Πως η επτάρα της Ισπανίας απειλεί τη Γερμανία με αποκλεισμό από τη 2η αγωνιστική

Πως η επτάρα της Ισπανίας απειλεί τη Γερμανία με αποκλεισμό από τη 2η αγωνιστική

Το ιστορικό 7-0 της Ισπανίας απέναντι στην Κόστα Ρίκα, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τη Γερμανία και να την αποκλείσει από τη 2η αγωνιστική του Μουντιάλ.

Η Ισπανία ισοπέδωσε την Κόστα Ρίκα με 7-0 στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ του Κατάρ και σε συνδυασμό με την ήττα της Γερμανίας από την Ιαπωνία, έγινε ισχυρό φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά του ομίλου.

Και αυτό γιατί ήδη εξασφάλισε έναν πολύ μεγάλο συντελεστή τερμάτων (θυμίζουμε πως στις διοργανώσεις της FIFA μετράει η διαφορά των γκολ στις ισοβαθμίες), οπότε σε πιθανή ισοβαθμία με κάποια από τις άλλες ομάδες στον όμιλο θα είναι δύσκολο να μείνει από κάτω.

Διαβάστε επίσης: Πρωτοφανές: Δεν δίνει ευρώ πίσω ο ΑΝΤ1 για το κάζο του Μουντιάλ – Τι ανακοίνωσε μόλις

Ο μεγάλη διαφορά τερμάτων όμως της «Φούρια Ρόχα» επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τη Γερμανία. Τα «Πάντσερ», ακόμα κι αν επικρατήσουν την Κυριακή στο μεγάλο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στην Ισπανία, κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν από κάτω στην ισοβαθμία, εκτός κι αν καλύψουν την απόσταση των… οκτώ γκολ που χωρίζουν τις δύο ομάδες. Τα ζόρια για τη Γερμανία ωστόσο δεν τελειώνουν εδώ. Τη 2η αγωνιστική αν η Ιαπωνία επικρατήσει της Κόστα Ρίκα και η Ισπανία της ομάδας του Χάνσι Φλικ, τότε οι Γερμανοί θα μείνουν αυτομάτως εκτός διοργάνωσης.

Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο πως η Ιαπωνία θα νικήσει την Κόστα Ρίκα, τότε με ισοπαλία στο ντέρμπι η Γερμανία για να προκριθεί θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική, να καλύψει τη διαφορά τερμάτων με την Ισπανία απέναντι στην Κόστα Ρίκα και η Ιαπωνία να νικήσει τους Ίβηρες.

Ουσιαστικά για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης η Γερμανία θα πρέπει στην επόμενη αγωνιστική να νικήσει τους Ισπανούς και να μην νικήσει η Ιαπωνία την Κόστα Ρίκα.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Ισπανία 3β. (+7)
Ιαπωνία 3β. (+1)
Γερμανία 0β. (-1)
Κόστα Ρίκα 0β. (-7)

Δεύτερη αγωνιστική

27/11, 12:00 Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα
27/11, 21:00 Ισπανία – Γερμανία

Τρίτη αγωνιστική

01/12, 21:00 Ιαπωνία – Ισπανία
01/12, 21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ