Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1 : «Φιλική» ισοπαλία πρόκρισης…

Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1 : «Φιλική» ισοπαλία πρόκρισης…

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει στη Λαμία που παρατάχθηκε χωρίς 13 ποδοσφαιριστές, έμεινε στο 1-1, όμως πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά χάρη στο 5-2 του πρώτου αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στη Λαμία, σε ένα ματς που έμοιαζε περισσότερο με φιλικό προετοιμασίας παρά με επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου και εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά, χάρη στο 5-2 της Τούμπας. Ο Δικέφαλος του βορρά παρότι προηγήθηκε νωρίς με ένα πολύ όμορφο γκολ του Νινούα, τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, που είχε παρατήσει το ματς πριν καν αρχίσει, αφού παρατάχθηκε χωρίς 13 ποδοσφαιριστές για να τους έχει… φρέσκους στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έβγαλε την υποχρέωση στη Λαμία με… αγγαρεία και πολλές αλλαγές σε πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, αλλά και με τον Σίντζι Καγκάβα, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ολόκληρο 90λεπτο με τα ασπρόμαυρα. Ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε μια αρκετά καλή και κυρίως μεστή εμφάνιση, έχοντας και την ασίστ στο γκολ του Νινούα, αλλά και γενικότερα μια θετική παρουσία.

Από την άλλη η Λαμία παρατάχθηκε ουσιαστικά με την τρίτη ομάδα της πλην μερικών εξαιρέσεων, όμως στάθηκε πολύ καλά στο ματς και θα μπορούσε ακόμα και να πάρει τη νίκη, με τον Θεοδωρόπουλο να είναι ο παίκτης του ματς, με τις επεμβάσεις που έκανε αλλά και το πέναλτι του Σβαμπ που απέκρουσε. Καλή εμφάνιση έκανε και ο Τζέιμς, ο οποίος αν και έκανε λάθος στο γκολ του ΠΑΟΚ σκόραρε για το 1-1, με τη Λαμία πλέον να επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στη Superleague.

Θυμηθείτε το LIVE του ματς και δείτε τα στατιστικά.

Όσον αφορά το παιχνίδι, η Λαμία μπήκε πιο δυνατά και απείλησε στο 3ο λεπτό με τον Πίτι, όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε τα πατήματα του και είχε μια καλή ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι στο 9ο λεπτό, με τον Πολωνό να σουτάρει και τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 14ο λεπτό όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με σκόρερ τον Νινούα. Σε μια οριακή φάση που χρειάστηκε το VAR και φάνηκε λίγο πιο μπροστά ο Τζόλης, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, γύρισε την μπάλα στον Καγκάβα, αυτός δεν έκανε καλό κοντρόλ, όμως έστρωσε στον Νινούα, ο οποίος με ένα πολύ όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Δικεφάλου του βορρά.

Τρία λεπτά αργότερα η Λαμία είχε διπλή ευκαιρία με τον Πίτι και τον Βασιλακάκη, όμως και στα δυο σουτ ο Πασχαλάκης είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν. Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ πίεσε τη Λαμία με σκοπό να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, όμως το σουτ του Λύρατζη στο 24′ κόντραρε στα σώματα, ενώ και αυτό του Σφιντέρσκι στο 27′ πήγε στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου. Στο 34′ η Λαμία απείλησε και πάλι αυτή τη φορά με κεφαλιά του Γκαζαριάν, αλλά η μπάλα βρήκε στον Μιχαηλίδη και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μιχαηλίδη, ενώ στο 37ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία με τον Μπάμπα, ο οποίος σούταρε μετά από γύρισμα του Τζόλη, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημίχρονου ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι που στην κανονική ροή του παιχνιδιού δεν φάνηκε να είναι από τον Τζέιμς στον Σφιντέρσκι, ο Μανούχος όμως το έδωσε και πήρε και το «ΟΚ» από το VAR. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ήταν πολύ κακή, με αποτέλεσμα ο Θεοδωρόπουλος να αποκρούσει και στη συνέχεια της φάσης ο Μουργκ από πλεονεκτική θέση να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και απείλησε στο πρώτο λεπτό. Πιο συγκεκριμένα, ο Νινούα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Μιχαηλίδης νίκησε την άμυνα της Λαμίας στον αέρα και έστειλε με μια πολύ δυνατή κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι του Θεωδορόπουλου. Η Λαμία όμως μπορεί να πιέστηκε αλλά έφερε το ματς στα ίσια στο 52ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Πίτι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και με δεύτερη κεφαλιά ο Τζέιμς σκόραρε για το 1-1 με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας της Φθιώτιδας.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και είχαν μια καλή στιγμή στο 57′ με τον Βύντρα, ο οποίος προωθήθηκε σε εκτέλεση φάουλ του Προβιδάκη, με τον Έλληνα στόπερ όμως να μην βρίσκει καλά την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Στο 66ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε τη δεύτερη καλή στιγμή του στην επανάληψη, με τον Λύρατζη να δοκιμάζει ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει με εντυπωσιακό τρόπο.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε πολύ, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει και μέχρι το 80ο λεπτό δεν είχαμε ούτε υποψία φάσης. Εκεί μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καγκάβα είχε μια καλή στιγμή ο Σφιντέρσκι με ένα σουτ γυρισμένος πλάτη στο τέρμα, όμως και πάλι ο Θεοδωρόπουλος είπε «όχι». Στο 87′ ο ΠΑΟΚ είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία του στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σφιντέρσκι να βγάζει φάτσα με τον Θεοδωρόπουλο τον Λάμπρου, όμως το σουτ εκείνου ήταν άστοχο.

To «δεκάρι»: Ο Καγκάβα έδειξε ότι έχει πολύ ποιότητα στο παιχνίδι του, με τις επαφές του να είναι εξαιρετικές, όμως αυτός που «έκλεψε» τις εντυπώσεις είναι ο Θεοδωρόπουλος, ο οποίος είχε μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις, μεταξύ των οποίων και το πέναλτι του Σβαμπ.

Που κρίθηκε: Το παιχνίδι ουσιαστικά και η πρόκριση κρίθηκε από το πρώτο ματς της Τούμπας, όμως το σημερινό ματς κρίθηκε στο χαμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ, αφού από εκεί και μετά η Λαμία πίεσε και έφερε το ματς στα ίσια με τον Τζέιμς.

Στον πάγκο: Ο Ευάγγελος Μανούχος έδωσε ένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο που δεν φαίνεται να είναι, παρόλο που το VAR και ο Γκεστράνιους συμφώνησε με τον ρέφερι. Η απόφαση των διαιτητών μάλιστα προκάλεσε και την αντίδραση του πάγκου της Λαμίας, ενώ γενικότερα η διαιτησία του Μανούχου είχε αρκετά λάθη σε ένα ματς που δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον.

Γιατί κόουτς; Η αλήθεια είναι ότι ο Μιχάλης Γρηγορίου για κάποιον λόγο παράτησε το σημερινό ματς μια μέρα πριν όταν επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής 13 ποδοσφαιριστές. Η Λαμία προσπάθησε αλλά υστερούσε πολύ κατά του ΠΑΟΚ παρότι ο Δικέφαλος του βορρά παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές.

Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Τζιώτζιος και Δημητριάδης Τέταρτος: Γρατσάνης.
VAR: Γκεστράνιους AVAR: Νικολάκης.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Βύντρα, Τζέιμς, Προβυδάκης (68′ Χατζηστραβός), Παλαβαντισβίλι, Μπιάρνασον (74′ Μπουλούλης), Ρόμανιτς (46′ Σταμούλης), Βασιλακάκης (83′ Νικολόπουλος), Γκαζαριάν (46′ Κωστίκας), Πίτι.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης (80′ Κρέσπο), Μπάμπα, Σβαμπ (64′ Λάμπρου), Νινούα (68′ Τσιγγάρας), Μουργκ (80′ Κούτσιας), Τζόλης (64′ Ελ Καντουρί), Καγκάβα, Σφιντέρσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ