Ιγκουαΐν: Η διατροφή των 75 κιλών, το παρελθόν, ο Σάρι και η αναγέννηση

Ιγκουαΐν: Η διατροφή των 75 κιλών, το παρελθόν, ο Σάρι και η αναγέννηση

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν δείχνει να βρίσκει και πάλι τον εαυτόν του. Με σταθερά βήματα, με τις τεχνικές και τις συμβουλές της Γιούβε, την στιγμή που θέλει να παραμείνει στο Τορίνο, ενώ πλανάται το ενδεχόμενο του επαναπατρισμού.

Πέρασε δύο αντιπαραγωγικά χρόνια σε σχέση με όσα είχε επιδείξει παλαιότερα. Με τις φανέλες των Μίλαν (22 συμμετοχές, 8 γκολ, 3 ασίστ) και Τσέλσι (18 συμμετοχές, 5 γκολ) διένυσε τις χειρότερες σεζόν της καριέρας του, την ώρα που οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν του έδειχναν ιδιαίτερη εκτίμηση, αφού τον είχαν παραχωρήσει δανεικό επί δύο χρόνια.

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν άλλαξε τα δεδομένα ή για να το πούμε καλύτερα η άφιξη του Μαουρίτσι Σάρι στη Γιουβέντους άλλαξε τις ισορροπίες, καθώς ο Ιταλός τεχνικός εμπιστεύθηκε τον «Πιπίτα».

Οι δυο τους συνυπήρξαν σε Νάπολι και Τσέλσι και ο Αργεντινός επιθετικός ήταν πολύ σημαντικός για να χτίσει το πλάνο παιχνιδιού του ο Σάρι. Πλέον, μαζί με τους Ντιμπάλα και Κριστιάνο Ρονάλντο, αποτελούν μία «φονική τριπλέτα» που έχει την τύχη να διαχειρίζεται ο τεχνικός των «μπιανκονέρι».

Η ψυχολογία άλλαξε, το ίδιο και η απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο. Φέτος σε μόλις οκτώ παιχνίδια (Serie A και Champions League) μετρά τρία γκολ και μία ασίστ, ενώ έχει χάσει αρκετές ακόμα ευκαιρίες. Διόλου άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή που βίωσε μία κρίση στην καριέρα του και θέλει να… αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι συμπαίκτες που έχει αποτελούν «ευχή και κατάρα» για το αν θα πετύχει έναν μεγάλο αριθμό γκολ.

Αν και γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τους μηχανισμούς και φυσικά κάθε πτυχή των πλάνων του Σάρι, ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν δεν «αναγεννιέται» έτσι απλά. Ένα ακόμα βασικός λόγος, ίσως και ο πιο βασικός, είναι η αυστηρή  διατροφή που του επέβαλε η Γιουβέντους για να κρατηθεί στα 75 κιλά.

Ο «Πιπίτα» αρχίζει να κινείται με ευκολία στον αγωνιστικό χώρο, να είναι πιο ελαφρύς, με αποτέλεσμα να βγάζει στο χορτάρι τις κινήσεις που τον χαρακτήριζαν από παλιά.

Το σώμα του είχε αλλάξει και πολύ εύκολα αύξανε τα κιλά του… Κάκιστο για έναν ποδοσφαιριστή τέτοιου επιπέδου, ωστόσο δείχνει την απαραίτητη θέληση να επανέλθει πλήρως, να αλλάξει και να σκοράρει ακατάπαυστα, έχοντας ως κλειδί την φροντίδα για τον εαυτόν του.

Το Τορίνο αρχίζει να τον αποδέχεται, οι tifosi της Γιούβε που δεν τον δέχθηκαν με τα καλύτερα λόγια. Το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι του 2021, όμως με τις εμφανίσεις του δείχνει πως θέλει να μείνει στους πρωταθλητές και να αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας, την ώρα που η Ρίβερ Πλέιτ φαίνεται πως θα κάνει τα πάντα για τον επαναπατρισμό του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ