H Παρί διαθέτει ήδη έναν… παγκόσμιο πρωταθλητή

H Παρί διαθέτει ήδη έναν… παγκόσμιο πρωταθλητή

Ό,τι κι αν συμβεί στον ημιτελικό της Γαλλίας με το Μαρόκο, αλλά και στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, η Παρί Σεν Ζερμέν θα έχει τουλάχιστον έναν παγκόσμιο πρωταθλητή στο ρόστερ της.

Η Αργεντινή, νικήτρια (3-0) χθες στη Λουσάιλ επί της Κροατίας, στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, περιμένει να μάθει απόψε την αντίπαλό της, η οποία θα προκύψει από την έτερη ημιτελική αναμέτρηση, Γαλλία-Κροατία στην Αλ Κορ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε τρεις εκπροσώπους σε ισάριθμες διαφορετικές ομάδες στην τετράδα των ημιτελικών (Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Εμπαπέ και Ασράφ Χακίμι) και, μετά την πρόκριση των Αργεντινών, έχει εξασφαλισμένο έναν παγκόσμιο πρωταθλητή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βραζιλίας «O’ Globo», εκτός από τα κέρδη μάρκετινγκ από την μεγαλύτερη σε διάρκεια… έκθεση των παικτών της, η γαλλική ομάδα θα επωφεληθεί ακόμη περισσότερο από το πρόγραμμα επιβράβευσης της FIFA.

Σύμφωνα με το «πρόγραμμα παροχών συλλόγων», η FIFA θα διανείμει 209 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες σε όλο τον κόσμο, λόγω της συμμετοχής των παικτών τους στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ (20/11-18/12). Έτσι, για κάθε παίκτη που συμπεριλαμβάνεται σε μια εθνική ομάδα, ο σύλλογος θα λάβει 10.000 δολάρια πολλαπλασιαζόμενα με τον αριθμό των ημερών παραμονής στη διοργάνωση, ξεκινώντας την καταμέτρηση δύο εβδομάδες πριν από το ντεμπούτο και ολοκληρώνοντάς την μία ημέρα μετά τη λήξη της συμμετοχής του.

Επομένως, μόνο και μόνο με ήδη έναν φιναλίστ (τον Μέσι), η Παρί Σεν Ζερμέν θα μπορούσε να λάβει έως και 410.000 δολάρια, αλλά η FIFA έχει θέσει ως όριο τις 370.000 ανά παίκτη.

Βέβαια στην περίπτωση των Χακίμι και Μέσι, η Παρί Σεν Ζερμέν θα μοιραστεί τα ποσά αναλογικά με την Ίντερ και την Μπαρτσελόνα, συλλόγους για τους οποίους αγωνίστηκαν οι δυο τους τη διετία πριν από το Κύπελλο, κανόνας που καθιέρωσε η FIFA.

Ο κάθε σύλλογος μπορεί ακόμα να εισπράξει περισσότερα μέσω συμφωνιών με τις συμμετέχουσες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, οι οποίες πρέπει να διαθέσουν μέρος των χρηματικών επάθλων στους συλλόγους που παρείχαν παίκτες. Τα πριμ είναι 42 εκατομμύρια δολάρια για τον πρωταθλητή, 30 εκατομμύρια για τον φιναλίστ, 27 εκατομμύρια για την ομάδα που θα τερματίσει στην τρίτη θέση και 25 εκατομμύρια για την τέταρτη θέση.

Όμως, από την άλλη, οι σχετικές ρήτρες που έχουν υπογράψει οι διάσημοι παίκτες της για έξτρα πριμ σε περίπτωση τίτλων με τις εθνικές τους, είναι κάτι που θα μπορούσε να αναγκάσει την Παρί Σεν Ζερμέν να βγάλει χρήματα από τα ταμεία της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ