330 εκατ. ευρώ ζητούν σε αποζημίωση οι οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στις εργασίες του Μουντιάλ

330 εκατ. ευρώ ζητούν σε αποζημίωση οι οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στις εργασίες του Μουντιάλ

Οι συγγενείς των εργατών που έχασαν τις ζωές τους στα έργα για το Μουντιάλ, ενώνονται κόντρα στην FIFA και το Κατάρ και ζητούν συνολικές αποζημιώσεις 330 εκατ. ευρώ.

Εδώ και καιρό είναι γνωστό πως για να είναι έτοιμα τα γήπεδα και οι γενικότερες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, ένας μεγάλος αριθμός εργατών μεταναστών, δούλευε υπό άθλιες συνθήκες οι οποίες καταπατούσαν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και οδήγησαν μέχρι και στο θάνατο πολλών εξ’ αυτών.

Πέντε και έξι άτομα στοιβαγμένα σε μικρές καμπίνες, εργατικά ατυχήματα, παράνομες πληρωμές είναι μερικά μόνο από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, όταν η αγγλική εφημερίδα Guardian αποκάλυψε το θέμα, ενώ η Daily Mail αναφέρει πως 2.823 μετανάστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών έργων.

Διαβάστε επίσης: Η απίστευτη ιστορία του Χάμες Ροντρίγκες και τα «χρυσά παπούτσια» του 2014 – Η Γουατεμάλα και το Βικελίδης (pics, vids)

Πλέον οι συγγενείς των ανθρώπων αυτών παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και ενώνονται για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το Κατάρ και την FIFA, ύψους 330 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή είναι και τα χρήματα που θα διανεμηθούν στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Μουντιάλ.

Από την άλλη οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως οι θάνατοι που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των έργων είναι μόλις…τρεις και αναμένεται να οδηγηθούν σε δικαστική διαμάχη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ