Πολωνία – Ιταλία 0-1

Πολωνία – Ιταλία 0-1

Σε ένα ματς που η νίκη ήταν μονόδρομος και για τις δύο ομάδες οι Ιταλοί έχασαν ένα τσουβάλι γκολ, έπαιξαν με τη φωτιά αλλά στο τέλος λυτρώθηκαν με το γκολ του Μπιράγκι στο 92'

Με την Προτογαλία να έχει προβάδισμα πέντε βαθμών στον 3ο όμιλο του Γκρουπ Α’ στο Nations League, Πολωνία και Ιταλία έπαιζαν «τα ρέστα» τους στο Χορζόφ, με μοναδικό στόχο των δύο ομάδων τη νίκη. Οι «ατζούρι» δημιούργησαν και έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες και ίσως να δέχονταν και γκολ αν ο Αρκάντιους Μίλικ ήταν πιο προσεκτικός, αλλά ο Κριστιάνο Μπιράγκι στο 92′ έσωσε την παρτίδα για τους Ιταλούς.

Οι Πολωνοί αν και αγωνιζόντουσαν στην έδρα τους δεν έπαιξαν το γνωστό επιθετικό τους παιχνίδι, αντίθετα οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο από το ξεκίνημα και προσπαθούσαν συνεχώς να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Η Ιταλία ήταν ανώτερη καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και το μόνο που της έλειπε ήταν το γκολ. Οι ποδοσφαιριστές της «σκουάντρα ατζούρα» έπαιξαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι αλλά όταν έφταναν απέναντι στον Βόιτσεκ Σέζνι έχαναν την ψυχραιμία τους.

Με τους Ιταλούς να χάνουν αρκετές ευκαιρίες και το 0-0 να παραμένει, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πετύχουν ένα γκολ που θα άλλαζε την εικόνα του ματς ριζικά. Η ομάδα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρήκε στο δεύτερο μέρος κάποιες ευκαιρίες σε αντεπιθέσεις με αποκορύφωμα την διπλή ευκαιρία που έχασαν ο Γιακούμπ Μπλασικόφσκι και ο Άρεκ Μίλικ σε τετ α τετ με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.

Με τα λεπτά να περνούν η ισοπαλία με 0-0 έδειχνε ότι θα είναι το τελικό σκορ που θα άφηνε χαρούμενη μόνο την Πορτογαλία. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, σε μία εκτέλεση κόρνερ του Ινσίνιε, ο Λαζάνια πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με την μπάλα να πηγαίνει παράλληλα στην εστία και ο Κριστιάνο Μπιράγκι βρήκε τη μπάλα ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας γράφοντας το 0-1.

Η Ιταλία μετά από τη νίκη της έφτασε τους 4 βαθμούς και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για την πρωτιά-πρόκριση στον όμιλο. Αντίθετα οι Πολωνοί και μαθηματικά δεν γλιτώνουν την τελευταία θέση που θα φέρει και τον υποβιβασμό τους από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στο δεύτερο.

Πολωνία (Γέρζι Μπρζέτσεκ): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρέκα (88′ Γεντρέιτσικ), Γκοράλσκι, Σιμάνσκι (46′ Γκροζίτσκι), Λινέτι (46′ Μπλαζικόβσκι), Ζιενλίνσκι, Λεβαντόβσκι, Μίλικ.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντσι (84′ Πιτσίνι), Μπονούτσι, Κιελίνι, Μπιράγκι, Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι (81′ Λαζάνια), Κιέζα, Ινσίνιε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ