Οταν ο Λάζαρος συναντά την ΑΕΚ

Οταν ο Λάζαρος συναντά την ΑΕΚ

Μια σχέση που πέρασε από σαράντα κύματα. Λάζαρος και ΑΕΚ συναντιούνται ξανά, αλλά αυτή τη φορά στο Περιστέρι.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ένα όνομα, μια ιστορία. Ή για την ακρίβεια, πολλές ιστορίες. Ατρόμητος και ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον 33χρονο εξτρέμ να είναι το κεντρικό πρόσωπο της αποψινής (4/10, 21:45) αναμέτρησης.

Ο Έλληνας εξτρέμ είναι πολύ πιθανό να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Ατρομήτου κόντρα στην παλιά του… αγάπη. Η σχέση του με την ΑΕΚ τα είχε (και τα έχει) όλα. Πάθος, εντάσεις, επεισοδιακό διαζύγιο.

Και απόψε, αναμένεται να προστεθεί ακόμα ένα… κεφάλαιο στο σίριαλ των δυο πλευρών. Σε άλλο γήπεδο και για άλλη ομάδα.

Αναγέννηση και πρωτάθλημα με την ΑΕΚ

Ήταν καλοκαίρι του 2016, όταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πήρε την απόφαση του επαναπατρισμού για χάρη της ΑΕΚ. Η Ένωση τον πίστεψε, με τις δυο πλευρές να οδηγούνται σε… γάμο.

Η πρώτη χρονιά ήταν μέτρια τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα. Ο Χριστοδουλόπουλος είχε 8 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και το καλύτερο το φυλούσε για την επόμενη σεζόν.

Ο 33χρονος εξτρέμ ήταν ο σταρ της Ένωσης την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Ο άνθρωπος που με τα δικά του γκολ οδήγησε την ΑΕΚ στο Έβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Η χρονιά ήταν μαγική για τον Λάζαρο, που συνέβαλε τα μέγιστα στις «κιτρινόμαυρες» επιτυχίες. Ήταν παντού, έκανε τα πάντα, σημειώνοντας 16 γκολ σε 47 ματς.

Με την κιτρινόμαυρη φανέλα αναγεννήθηκε, ενώ έγινε και ένας από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας. Με τον Χριστοδουλόπουλο πρωταγωνιστή και στην πρώτη γραμμή, ο Δικέφαλος έσπασε την κατάρα 24 χρόνων. Ένω, έφτασε και ένα… πλασέ μακριά (του Μασούντ) από τους 16 του Europa League.

Ωστόσο, με το τέλος της σεζόν 17-18, οι δρόμοι των δυο πλευρών χώρισαν. Και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο. Το γυαλί μεταξύ της ΑΕΚ και του Λάζαρου είχε ραγίσει, με τον Έλληνα εξτρέμ να μετακομίζει στο Λιμάνι και τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ... δεύρο έξω - to10.gr

Η μεγαλύτερή του ατυχία ήταν κόντρα στην ΑΕΚ

17 Φεβρουαρίου του 2019. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να συναντά την πρώην ομάδα του. Ο Έλληνας εξτρέμ αντιμετώπισε την Ένωση, παίρνοντας το… όσκαρ ατυχίας.

Η ατυχία βρέθηκε στην πόρτα του Λάζαρου, καθώς σε ανύποπτη φάση υπέστη ρήξη χιαστών. Ο 33χρονος παίκτης περίμενε πως και πως τη μονομαχία του με την ΑΕΚ, με τη μοίρα να έχει άλλα σχέδια. Ο Έλληνας εξτρέμ πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και χρειάστηκε να μείνει για αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο Λάζαρος έδωσε μεγάλη μάχη και επέστρεψε στην δράση στις 22 Δεκέμβρη του 2019 και την αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο.

Φόβοι για ρήξη χιαστού του Λάζαρου

Νέο ξεκίνημα και πάλι κόντρα στον Δικέφαλο

Τελευταίο ματς για τον Λάζαρο με την ερυθρόλευκη φανέλα ήταν κόντρα στην ΑΕΚ. Στο εντός έδρας ματς των playoffs, πέρασε στο χορτάρι του Καραϊσκάκης για περίπου ένα λεπτό.

Ο Χριστοδουλόπουλος αποχώρησε από το Λιμάνι, με τη νέα σελίδα στην καριέρα του να ανοίγεται και πάλι κόντρα στην Ένωση. Ο 33χρονος εξτρέμ θέλει να αφήσει πίσω του τα πάντα και με ηρεμία να  συνεχίσει να αγωνίζεται τις επόμενες χρονιές.

Η νέα… Ιθάκη του, είναι το Περιστέρι, με τον Λάζαρο να ξεκινάει την καινούρια του περιπέτεια απόψε  απέναντι στην ΑΕΚ. Στην ομάδα, που πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του.

Η αποψινή μάχη στο γήπεδο του Ατρομήτου θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ