Γκάνα: Με Ινιάκι Γουίλιαμς, Λάμπτεϊ και Σοβάχ οι «26» του Άντο (pic)

Γκάνα: Με Ινιάκι Γουίλιαμς, Λάμπτεϊ και Σοβάχ οι «26» του Άντο (pic)

Με ποιους παίκτες «κατεβαίνει» στο Μουντιάλ του Κατάρ η Γκάνα.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Καμάλ Σοβάχ με την Κλαμπ Μπριζ στο Champions League τού χάρισαν την κλήση στην εθνική ομάδα της Γκάνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, αφού ο 22χρονος επιθετικός, ο οποίος δεν έχει συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, συμπεριλήφθηκε σήμερα στην αποστολή για το Κατάρ.

Αποτέλεσε την έκπληξη του ομοσπονδιακού προπονητή, Ότο Άντο, ο οποίος ανακοίνωσε την ομάδα των 26 παικτών για το τουρνουά, όπου οι «μαύροι αστέρες» αντιμετωπίζουν την Πορτογαλία, τη Νότια Κορέα και την Ουρουγουάη στον 8o όμιλο.

Την πρώτη κλήση του στην εθνική ομάδα έαλβε επίσης και ο 22χρονος μέσος, Σαλίς Αμπντούλ Σαμέντ, ο οποίος αγωνίζεται με τη Λανς στην γαλλική Ligue 1.

Ο άλλοτε διεθνής με την εθνική Ισπανίας, Ινιάκι Γουίλιαμς, και ο πρώην διεθνής με την εθνική ομάδα κάτω των 21 ετών της Αγγλίας, Ταρίκ Λάμπτεϊ, οι οποίοι επέλεξαν την Γκάνα πριν από δύο μήνες, συμπεριλήφθηκαν αμφότεροι στην αποστολή, αλλά η Γκάνα δεν κατάφερε να πείσει επίσης τον Άγγλο διεθνή, Κάλουμ Χάτσον Οντόι, να αλλάξει υπηκοότητα.

Ο Άντο αναγκάστηκε να καλέσει τρεις άπειρους τερματοφύλακες, αφού οι πρώτες δύο επιλογές του, ο Τζότζο Γουόλακοτ της Τσάρλτον και ο Ρίτσαρντ Οφόρι της Ορλάντο Πάιρετς, είναι τραυματίες.

Αρχηγός της εθνικής θα είναι ο Ντέντε Αγιού, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στους προημιτελικούς του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010. Αυτή ήταν μόλις η τρίτη φορά που μία αφρικανική εθνική ομάδα έφτασε στους «8» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα:

Τερματοφύλακες: Λόρενς Ατί-Ζίγκι (Ζανκτ Γκάλεν), Ντάνλαντ Ιμπραχίμ (Ασαντέ Κοτόκο), Μανάφ Νουρουντίν (Έουπεν)

Αμυντικοί: Τζόζεφ Εϊντού (Θέλτα), Ντανιέλ Αμαρτέι (Λέστερ), Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά (Ρίντινγκ), Αλεξάντερ Τζίκου (Στρασμπούρ), Ταρίκ Λάμπτεϊ (Μπράιτον), Γκίντιον Μενσά (Οσέρ), Ντένις Οντόι (Μπριζ), Μοχάμεντ Σαλίσου (Σαουθάμπτον), Αλιντού Σεϊντού (Κλερμόν)

Μέσοι: Αντρέ Αγιού (Αλ Σαντ), Μοχάμεντ Κούντους (Άγιαξ), Ντάνιελ-Κόφι Κιερέχ (Φράιμπουργκ), Ελίσα Οβούσου (Γάνδη), Τόμας Παρτεϊ (Άρσεναλ), Σαλίς Αμπντούλ Σαμέντ (Λανς)

Επιθετικοί: Ντανιέλ Αφρίγι (Χαρτς οφ Όουκ), Τζόρνταν Αγιού (Κρίσταλ Πάλας), Οσμάν Μπουκαρί (Ερυθρός Αστέρας), Ισαχάκου Αμπντούλ Φατάου (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Αντουάν Σεμένιο (Μπρίστολ Σίτι), Καμάλ Σοβάχ (Μπριζ), Καμαλντίν Σουλεμάνα (Ρεν), Ινιάκι Γουίλιαμς (Αθλέτικ Μπιλμπάο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ