Η εθνική Ολλανδίας θα συναντηθεί με μετανάστες εργάτες στο Κατάρ

Η εθνική Ολλανδίας θα συναντηθεί με μετανάστες εργάτες στο Κατάρ

Η ομάδα της Ολλανδία θα συναντήσει περίπου 20 μετανάστες εργάτες, για να συζητήσει τα θέματα με τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά και να προπονηθεί για λίγο μαζί τους.

Η εθνική Ολλανδίας έχει προγραμματίσει να διαθέσει χρόνο κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Κατάρ για να μιλήσει με μετανάστες που βοήθησαν στην κατασκευή των γηπέδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως δήλωσε σήμερα ο Λούις Φαν Χάαλ, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της αποστολής των «Οράνιε» για το Μουντιάλ 2022.

Η ομάδα θα συναντήσει μια ομάδα περίπου 20 μεταναστών στις 17 Νοεμβρίου για να μιλήσουν για τις συνθήκες εργασίας τους και να τους δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προπόνηση.

Διαβάστε επίσης: Χάμες: «Απολαμβάνω τα μεγάλα παιχνίδια – Θα νικήσουμε την Κυριακή»

Η ολλανδική ομοσπονδία (KNVB) είναι μία από αυτές που επικρίνουν το κατάρ για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τις συνθήκες εργασίας, όπου οι μετανάστες εργάτες και οι αλλοδαποί αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας.

Πέρυσι, η κυβέρνηση του Κατάρ διέψευσε τους ισχυρισμούς σε μια έκθεση της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία ότι χιλιάδες μετανάστες εργαζόμενοι παγιδεύονταν και εκμεταλλεύονταν.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Γκάαλ είπε ότι η συνάντηση με τους μετανάστες έχει σκοπό να δώσει προσοχή στις συχνά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες κατασκευάστηκαν τα γήπεδα και άλλες υποδομές για το τουρνουά, πριν η εστίαση της ομάδας μετατοπιστεί πλήρως στο ίδιο το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Το γεγονός ότι είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε αυτό σας λέει κάτι για τις ιδέες της KNVB και αυτής της ομάδας», είπε ο Φαν Γκάαλ.
«Αλλά μετά την ώρα με τους μετανάστες, η εστίαση πρέπει να στραφεί στη Σενεγάλη», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους πρώτους αντιπάλους της Ολλανδίας στον 1ο όμιλο στο Κατάρ, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο Φαν Γκάαλ νωρίτερα φέτος είπε ότι είναι γελοίο που το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στο Κατάρ, καθώς κατηγόρησε τη FIFA ότι μετέφερε το τουρνουά στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής για οικονομικούς και εμπορικούς λόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ