Η μέρα που ο Πελέ βρήκε τον διάδοχο που έψαχνε (pics, vid)

Η μέρα που ο Πελέ βρήκε τον διάδοχο που έψαχνε (pics, vid)

Δεν ήταν ο Ροναλντίνιο, δεν ήταν το «φαινόμενο», δεν ήταν ο Κακά, δεν ήταν ο Ριβάλντο, δεν ήταν τόσοι και τόσοι σπουδαίοι… αλλά ήταν ο Νεϊμάρ αυτός που έφτασε τον «βασιλιά» Πελέ στην κορυφή των σκόρερ της Εθνικής Βραζιλίας (77) και έγραψε ιστορία...

Όταν μίλαμε για ποδοσφαίρο και καταφέρνεις το όνομα σου να έχει μπει  στην ίδια πρόταση μ’ αυτό του τεράστιου Πελέ, τότε σίγουρα κάτι έχεις κάνει πολύ κάλα. Πόσο μάλλον δε όταν πράττεις τα ίδια κατορθώματα εντός των τεσσάρων γραμμών με τον μύθο του σπορ.

Σε μια βραδιά που αποδείχθηκε «εφιάλτης» για την Βραζιλία ο Νεϊμάρ κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία της «Σελεσάο».

Διαβάστε επίσης: Σπουδαίος Μόντριτς: Παρηγόρησε τον Ροντρίγκο μετά το χαμένο πέναλτι

Ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν σκοράρε στην παράταση του προημιτελικού με την Κροατία ένα γκολ ποίημα και έφτασε τα 77 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος  «πιάνοντας» τον μυθικό Πελέ στην κορυφή των σκόρερ της Εθνικής Βραζιλίας.

Είναι ο πρώτος ανάμεσα σε τόσο σπουδαίους που πέρασαν, που καταφέρνει 50 χρόνια σχεδόν μετά να φτάσει το ρεκόρ του κορυφαίο Βραζιλιανού όλων των εποχών.


«Το ρεκόρ μου σημειώθηκε πριν από σχεδόν 50 χρόνια και κανείς μέχρι τώρα δεν κατάφερε να το πλησιάσει. Τα κατάφερες αγόρι μου. Αυτό δείχνει το μεγαλείο του επιτεύγματός σου». δήλωσε χαρακτηριστικά  ο μύθικος Πελέ για τον 30χρόνο Βραζιλιάνο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelé (@pele)

Για τα 77 αυτά γκολ ο Νεϊμάρ χρειάστηκε 124 αγώνες φορώντας το εθνόσημο ενώ ο 82χρόνος πλέον θρύλος του ποδοσφαίρου μόλις 92.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ