Σαουθγκέιτ: «Μόνο με συλλογική δουλειά θα σταματήσουμε τον Εμπαπέ»

Σαουθγκέιτ: «Μόνο με συλλογική δουλειά θα σταματήσουμε τον Εμπαπέ»

Ο Κίλιαν Εμπαπέ είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια θα προσπαθήσει να περιορίσει η Αγγλία τον Κιλιάν Εμπαπέ, στον αυριανό (Σάββατο 10/12) μεγάλο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γαλλία, τόνισε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (9/12).

Ο Μπαπέ είναι πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ με 5 γκολ σε 4 αγώνες κι ο βρετανικός Τύπος ανέφερε το τελευταίο 48ωρο πως ο παίκτης που θα αναλάβει την αποστολή να περιορίσει τη δράση του θα είναι ο Κάιλ Γουόκερ της Μάντσεστερ Σίτι, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επιλέξει ο Σάουθγκεϊτ ακόμη και τριάδα στόπερ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Και ο Ροντινέι με τη Νότιγχαμ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τριών λιονταριών», εντούτοις, ξεκαθάρισε πως όλοι οι παίκτες θα πρέπει να δουλέψουν μαζί για να σταματήσουν το μεγάλο αστέρι των «μπλε». «Ο Γουόκερ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς τα τελευταία έξι χρόνια. Ο Κάιλ είναι έτοιμος. Φυσικά, μιλάμε για έναν από τους αντιπάλους, αλλά παίζουμε με τη Γαλλία που είναι συνολικά μια φανταστική ομάδα.

Γνωρίζουμε την ποιότητα ολόκληρης της ομάδας. Ο Ντιντιέ Ντεσάν δημιούργησε μια ομάδα που είναι πιο δυνατή από τα άτομα. Αυτό είναι μεγάλη τιμή για αυτόν, ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο για να κερδίσουμε το παιχνίδι» τόνισε ο Σάουθγκεϊτ και πρόσθεσε:

«Πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά για να σταματήσουμε έναν τέτοιο παίκτη. Πρέπει να δουλέψουμε σε όλες τις ζώνες του γηπέδου, για να βεβαιωθούμε πως υπάρχει καλή κάλυψη και υποστήριξη για κάθε παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Είναι τόσο απλό…».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αγγλικής ομάδας, Χάρι Κέιν θέλησε να ανεβάσει κι άλλο την ψυχολογία του Γουόκερ, ενόψει της «μονομαχίας» του με τον Εμπαπέ.

«Ο Κάιλ είναι ένας φανταστικός αμυντικός. Είναι ίσως ο πιο σταθερός δεξιός μπακ που έχει υπάρξει τα τελευταία 10 χρόνια. Παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Ξέρω ότι όλοι μιλούν για τον Κάιλ και τον Κιλιάν, όμως ο Κάιλ θα επικεντρωθεί στο να κάνει τη δουλειά του για την ομάδα όπως κάνει πάντα. Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς».

Ο Σάουθγκεϊτ ανέφερε επίσης πως θα έχει διαθέσιμο τον Ραχίμ Στέρλινγκ ο οποίος επέστρεψε από το Λονδίνο, διότι το περασμένο Σαββατοκύριακο διαρρήκτες εισέβαλλαν στο σπίτι του στο Κόμπαμ, με αποτέλεσμα ο άσος της Τσέλσι να απουσιάσει από τον αγώνα με τη Σενεγάλη για τους «16» της διοργάνωσης

«Είναι υπέροχο που επέστρεψε μαζί μας. Ήθελε να προπονηθεί σήμερα, κάτι που κανονικά δεν θα το κάναμε μετά από μία τόσο μεγάλη πτήση, αλλά το πρόγραμμα ήταν πιο ελαφρύ, οπότε δεν υπήρχε κίνδυνος. Θα είναι στην ομάδα αύριο, αλλά είναι δύσκολο να πούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται».

Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας δεν θέλησε να «απαντήσει» στα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο στόπερ της Άρσεναλ Μπεν Γουάιτ αποχώρησε μετά τον πρώτο αγώνα της ομάδας στους ομίλους, διότι ήρθε σε ρήξη με τον βοηθό του Σάουθγκεϊτ.

«Αυτό που μου έδειξαν ως ρεπορτάζ ήταν κάτι εντελώς… υποτιθέμενο και δεν υπάρχει άλλη λέξη γι’ αυτό. Νομίζω ότι σχολιάζοντας αυτό το θέμα θα την έκανα να φανεί… αξιόπιστη. Κι αυτό δεν θα το κάνω. Εξηγήσαμε το γιατί ο Μπεν έφυγε από το καμπ της ομάδας και νομίζω ότι είναι σημαντικό να γίνει σεβαστό όλο αυτό…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ