Ζλάταν για Πεπ : «Είναι ανώριμος, έχει πρόβλημα μαζί μου»

Ζλάταν για Πεπ : «Είναι ανώριμος, έχει πρόβλημα μαζί μου»

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της κόντρας Ιμπραΐμοβιτς - Γκουαρδιόλα ήρθε να δώσει με δηλώσεις του ο Σουηδός, χαρακτηρίζοντας ανώριμο τον Καταλανό προπονητή.

Η σχέση τους δεν ήταν ποτέ καλή. Ξεκίνησε τυπική και κατέληξαν να μην μιλιούνται. Ή καλύτερα να μιλάει ο ένας για τον άλλον (συχνά ο Ζλάταν, σπανίως ο Πεπ) μέσω των συνεντεύξεων τους. Αυτό έγινε για μια ακόμα φορά, με τον Ιμπραΐμοβιτς να εκτοξεύει νέα «πυρά» κατά του Γκουαρδιόλα, λίγες μέρες μετά το ντέρμπι του Μάντσεστερ.

«Οι πρώτοι έξι μήνες ήταν τέλειοι. Μετά άλλαξε το σύστημα και την τακτική του, κάτι που δεν με βόλευε στο παιχνίδι μου. Πήγα να του μιλήσω. Του είπα ότι θυσιάζεις κάποιους παίκτες για έναν, τον Μέσι. Είπε «δεν νομίζω ότι συμβαίνει αυτό, αλλά καταλαβαίνω τι λες και θα το φροντίσω. Δεν υπάρχει πρόβλημα, θα λύσω τα πάντα». Μετά από αυτό νόμιζα ότι όλα θα ήταν εντάξει», είπε αρχικά, μιλώντας στο Sky Sports Italia.

«Στο επόμενο παιχνίδι ήμουν στον πάγκο. Δεν είπα τίποτα, συνέχισα τη δουλειά. Δεύτερο παιχνίδι, πάλι στον πάγκο. Ούτε μου μίλησε, ούτε μου εξήγησε. Τρίτο ματς στον πάγκο, τέταρτο ματς στον πάγκο. Σκέφτηκα ότι έτσι πίστευε πως λύνει το πρόβλημα, αλλά ήταν λάθος. Από εκεί και έπειτα σταμάτησε να μου μιλάει, ούτε στα μάτια δεν με κοιτούσε. Πήγαινα σε ένα σημείο και αυτός μόλις με έβλεπε έφευγε», πρόσθεσε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Κατάλαβα ότι δεν είχε να κάνει πλέον με το ποδόσφαιρο, αλλά το ζήτημα ήταν προσωπικό. Δεν ήμουν εγώ όμως αυτός που έπρεπε να το λύσω. Την πρώτη μέρα, μου είχε πει πως οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν πάνε στην προπόνηση με Φεράρι η Πόρσε. Με είχε κρίνει προτού με γνωρίσει. Αυτό δεν γίνεται. Διάβασα όμως αργότερα πως οι Μάντζουκιτς και Ετό αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα».

Τέλος, ο Ζλάταν παραδέχθηκε πως «δεν ήταν ο χειρότερος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκα, δεν ήταν κακός άνθρωπος», υποστήριξε ωστόσο πως «ήταν σίγουρα ο πιο ανώριμος προπονητής που είχα. Ένας άνδρας λύνει τα προβλήματά του. Πιστεύω ότι ήταν ο βασικός λόγος που απέτυχα στην Μπαρτσελόνα».

Ο Ιμπραΐμοβιτς μετακόμισε στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2009 σε ένα περίεργο deal. O Σάμουελ Ετό ήθελε να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα και οι μπλαουγκράνα έψαχναν την ίδια ώρα ένα «μπαμ», προκειμένου να απαντήσουν επικοινωνιακά στη Ρεάλ Μαδρίτης που εκείνη τη μετεγγραφική περίοδο είχε εντάξει στο δυναμικό της -μεταξύ άλλων- τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά, Τσάμπι Αλόνσο και Ρικάρντο Κακά.

Η Ίντερ ήθελε τον Ετό, η Μπαρτσελόνα έψαχνε ένα όνομα πρώτης γραμμής και κάπως έτσι κλείστηκε η συμφωνία για τον Σουηδό σταρ, με τη δεύτερη να πληρώνει επιπλέον περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ στους Νερατζούρι προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal.

Οι δηλώσεις αυτές στο Sky Sports Italia ήρθαν λίγες μέρες μετά το ντέρμπι του Μάντσεστερ (2-1 η Σίτι την Γιουνάιτεντ) και τα όσα επακολούθησαν στο… τρίτο ημίχρονο στο Ολντ Τράφορντ. Σύμφωνα με αγγλικά Μέσα, όλα άρχισαν όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο πήγε στα αποδυτήρια της Σίτι και ζήτησε σε έντονο ύφος να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής και τα ντεσιμπέλ με τα οποία ζητωκραύγαζαν, καθώς -όπως το χαρακτήρισε- ήταν ασέβεια προς τον αντίπαλο.

Ο Αρτέτα απέκτησε ως «ενθύμιο» ένα σκίσιμο στο φρύδι στα επεισόδια μετά το ντέρμπι

Ο Έντερσον απάντησε, οι δύο τους άρχισαν να ανταλλάζουν ύβρεις αρχικά στα πορτογαλικά και εν συνεχεία στα αγγλικά και σύντομα η κατάσταση ξέφυγε. Άγριο ξύλο μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των επιτελείων, τραυματίες (οι πληροφορίες λένε ότι σκίστηκε το φρύδι του Μικέλ Αρτέτα, ενώ ένας ακόμα βοηθός του Πεπ δέχθηκε γροθιά στο πρόσωπο) και εκατέρωθεν αντικείμενα να εκσφενδονίζονται, με τους αστυνομικούς και άνδρες της ασφάλειας να επεμβαίνουν προκειμένου να τους χωρίσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ