Απίθανος Μέσι: Σε τρία ματς έσβησε «κατάρα» 16 χρόνων – Από το 0/8 στο 3/3 (vids)

Απίθανος Μέσι: Σε τρία ματς έσβησε «κατάρα» 16 χρόνων – Από το 0/8 στο 3/3 (vids)

Μυθικός Λιονέλ Μέσι οδηγεί την Αργεντινή προς το όνειρο μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

Τέσσερα Μουντιάλ, οκτώ παιχνίδια, μηδέν γκολ. Ο απολογισμός του Λιονέλ Μέσι στα νοκ-άουτ ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι και τη φετινή διοργάνωση. Στο πρώτο του τουρνουά και σε ηλικία 19 ετών, το 2006, έπαιξε μόλις 36 λεπτά κόντρα στο Μεξικό για τους «16» κι έμεινε στον πάγκο στο παιχνίδι των προημιτελικών με τη Γερμανία όπου η Αργεντινή αποκλείστηκε στα πέναλτι.

Ίδιο έργο και στο Μουντιάλ του 2010. Μεξικό στους «16», αποκλεισμός από τη Γερμανία στους «8». Βασικός και στα δύο ματς. Το 2014 δεν έχασε λεπτό στα τέσσερα παιχνίδια της «αλμπισελέστε» από τους «16» μέχρι και τον χαμένο τελικό με τη Γερμανία. Το 2018 η πορεία σταμάτησε στο πρώτο νοκ-άουτ, με αντίπαλο τη Γαλλία όπου φυσικά ήταν και πάλι βασικός.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 94-67: ‘Εβαλε (και) τη Φενέρ στο… Καλάθη

Δεν σκόραρε σε κανένα από τα οκτώ αυτά ματς, παρά μόνο έδωσε τέσσερις ασίστ. Η «κατάρα» έσπασε για τα καλά στο Κατάρ. Από το πρώτο νοκ-άουτ. Γκολ με την Αυστραλία, γκολ (και ασίστ) στον προημιτελικό με την Ολλανδία, γκολ (και ασίστ) και στον ημιτελικό με την Κροατία. Από το 0/8 σε τέσσερα Μουντιάλ, στο απόλυτο με 3/3 στο φετινό τουρνουά.

Ακόμη μία απόδειξη, ότι ο φετινός Μέσι εμφανίζει την καλύτερη εκδοχή του με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας και είναι έτοιμος να την οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου. 36 χρόνια μετά. Είναι ένα βήμα μακριά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ