Τίτε: «Πρέπει να έχεις θάρρος για να παίζεις όπως εμείς»

Τίτε: «Πρέπει να έχεις θάρρος για να παίζεις όπως εμείς»

Για την εικόνα της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Τίτε.

Το στήθος του Τίτε φούσκωσε από υπερηφάνεια μιλώντας για την εικόνα της ομάδας του, διαβεβαιώνοντας ότι «πρέπει να έχεις θάρρος να παίζεις όπως εμείς» με την «πίεση» που ζει η ομάδα για να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ επανέλαβε ότι με τους  χορούς τους «δεν κοιτάζουμε υποτιμητικά κανέναν» και ότι «είναι μέρος «της βραζιλιάνικης κουλτούρας».

«Το να παίζεις έτσι είναι η ταυτότητα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ο παίκτες αποκτούν αυτοπεποίθηση για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι το χαρακτηριστικό μας. Κάτω από τόση πίεση, πρέπει να έχεις το θάρρος να παίξεις έτσι, ακόμα κι αν κινδυνεύεις να σε επικρίνουν.

Διαβάστε επίσης: Βινίσιους για Αντσελότι: «Μου έδωσε συμβουλές για το πως θα γίνω βασικός στην Βραζιλία, είναι σαν πατέρας για εμένα»

Και το έχω ήδη ζήσει, αλλά αυτό είναι το είδος ποδοσφαίρου που πιστεύω, ακόμα κι αν υπάρχει κριτική αν δεν κατακτήσεις τον τίτλο. Αλλά είναι αυτό στο οποίο πιστεύουμε», είπε ο Τίτε μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, ενόψει της αυριανής (9/12) αναμέτρησης με την Κροατία (17:00) στην Αλ Ραγιάν.

«Λυπάμαι πολύ και δεν πρόκειται να σχολιάσω ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Βραζιλίας. Ο χορός είναι μέρος της κουλτούρας μας και δεν υποτιμάμε κανέναν. Είναι ο τρόπος ύπαρξης μας. Και σε πολιτιστικό επίπεδο, μπορούμε να βοηθήσουμε την εκπαίδευση των αγοριών», πρόσθεσε.

«Έχω σχέση με τη νέα γενιά, με κάποιους παίκτες που θα μπορούσαν να είναι εγγόνια μου. Είμαι 61 χρονών. Αν πρέπει να χορέψω, θα χορέψω. Με έναν πολύ λεπτό τρόπο, δεν είναι το προφίλ μου. Τους ζήτησα να με κρύψουν.

Πρέπει να προπονηθώ περισσότερο, το ξέρω», αστειεύτηκε ο προπονητής, ο οποίος έστειλε και πάλι τις ευχές του στον Πελέ, λέγοντας ότι «εμπνέει» τους ανθρώπους  με τις αξίες «αλληλεγγύης, σεβασμού, αποδοχής διαφορετικότητας  και συνύπαρξης».

Μιλώντας για την «Χρβάτσκα» είπε: «Από την Κροατία ξεχωρίζω την πολύ υψηλή τεχνική ποιότητα στα τρία χαφ της. Αν και είναι επίσης μια ομάδα με συλλογική τεχνική ποιότητα, φυσική ικανότητα και επιμονή.

Αναγνωρίζουμε τις αρετές του αντιπάλου, αλλά επικεντρωνόμαστε στην επανάληψη της δική μας απόδοσης», συμπλήρωσε, ενώ δήλωσε απαισιόδοξος για τη συμμετοχή του Αλεξ Σάντρο στον αυριανό προημιτελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ