Χαλίλχοτζιτς: «Δεν μπορώ να ξεχάσω και να συγχωρήσω»

Χαλίλχοτζιτς: «Δεν μπορώ να ξεχάσω και να συγχωρήσω»

«Καρφιά» του Χαλίλχοτζιτς κατά της ομοσπονδίας του Μαρόκου.

Ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς δήλωσε πως του «αφαίρεσαν την υπερηφάνεια», μετά την απομάκρυνση του από τον πάγκο της εθνικής Μαρόκου, το περασμένο καλοκαίρι. Ο βοσνιακής καταγωγής, Γάλλος προπονητής, υποστήριξε πως δεν του δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας στα τελικά του Μουντιάλ 2022, όπου οι «Λέοντες του Ατλαντα», αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης και αγωνίσθηκαν στον ημιτελικό (σ.σ. ήττα 2-0 από την Γαλλία).

«Μου αφαίρεσαν την υπερηφάνεια. Δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε να τους συγχωρήσω. Γιατί έτσι, θα έπρεπε να ήταν και ο αποχαιρετισμός μου στην προπονητική», σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος απολύθηκε από την θέση του, μετά από τρία χρόνια ως επικεφαλής της εθνικής Μαρόκου.

Διαβάστε επίσης: Το μοναδικό βραβείο που λείπει από τον Μέσι – Μια φορά ανά 30 χρόνια (pic)

Ο λόγος ήταν μια «διαμάχη» με τον Χακίμ Ζίγες, τον οποίο είχε αποκλείσει από την ομάδα για «πειθαρχικά παραπτώματα». Στην συνέχεια, η Βασιλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μαρόκου (FRMF), ανακοίνωσε ένα «φιλικό διαζύγιο, λόγω διαφορών απόψεων σχετικά με την προετοιμασία».
Υπενθυμίζεται, ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, το Μαρόκο έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα στην Ιστορία, που έφθασε στα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, αφού απέκλεισε στους «16» την Ισπανία (κ.α. και παρ. 0-0, 3-0 στα πέναλτι) και στους «8» την Πορτογαλία (1-0).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ