Στα χρώματα του ουράνιου τόξου το Γουέμπλεϊ κατά τη διάρκεια του Αγγλία – ΗΠΑ (pics)

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου το Γουέμπλεϊ κατά τη διάρκεια του Αγγλία – ΗΠΑ (pics)

Η FA φωταγώγησε το Γουέμπλεϊ στα χρώματα του ουρανίου τόξου, στέλνοντας έτσι μήνυμα στήριξης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Το στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, «ντύθηκε» εχθές (25/11) με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σε μία ενέργεια των αρμοδίων, προκειμένου να υποστηρίξουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ενόψει του αγώνα Αγγλίας-ΗΠΑ για τη 2η αγωνιστική του Μουντιάλ 2022, που φιλοξενείται στο στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.

Η Αγγλία, είναι μία από τις επτά ευρωπαϊκές χώρες, που υπό την απειλή της κίτρινης κάρτας στον αρχηγό -που ανακοινώθηκε από την FIFA- «υποχώρησαν» από την χρησιμοποίηση του περιβραχιονίου στα χρώματα του ουράνιου τόξου με το σύνθημα «One Love» κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: «Πώς το βλέπεις, θα το γυρίσουμε…»

Η χρήση αυτού του περιβραχιόνιου έχει αντικείμενο συζήτησης στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και ορισμένοι θεατές έχουν λάβει εντολή να αφαιρούν ρούχα που φέρουν το λογότυπο «One Love» κατά την διάρκεια των αγώνων. Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) έχει επικριθεί στο εσωτερικό της χώρας, επειδή τελικά αποφάσισε να μην φορέσει το περιβραχιόνιο ο Χάρι Κέιν.

«Η προσπάθεια εξάλειψης των διακρίσεων κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένης της ομοφοβίας, από το ποδόσφαιρο είναι κάτι στο οποίο πιστεύουν ακράδαντα όλοι στην FA. Η FA θα συνεχίσει να δείχνει την υποστήριξή της για την κοινότητα LGBTQ+ και όλες τις άλλες κοινότητες κατά την διάρκεια, αλλά και μετά τον αγώνα, αρχίζοντας με τον φωτισμό της αψίδας στο στάδιο Γουέμπλεϊ στα χρώματα του ουράνιου τόξου για τον αγώνα της Παρασκευής με τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ