Ολεγκ Σαλένκο σημείωσε πέντε γκολ, που αποτελεί ρεκόρ, ενώ ο Τσερτσέσοφ δέχθηκε γκολ και ο Ροζέ Μιλά έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην Ιστορία των Μουντιάλ σε ηλικία 42 ετών. Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ έχει την τιμή να κάθεται τώρα στον πάγκο  της Ρωσίας που διοργανώνει το Μουντιάλ.

Χουάν Αντόνιο Πίτσι (Ισπανία/Σαουδική Αραβία): Ο Πίτσι ξεκίνησε σαν επιθετικός στην Αργεντινή, γεννημένος στη Σάντα Φε, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ισπανία, τη χώρα που εκπροσώπησε στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998. Από τότε που ολοκλήρωσε την καριέρα του, ξεκίνησε καριέρα προπονητή, με κορυφαία στιγμή του, την κατάκτηση του Copa America το 2016 με τη Χιλή. Δεν μπόρεσε να οδηγήσει τη Χιλή στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά εκείνος θα ταξιδέψει, προκειμένου να καθήσει στον πάγκο της Σαουδικής Αραβίας.

Τζον Νταν Τόμασον (Δανία): Ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία της εθνικής Δανίας με 52 γκολ, έπαιξε σε δύο Μουντιάλ, 2002 και 2010 και σημείωσε συνολικά 5 γκολ. Οι επιδόσεις του σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία το 2002, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές, σημειώνοντας 4 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Τόμασον ανέλαβε την Ρόντα την σεζόν 2013/14, αλλά το 2016 αποδέχθηκε την πρόταση του Αγκε Χαρέιντε να γίνει μέλος του προπονητικού τιμ της εθνικής ομάδας.

Οσκαρ Ραμίρεζ (Κόστα Ρίκα): Ηταν μέλος της Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία, παίζοντας και στα τέσσερα παιχνίδια της. Ξεκίνησε καριέρα προπονητή το 2002 και έκτοτε δεν έφυγε ποτέ από την πατρίδα του. Πήγε στην εθνική ομάδα το 2015 και την οδήγησε με επιτυχία στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Μλάντεν Κριστάιτς (Σερβία): Ενας από τους κορυφαίους αμυντικούς της Bundesliga στα χρόνια του 2000, με Βέρντερ Βρέμης και Σάλκε. Ο Κρστάιτς εκπροσώπησε τη Σερβία κ’ Μαυροβούνιο στη Γερμανία το 2006. Η ομάδα απογοήτευσε, τερματίζοντας τελευταία στον όμιλο, έχοντας στα προκριματικά δεχθεί μόλις ένα γκολ. Το 2011 αποχώρησε και πέν βτε χρόνια αργότερα έγινε μέλος της προπονητικής ομάδας του Σλάβολιουμπ Μουσλίν στη Σερβία. Μετά την αποχώρηση του τελευταίου, ο Μουσλίν ανέλαβε προσωρινά την ομάδα.

Τσα Ντουρί (Νότια Κορέα): Ενας επιθετικός, χαρακτηριστικός για τις επελάσεις του στην επίθεση, ο Τσα Ντουρί εμφανίστηκε από τον Χίντινγκ στο Μουντιάλ του 2002. Εκανε τέσσερις εμφανίσεις, φτάνοντας από τον πάγκο, ενώ αγωνίστηκε και στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Είχε μία αξιοσέβαστη πορεία σε Γερμανία, Σκωτία και Κορέα. Ο υιός του θρυλικού Τσα Μπουμκούν, μετά την «συνταξιοδότησή του», ασχολήθηκε με την προπονητική και είναι μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του για το Μουντιάλ της Ρωσίας, με ειδίκευση στην οργάνωση της άμυνας.

Γκάρεθ Σάουθγκέιτ(Αγγλία): Ενας από τους πιο γνωστούς αμυντικούς στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000. Αγωνίστηκε σε τρεις αναμετρήσεις στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998, ενώ ήταν μέλος της ομάδας το 2002, χωρίς όμως να παίξει. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Μίντλεσμπρο και ανέλαβε αμέσως προπονητής της. Εχοντας περάσει από τις ομάδες Νέων της Αγγλίας, κάθησε στον πάγκο της πρώτης ομάδας, μετά την αποχώρηση του Σαμ Αλαρντάις. Εχοντας κάνει καλή εντύπωση στην διάρκεια των προκριματικών του Μουντιάλ, του προσφέρθηκε μόνιμη θέση από την ομοσπονδία, μετά μόλις τέσσερα παιχνίδια.

Ανταμ Ναβάλκα (Πολωνία): Εκανε το ντεμπούτο του στη μεσαία γραμμή της Πολωνίας σε ηλικία 19 ετών. Ενα χρόνο αργότερα, έπαιξε σε πέντε αγώνες του Μουντιάλ 1978, όπου η Πολωνία κατέληξε στην πέμπτη θέση. Η διεθνής καριέρα του Ναβάλκα σταμάτησε πρόωρα εξαιτίας τραυματισμού, αλλά επέστρεψε στην Πολωνία 30 χρόνια αργότερα,  αρχικά ως βοηθός προπονητή από το 2007-08 και ως πρώτος από το 2012.

Βαχιντ Χαλίλχοντζιτς (Γιουγκοσλαβία/Ιαπωνία): Ο Βόσνιος επιθετικός αγωνίστηκε με την Γιουγκοσλαβία στο Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία. Ως πρώτος προπονητής είχε τρεις παρουσίες  σε προκριματική φάση  Μουντιάλ, με τρεις διαφορετικές ομάδες, την Ακτή Ελεφαντοστού το 2010 στη Νότια Αφρική, την Αλγερία το 2014 στη Βραζιλία. Το καλοκαίρι, θα είναι η δεύτερη εμπειρία του σε τελική φάση Μουντιάλ, έχοντας  φτάσει ήδη με την Αλγερία στην φάση των «16» πριν από τέσσερα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ