Νότιο Κορέα: Με στόχο την έκπληξη

Νότιο Κορέα: Με στόχο την έκπληξη

Η Νότια Κορέα πάει στο Κατάρ με σκοπό να κυνηγήσει την έκπληξη, είκοσι χρόνια μετά την πιο επιτυχημένη παρουσία της σε τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με τους δύο Χουάνγκ του Ολυμπιακού να βρίσκονται στην αποστολή και τον Σον της Τότεναμ να αποτελεί την ελπίδα, η Νότια Κορέα θέλει να κάνει την υπέρβαση στα γήπεδα του Κατάρ.

Με διπλή… ελληνική εκπρόσωπηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ η Νότια Κορέα. Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, Ινμπόμ Χουάνγκ και Ουί-Τζο Χουάνγκ συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Πάουλο Μπέντο, προπονητής που επίσης έχει περάσει από τη χώρα μας έχοντας καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο Νοτιοκορεάτες θα πάρουν μέρος στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας φυσικά δίπλα τους το μεγάλο αστέρι και ίνδαλμα για μια ολόκληρη χώρα. Τον Χέουνγκ-Μιν Σον της Τότεναμ, ο οποίος θα λάβει μέρος σε τρίτο διαδοχικό Μουντιάλ. Οι «τίγρεις της Ασίας» θεωρούνται παραδοσιακά από τις μεγάλες δυνάμεις του ασιατικού ποδοσφαίρου και αυτή θα είναι η δέκατη διαδοχική και ενδέκατη συνολικά συμμετοχή τους σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: Απίθανη παράσταση της «Φούρια Ρόχα», ισοπέδωσε τους Κοσταρικανούς (vids)

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες για να περάσει τον δεύτερο προκριματικό γύρο, καθώς φιλοξένησε τον όμιλο της επειδή ξέσπασε η πανδημία. Στο τελικό στάδιο ξεκίνησε στραβά παραχωρώντας ισοπαλία 0-0 στο Ιράκ, όμως πήρε εύκολα το εισιτήριο για τα γήπεδα του Κατάρ. Μοναδική ήττα που έκανε ήταν την τελευταία αγωνιστική από τα ΗΑΕ και έχασε την πρωτιά του ομίλου της. Στη χώρα πάντως υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις για καλύτερο ποδόσφαιρο και για πρόκριση από τη φάση των ομίλων, με τον κόσμο να στηρίζεται στην παρουσία του Σον στην ομάδα. Ο τελευταίος έχει δεχτεί κριτική για τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της εθνικής ομάδας, οι οποίες δεν έχουν σχέση με αυτές που πραγματοποιεί στην Τότεναμ. Είναι πρώτος σε συμμετοχές σε όλο το ρόστερ της Νοτίου Κορέας με 102 και πρώτος σκόρερ της με 33 γκολ, ενώ τον ακολουθεί ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού, Ουί-Τζο Χουάνγκ που έχει σημειώσει 16 τέρματα με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Η Νότια Κορέα, πάντως, έχει μείνει στην ιστορία για εκείνη τη… σκανδαλώδη πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, το οποίο συνδιοργάνωσε μαζί με τη Ιαπωνία. «Η Ιταλία αποκλείστηκε από ένα βρώμικο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου διαιτητές και επόπτες έπαιξαν τον ρόλο εκτελεστών», έγραψε ο πασίγνωστος δημοσιογράφος, Τζόρτζιο Τοσάτι μετά τον αποκλεισμό των Ιταλών στη φάση των 16, ενώ ο Τζοβάνι Τραπατόνι, τεχνικός της ομάδας υποστήριξε πως ήταν μια «οργανωμένη συνωμοσία εναντίον της χώρας». Ο διαιτητής εκείνου του αγώνα, Μπάιρον Μορένο, μελλοντικά κατηγορήθηκε για στημένα ματς στην Κολομβία και συνελλήφθη για εμπόριο ναρκωτικών. Στα προημιτελικά η Νότια Κορέα άφησε εκτός την Ισπανία με μια ανάλογη διαιτησία και τη Marca να κυκλοφορεί την επόμενη μέρα με τον τίτλο «αηδιαστικό».

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΠΑΟΥΛΟ ΜΠΕΝΤΟ

Μια τετραετία στον πάγκο της Νοτίου Κορίεας βρίσκεται ο Πορτογάλος, Πάουλο Μπέντο, ο οποίος… σώθηκε και θα είναι στο Κατάρ λόγω αυτής της πρόκρισης. Από εκεί και έπειτα δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα σε αυτή την τετραετία και πιθανότατα η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποτελέσει και τους τελευταίους του αγώνες στη Νότια Κορέα. Στο Κύπελλο Ασίας αποκλείστηκε στα προημιτελικά από το Κατάρ, με την εικόνα της ομάδας να είναι πολύ κακή και τα media να ζητούν την αντικατάστασή του από τότε. O Πορτογάλος πάντως έχει ήδη γράψει ιστορία ως ο μακροβιότερος στον πάγκο μιας εθνικής ομάδας που από το Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική έως αυτό του 2018 στη Ρωσία είχε αλλάξει συνολικά έξι προπονητές. Σε Εθνικό επίπεδο έχει καθίσει και στον πάγκο της ισχυρής Πορτογαλίας, ενώ σε συλλόγους, πέρα από τον Ολυμπιακό, έχει κοουτσάρει την Κρουζέιρο, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Ντανγκντάι (Κίνα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ