Ινφαντίνο: «Αφήστε το ποδόσφαιρο στο επίκεντρο»

Ινφαντίνο: «Αφήστε το ποδόσφαιρο στο επίκεντρο»

Κάλεσμα να επικεντρωθούν όλοι στο ποδόσφαιρο και όχι στην πολιτική, έκανε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

«Σας παρακαλώ, μην αφήσετε το ποδόσφαιρο να παρασυρθεί σε όλες τις ιδεολογικές ή πολιτικές μάχες που υπάρχουν», αναφέρει ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε επιστολή του προς όλες τις ομάδες, που θα λάβουν μέρος στο Μουντιάλ του Κατάρ (20/11-18/12).

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ινφαντίνο και η Γενική Γραμματέας της FIFA, Φατμά Σαμούρα, έστειλαν επιστολή σε όλες τις συμμετέχουσες ομοσπονδίες, ζητώντας τους να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο και να μην ασχοληθούν με τις διάφορες διαμάχες, που αφορούν στην χώρα υποδοχής, όπως τα δικαιώματα LGBT + ή οι ανησυχίες, σχετικά με την μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης: Ζεράρ Πικέ: Ένας Culer που… τυφλώθηκε από την υπερβολική αγάπη (pics, vids)

«Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν ζει στον δικό του κόσμο και γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις και δυσκολίες πολιτικής φύσης σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται στην επιστολή που αποκάλυψε το «Sky Sports» και προστίθεται: «Αλλά μην αφήσετε το ποδόσφαιρο να παρασυρθεί σε κάθε ιδεολογική ή πολιτική μάχη που υπάρχει. Στην FIFA, προσπαθούμε να σεβόμαστε όλες τις απόψεις και πεποιθήσεις, χωρίς να δίνουμε ηθικά μαθήματα στον υπόλοιπο κόσμο.

Ενα από τα μεγάλα δυνατά σημεία του κόσμου, είναι η ίδια η ποικιλομορφία του, κι εάν η συμπερίληψη σημαίνει κάτι, σημαίνει σεβασμό αυτής της διαφορετικότητας. Κανένας λαός, πολιτισμός ή έθνος δεν είναι «καλύτερος» από κάποιον άλλον. Αυτή η αρχή, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του αμοιβαίου σεβασμού και της μη διάκρισης. Και είναι επίσης μια από τις θεμελιώδεις αξίες του ποδοσφαίρου. Ας το θυμόμαστε, λοιπόν, όλοι μας και αφήστε το ποδόσφαιρο να βρίσκεται στο επίκεντρο. Στο Κατάρ, όλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή εθνικότητας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ