Καμερούν: Η σκληροτράχηλη ομάδα που πιστεύει στη διάκριση

Καμερούν: Η σκληροτράχηλη ομάδα που πιστεύει στη διάκριση

Με ένα ρόστερ αποτελούμενο από πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, το Καμερούν στοχεύει στο Μουντιάλ του Κατάρ να κάνει το βήμα παραπάνω.

Αυτή θα είναι η όγδοη εμφάνιση για το Καμερούν σε Μουντιάλ και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως φέτος οι προσδοκίες είναι οι υψηλότερες εδώ και πολλά χρόνια. Έχοντας πολλά αστέρια στη σύνθεσή του και έναν προπονητή που πρεσβεύει τη σκληρή δουλειά, άπαντες πίσω στην αφρικανική χώρα θεωρούν πως η φετινή διοργάνωση θα είναι ξεχωριστή. Με πιο ενθουσιώδη από όλους τον Σαμουέλ Ετό.

«Πηγαίνουμε στο Κατάρ για να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο Ετό, ο οποίος έπαιξε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και τώρα είναι ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Καμερούν, στους παίκτες στα αποδυτήρια μετά την αποφασιστική αναμέτρηση με την Αλγερία τον Μάρτιο στα play offs της Αφρικής για την πρόκριση.

Διαβάστε επίσης: Μπακς – Μπουλς 113-118: «Λύγισαν» τον τρομερό Γιάννη

Ανγκισά: Με τη φόρα της Νάπολι

Ο Φρανκ Ανγκισά πραγματοποιεί μια καταπληκτική σεζόν υπό τις οδηγίες του Λουτσιάνο Σπαλέτι στη Νάπολι, ακολουθώντας την πορεία της ομάδας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie A. Ο 27χρονος μέσος έχει 3 γκολ και 6 ασίστ σε 18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τους «παρτενοπέι», ωστόσο ο ρόλος του και η επίδραση που έχει στον χώρο του κέντρου στο παιχνίδι της Νάπολι δεν αποτυπώνεται πάντα με αριθμούς.

Με την εθνική ομάδα της χώρας του μετράει 5 γκολ και 4 ασίστ σε 42 συμμετοχές με το εθνόσημο και αν παρουσιαστεί στο Κατάρ με τον ίδιο τρόπο όπως με την ομάδα του, αλλά και όπως εμφανίστηκε στη μοναδική διεθνή διοργάνωση που έχει αγωνιστεί ως τώρα (το Confederations Cup το 2017), τότε θα αποτελέσει σίγουρα ένα σημείο αναφοράς στο κέντρο του Καμερούν.

Ο σκληροτράχηλος αμυντικός με τη νοοτροπία νικητή

Όσοι επιθετικοί αντιμετώπισαν τον Ριγκομπέρ Σονγκ, όταν ακόμα αγωνιζόταν, γνωρίζουν πως ήταν ένας πολύ σκληρός αμυντικός με νοοτροπία νικητή, μια νοοτροπία που θέλει να εμφυσήσει και στους παίκτες του, από όταν και ανέλαβε το «τιμόνι» του Καμερούν, τον Φεβρουάριο. Μπορεί να μην είναι ο κορυφαίος τακτικά προπονητής του πλανήτη, ο χαρακτήρας και η πνευματική του δύναμη ωστόσο του έχουν επιτρέψει να δημιουργήσει ένα σύνολο παικτών που τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο και θα παλέψουν για να οδηγήσουν το Καμερούν όσο πιο μακριά γίνεται.

Πρόκειται για τον άνθρωπο το πρόσωπο του οποίου βρίσκεται πάνω στην πλειοψηφία των διαφημιστικών πινακίδων στη χώρα, με ένα στάτους που θα μπορούσε κανείς να το παρομοιάσει με αυτό ενός ροκ-σταρ. Είναι άλλωστε και ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές με την εθνική ομάδα (137).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ