Κόστα Ρίκα: Η «φουρνιά» που «γκρέμισε» τα όνειρα χιλιάδων Ελλήνων στην τελευταία της παράσταση

Κόστα Ρίκα: Η «φουρνιά» που «γκρέμισε» τα όνειρα χιλιάδων Ελλήνων στην τελευταία της παράσταση

Με την παλιά φρουρά, η οποία είχε «πληγώσει» και την εθνική μας το 2014, στην πρώτη γραμμή η Κόστα Ρίκα πηγαίνει στο Κατάρ για να κάνει ότι και πριν οκτώ χρόνια.

Ο Κέιλορ Νάβας και οι άλλες «παλιοσειρές» της Κοστά Ρίκα, που μας παρουσίασαν την καλύτερη εκδοχή της χώρας που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ εντός γηπέδου, πάνε στο Κατάρ να «γράψουν» το φινάλε με το εθνόσημο σε Μουντιάλ και ελπίζουν να γράψουν και πάλι ιστορία όπως οκτώ χρόνια πριν.

Διαβάστε επίσης: Περίεργες και παράξενες ιστορίες από Μουντιάλ που πρέπει να διαβάσεις

Για να γραφτεί το τέλος  όπως και η αρχή για τον ηγέτη των «Ticos»

14 Ιουνίου του 2014 και το «παραμύθι» ξεκίναγε για τον Κέιλορ Νάβας. Στην παρθενική του εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας κατάφερε να οδηγήσει την χώρα με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις  για πρώτη φορά στην ιστοριά της  στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Κόστα Ρίκα από τα παρασκήνια έρχεται στο προσκήνιο του ποδοσφαιρικού κόσμου και όλοι μιλούν για τον φύλακα άγγελο των «Ticos» κάτω από τα γκολποστ.

 

Όπως ήταν φυσικό το επόμενο βήμα δεν άργησε για τον Νάβας καθώς την ίδια χρονιά άνοιξε τα φτερά του για τα σαλόνια της Ρεάλ Μαδρίτης και το τι επακολούθησε δύσκολα θα μπορούσε να το φανταστεί.

Ως ο νούμερο ένα τερματοφύλακας με την Βασίλισσα της Ευρώπης «σάρωσε» τα πάντα και 5 χρόνια μετά, το 2019, ετοίμασε βαλίτσες για Παρίσι και  την Παρί Σεν Ζερμέν με τα πράγματα όμως να μην πηγαίνουν όπως τα περίμενε.

Φτάνουμε στο σήμερα και όντας παίκτης των Παριζιάνων ακόμα η καριέρα του τερματοφύλακα έχει πάρει πλέον την κάτω βόλτα.

Ο 35χρόνος θα προσπαθήσει στο Κατάρ, στην τελευταία του παράσταση σε μεγάλη διοργάνωση με την χώρα του, να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό και να γράψει το φινάλε του σε Παγκόσμιο Κύπελλο με χρυσά γράμματα όπως έπραξε και με την αρχή.

 

 

Με έναν προπονητή που ξέρει να γράφει ιστορία…

Ο λόγος για τον Λουίς Φερνάντο Σουάρες. Ο 62χρόνος  βρίσκεται  στο πάγκο  της Εθνικής Κοστάς Ρίκας από  το Ιουνίο του 2021 και πρόκειται για έναν προπονητή που ξέρει καλά από Μουντιάλ και πώς να γράφει ιστορία.

Αυτή θα είναι η τρίτη παρουσία του Κολομβιανού τεχνικού σε Μουντιάλ  ενώ η  πρώτη  του, το 2006, ήταν σήμα κατατεθέν  για την καριέρα του καθώς λατρεύτηκε ως ήρωας  οδηγώντας  το Εκουαδόρ  στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα έφτασε και μέχρι την φάση των 16.

Με οδηγό το 2014

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των «Ticos» καθώς η Κόστα Ρίκα είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει την καλύτερη πορεία στην μέχρι τώρα ιστορία της στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Αφήνοντας έξω δύο «μεγαθήρια» του Παγκοσμίου Ποδοσφαιρού (Αγγλία, Ιταλία) ,με παθητικό ένα γκολ και πληγώνοντας την Εθνική Ελλάδας και χιλιάδες Έλληνες στην φάση των 16 στα πέναλτι, η Κόστα Ρίκα βρέθηκε από το πουθενά στους 8 καλύτερους του  κόσμου.

Φέτος σε έναν όμιλο επίσης  «φωτιά» με Ισπανία, Γερμανία και η Ιαπωνία και με Νάβας, Ντουάρτε, Μπόρχες, Ρουϊθ, Τεγιάδα και Κάμπελ, οι οποίοι είναι μέλη της φουρνιάς του 2014 των «Ticos»,  η Κοστά Ρίκα θα επιδιώξει να πετύχει κάτι ανάλογο μ’ αυτό που κατόρθωσε οκτώ χρόνια πριν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ