Πουλινάκης : «Μια μεγάλη καριέρα περιμένει τον Γκατούζο»

Πουλινάκης : «Μια μεγάλη καριέρα περιμένει τον Γκατούζο»

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, μίλησε σε ιταλικό μέσο για τη συνεργασία του με τον Τζενάρο Γκατούζο. Ο Ιταλός προπονητής ζει ένα όνειρο στη Μίλαν, όπως είχε δηλώσει. Ο Γκατούζο έχει περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα κοουτσάροντας τον πάγκο του ΟΦΗ για σχεδόν έξι μήνες. Μάλιστα, ο Πουλινάκης ήταν εκείνος που με προσωπικές ενέργειες […]

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, μίλησε σε ιταλικό μέσο για τη συνεργασία του με τον Τζενάρο Γκατούζο. Ο Ιταλός προπονητής ζει ένα όνειρο στη Μίλαν, όπως είχε δηλώσει.

Ο Γκατούζο έχει περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα κοουτσάροντας τον πάγκο του ΟΦΗ για σχεδόν έξι μήνες. Μάλιστα, ο Πουλινάκης ήταν εκείνος που με προσωπικές ενέργειες είχε κάνει τη συμφωνία με τον Ιταλό τεχνικό.

«Ο Ρίνο είναι ένας εργάτης και περίμενα πως θα τα καταφέρει. Αγαπάει το ποδόσφαιρο και την Μίλαν. Έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τα σωστά βήματα για να φτάσω στον πάγκο της Μίλαν. Συνυπολογίζοντας την εμπειρία του σε διάφορες ομάδες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δείξει τις προπονητικές ικανότητες του. Η νοοτροπία νικητή που διαθέτει και η εμπειρία του έχει αποκτηθεί παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Νομίζω πως τον περιμένει μια μεγάλη καριέρα», δήλωσε αρχικά.

Ο Μάνθος Πουλινάκης αποκάλυψε ακόμη πως ήρθε σε επαφή με τον Γκατούζο. «Έπειτα από μια εξαιρετική σεζόν με τον Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο, ο ΟΦΗ έψαχνε για έναν προπονητή με ανάλογο προφίλ. Να είναι νέος και φιλόδοξος. Κάλεσα έναν Ιταλό φίλο που βρίσκεται στον χώρο του ποδοσφαίρου και του είπα ότι θα μου άρεσε να έχουμε τον Γκατούζο για προπονητή. Μου είπε πως είμαι τρελός και πως ο Γκατούζο ποτέ δεν θα δεχόταν. Τελικά βρήκα το τηλέφωνο του από έναν δημοσιογράφο και την επόμενη μέρα πέταξα στο Μιλάνο για να τον συναντήσω.

Του εξήγησα την κατάσταση στην ομάδα, αλλά και πως έχει φανατικούς οπαδούς τονίζοντας του πως θα τον βοηθούσε στην καριέρα του. Έτσι ήρθε στην Κρήτη και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Η Κρήτη του θύμιζε την Καλαβρία και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του».

Ο νυν τεχνικός της Μίλαν από το ξεκίνημα της καριέρας του στον ΟΦΗ γνώριζε τα πάντα για την κρητική ομάδα.

«Είχα εντυπωσιαστεί γιατί ήξερε τα πάντα για τον ΟΦΗ. Μετά την πρώτη συνάντηση γνώριζε τους παίκτες και που χρειαζόμασταν ενίσχυση. Είχα εκπλαγεί από το γεγονός πως έπειτα από λίγες ώρες ήξερε όλες αυτές τις λεπτομέρειες».

Ο Πουλινάκης επεσήμανε πως ακόμη και σήμερα διατηρεί επαφές με τον Γκατούζο. «Συχνά τον συγχαίρω για τις επιτυχίες του και είναι στα πλάνα μου να τον επισκεφθώ στο Μιλάνο για ένα ματς.

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ αποκάλυψε και μια ανέκδοτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον 40χρονο κόουτς. «Μας είχαν καλέσει στο Παρίσι για ένα ματς μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μονακό. Στο τέλος του παιχνιδιού μας συνόδευαν εκτός γηπέδου, αλλά οι οπαδοί της Παρί Σεν Ζερμέν αναγνώρισαν τον Γκατούζο. Την ίδια στιγμή αγνόησαν τους παίκτες του και ήρθαν προς το μέρος του ζητώντας αυτόγραφα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ