Ο νο 1 Πέπε και η πρόταση για τον Εμβιλά

Ο νο 1 Πέπε και η πρόταση για τον Εμβιλά

Ο πραγματικός παρονομαστής στη μεταγραφή του Πορτογάλου. Και το «κόλπο» με τον Γάλλο σταρ που έγινε πρόταση!

Εδώ και μήνες στη κορυφή της μεταγραφικής λίστας. Ο υπ΄ αριθμόν 1 στόχος του Ολυμπιακού από την αγορά της Ιβηρικής που τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται λίρα εκατό. «Θα αλλάξει το επίπεδο δημιουργίας μας από τη μεσαία γραμμή» λέγεται πως αναφέρει η «συστατική επιστολή» του τεχνικού τιμ προς τη διοίκηση. Και όπως φαίνεται αυτές οι δέκα λέξεις είναι που κρύβονται πίσω από την χθεσινή άφιξη στο «Ελ. Βενιζέλος». Tην άφιξη του Πέπε.

Ο 23άχρονος deep lying playmaker έφτασε στα μέρη μας για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο 4ετους διάρκειας με τους πρωταθλητές. Ο επίλογος σε μια υπόθεση που οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά την διαφορετική «αγοραστική δύναμη» που διαθέτουν σε σχέση με τον εγχώριο ανταγωνισμό.

Η συμφωνία με τη Γκιμαράες και τη Μπενφίκα είναι της τάξης των 4 εκατ ευρώ. Μια μεταγραφή που θυμίζει την περσινή του Ρούμπεν Σεμέδο, που θυμίζει την αγορά του Ζοσέ Σα, που θυμίζει το πέρασμα του Ντανιέλ Ποντένσε από το μεγάλο λιμάνι. Ο Πέπε έρχεται με τεράστιο κίνητρο. Και με 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Με τη Γκιμαράες έπαιξε συνολικά 2.948 λεπτά την προηγούμενη χρονιά. Είχε πέντε γκολ, τρεις ασίστ. Κυρίως όμως είχε μια αληθινή επιρροή στο παιχνίδι της. Κεντρικός χαφ που παίζει εύκολα και στο «6» αλλά και στο «8». Που επιβάλλει την παρουσία του με την εξαιρετική τεχνική του. Που δίνει ρυθμό με το κάθετο παιχνίδι του και τα μεγάλα ποσοστά ευστοχίας στην πάσα.

Εκείνος που θα φορέσει τα παπούτσια του Γκιγιέρμε. Νεότερος, φιλόδοξος, προσωπική επιλογή του προπονητή. Και κυρίως η βασική μεταγραφική επιλογή για τη θέση. Ο Ολυμπιακός παίρνει τον παίκτη που ήθελε εξ αρχής. Και αυτή είναι ακόμη μια ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση του από όσα συμβαίνουν στα μέρη μας. Δεν είναι εύκολο πράγμα στη διεθνή αγορά μια ελληνική ομάδα να μπορεί να κάνει δικό της, τον πρώτο της στόχο. Οι Ερυθρόλευκοι έφεραν ήδη στην χώρα μας ένα πολύ μεγάλο όνομα όπως ο Ραφίνια. Έφεραν πίσω στον Ρέντη τον Χοσέ Χολέμπας έπειτα από μια σπουδαία διαδρομή στην Premier League. Τώρα «τελειώνουν» μια βασική μεταγραφική υπόθεση της ατζέντας τους. Ο σχεδιασμός προχωρά όπως πρέπει. Εντός του χρονοδιαγράμματος.

Η διαδικασία σχηματισμού του νέου ρόστερ όμως δεν σταματά εδώ. Όπως δεν σταματά και η αναζήτηση του Ολυμπιακού για το 5ο στοιχείο της μεσαίας γραμμής του. Είναι εδώ Μπουχαλάκης, Καμαρά, Καφού. Έφτασε ο Πέπε. Έρχεται ένας ακόμη. Και σύμφωνα με πληροφορίες οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν για το… κόλπο με τον Γιαν Εμβιλά. Σε μια ιστορία που έφερε στο προσκήνιο to10.gr.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των πρωταθλητών και του 30άχρονου Γάλλου με τις παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο (Ίντερ, Πρέμιερ Λιγκ, εθνική ομάδα) άνοιξε. Δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση. Αλλά οι Πειραιώτες κάνουν τη προσπάθεια τους. Η ίδια δεξαμενή πληροφοριών κάνει λόγο για πρόταση προς τον διεθνή άσο που βλέπει την περίπτωση των πρωταθλητών Ελλάδας με πολύ καλό μάτι.

Ο Εμβιλά είναι ένας κλασικός δημιουργός. Ένας χαφ που τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν πολύ με αυτά του Πέπε. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ασχολείται με την περίπτωση παρά το γεγονός ότι ήδη απέκτησε τον Πορτογάλο κάνει την υπόθεση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Και ανεβάζει και άλλο τον πήχη της φιλοδοξίας για τη season 3 του project που τρέχει στο μεγάλο λιμάνι, στην εποχή του Πέδρο Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ