Αναστασιάδης: «Κρατάω τη διάθεση, θα κάνουμε την ομάδα καλύτερη»

Αναστασιάδης: «Κρατάω τη διάθεση, θα κάνουμε την ομάδα καλύτερη»

Ο τεχνικός της Γαλανόλευκης στάθηκε στην διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του και τόνισε ότι η Εσθονία πήρε τη νίκη χωρίς να κάνει τίποτα στο παιχνίδι!

Στη διάθεση και την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του απέναντι στην Εσθονία στάθηκε ο Αγγελος Αναστασιάδης, μετά την ήττα της Εθνικής με 1-0. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές της γαλανόλευκης προσπάθησαν, έκαναν ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ, αλλά δεν τους ήθελε η μπάλα. Αντίθετα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Εσθονία προηγήθηκε χωρίς να κάνει τίποτα! Παράλληλα, επισήμανε ότι παιχνίδια σαν αυτό κάνουν τους παίκτες πιο δυνατούς διανοητικά και σωματικά και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η Εθνική θα βελτιωθεί και θα παρουσιαστεί καλύτερη στα επόμενα ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη βελτίωση που πρέπει να δείξει η Εθνική: «Σήμερα δημιουργήσαμε περισσότερες προϋποθέσεις για να σκοράρουμε, χάσαμε ευκαιρίες, όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο παιχνιδιού και τη διάθεση. Είμαστε στεναχωρημένοι που χάσαμε τη δεύτερη θέση. Εγώ όμως είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που λειτούργησαν τα παιδιά, οι περισσότεροι τουλάχιστον, καθώς υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε».

Για τη σύγκριση σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στη Φινλανδία: «Στο παιχνίδι με τη Φινλανδία ευτυχήσαμε να σκοράρουμε κι αυτό μας έκανε πιο εύκολο το έργο στη συνέχεια. Απόψε βάλαμε ένα γκολ μόνοι μας, απέναντι σε μια ομάδα που πήρε το προβάδισμα χωρίς να κάνει τίποτα. Δεν είναι δικαιολογία, θεωρώ πως είναι μια σπάνια αγωνιστική ημέρα. Δεν μπορώ να προσάψω κάτι στα παιδιά, όσον αφορά την προσπάθειά τους».

Για το τι φταίει και δεν βελτιώνεται η εικόνα της ομάδας: «Δεν γίνεται να πούμε σε μια εβδομάδα πως είμαστε ομαδάρα ή χάλια. Δεν μπορώ εγώ να πω κάτι τέτοιο. Όσοι γνωρίζουν ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν πως ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Μέσα από ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί κανείς να εξάγει και θετικά συμπεράσματα. Δεν είναι όλα άσχημα. Αυτά μας κάνουν να γινόμαστε πιο δυνατοί διανοητικά και σωματικά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες στη συνέχεια. Ελπίζω πως αυτό το αποτέλεσμα, που εγώ δεν το περίμενα, θα κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Δεν θα αναθεματίσουμε, ούτε θα υπερβάλουμε για τις δυνατότητές της».

Για την επόμενη έδρα της Εθνικής: «Πιστεύω πως υπάρχει μια διαφορετική διάθεση. Θέλουμε να δείξουμε πως προσπαθούμε, ανεξάρτητα από τις δυνατότητές μας. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, αλλά σε τέτοια παιχνίδια, όπως το αποψινό, όταν έχουμε κερδίζει τόσα πολλά στημένα, από τα οποία προέρχεται το 80% των γκολ, εμείς δεν είχαμε τη δυνατότητα να απειλήσουμε. Χαθήκαν έτσι κάποιες φάσεις, που θα μπορούσαν να γίνουν γκολ. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό θέμα για μένα. Ακόμα και με αυτή την εικόνα, που πάντως δεν ήταν άσχημη, θα μπορούσαμε να είχαμε απειλήσει. Όχι να κερδίσουμε, γιατί δεν μας ήθελε κιόλας. Εμείς θα κάνουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό. Θα δείξει ο χρόνος».

Για τον Κουλούρη: «Εμείς θέλαμε να έχουμε όλες τις δυνάμεις μας με την Φινλανδία, ώστε να νικήσουμε με 2-0 και να διεκδικήσουμε την πρωτιά. Εξάλλου, οι Ελπίδες έπαιξαν εντός έδρας και είχαν λύσεις. Εγώ είχα αποφασίσει να τον ξεκινήσω βασικό, αλλά μετά άρχισε να βρέχει κι έτσι πήρα την απόφαση να μην τον ξεκινήσω και να ταξιδέψει αύριο με την Εθνική U21 για να τη βοηθήσει στη ρεβάνς. Θα ήταν λύση ο Κουλούρης αν έπαιζε, αλλά δεν νομίζω πως ακόμα κι αν έπαιζε δεν θα άλλαζε κάτι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ