Παρατηρήσεις και μαθήματα ανάπτυξης στο Ρέντη

Παρατηρήσεις και μαθήματα ανάπτυξης στο Ρέντη

Ο Οσκαρ Γκαρθία έδειξε το βίντεο από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, κατέγραψε όλα τα λάθη που έγιναν και εξήγησε τι πρέπει να αλλάξει αρχής γενομένης από το ματς με τον Πανιώνιο.

Στην ομιλία της Παρασκευής ο Οσκαρ Γκαρθία έθεσε τον ξεκάθαρο στόχο του Ολυμπιακού έως το τέλος της χρονιάς. Ο Ισπανός τεχνικός δεν ζήτησε ευθέως το 9 στα 9, αλλά το έκανε εμμέσως. Με τρόπο που δεν χωρά αμφισβήτηση. Ενημερώνοντας άπαντες πως ό,τι δείξουν στο διάστημα που απομένει έως το τέλος της χρονιάς, θα αποτελέσει κριτήριο για την παρουσία τους (ή μη) στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Ο Γκαρθία γνωρίζει, βεβαίως, ότι και ο ίδιος θα πρέπει να βοηθήσει με τις επιλογές και τη δουλειά του την ομάδα του. Βελτιώνοντας τη συνολική παρουσία των Πειραιωτών στον αγωνιστικό χώρο και αλλάζοντας σημαντικά την εικόνα των τελευταίων αγώνων. Και στο πλαίσιο αυτής της επιθυμητής βελτίωσης, φρόντισε να δείξει στους ποδοσφαιριστές του τι κλάνουν λάθος στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και τι θα έπρεπε να έχουν κάνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που δημιούργησαν πρόβλημα στην ομάδα του.

Το βίντεο που έδειξε ο 44χρονος τεχνικός στις εγκαταστάσεις του Ρέντη δεν περιλάμβανε φάσεις κάποιου αντίπαλου ή του Πανιωνίου, τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα. Αντιθέτως, περιλάμβανε φάσεις του Ολυμπιακού από το πρόσφατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ένα ματς στο οποίο ο πρωταθλητής έκανε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις, δείχνοντας να μην έχει τρόπους να αντιμετωπίσει το στήσιμο ψηλά και την πίεση της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι!

Η επίθεση ή καλύτερα η ανάπτυξη του παιχνιδιού ήταν το βασικό ζητούμενο των παρατηρήσεων του Γκαρθία. Παρατηρήσεις που αφορούσαν όλους τους παίκτες και όλες τις γραμμές. Διότι το πρόβλημα ήταν συνολικό. Και ξεκινούσε από την επίθεση και τις κινήσεις που… έγιναν από τους παίκτες της εμπροσθοφυλακής. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Κατ’ αρχάς, ο Ισπανός τεχνικός είπε στους παίκτες του πως «ο τρόπος που έγινε η ανάπτυξη στον αγώνα με τον Ατρόμητο ήταν λάθος. Κυρίως, διότι οι περισσότεροι δεν κάνατε αυτά που ζητήσαμε. Ενώ όσες φορές τα κάνατε και η μπάλα βγήκε καλά από την άμυνά μας, οι επιθέσεις ήταν καλές και δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για ευκαιρίες και γκολ. Αρα, θα πρέπει όλοι μαζί να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις παρατηρήσεις, τώρα, ο Γκαρθία επέρριψε ευθύνες σε όλους για την κακή επιθετική ανάπτυξη στο Περιστέρι.

  • Εκανε παρατηρήσεις στους αμυντικούς μέσους, καθώς θα έπρεπε να πλησιάζουν στην άμυνα και να παίρνουν την μπάλα από τους στόπερ για να ξεκινήσει η επίθεση.
  • Εκανε παρατηρήσεις στους κεντρικούς αμυντικούς, για τις κακές τους πάσες, τις λάθος και βιαστικές επιλογές.
  • Εκανε παρατηρήσεις στους ακραίους μπακ, διότι δεν συμμετείχαν όσο έπρεπε στην ανάπτυξη, αλλά και διότι δεν βοήθησαν καθόλου στο «χτίσιμο» των επιθέσεων. Αλλά και για την αργοπορία τους σε πολλές περιπτώσεις.
  • Τέλος, έκανε έντονες παρατηρήσεις στον Ανσαριφάρντ, γιατί αν και έβλεπε ότι η αντίπαλη άμυνα ήταν ψηλά, δεν έκανε κίνηση στον χώρο για να πάρει βαθιά μπαλιά, αφαιρώντας μία σημαντική επιλογή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κάτι που καταλόγισε και στους εξτρέμ, από τους οποίους ζήτησε να είναι πιο κοντά στους μπακ, για να υπάρχουν επιλογές.

Πλέον, μένει να δούμε εάν κόντρα στον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός θα βρει τον τρόπο να αλλάξει την επιθετική εικόνα του. Και εάν οι παίκτες αφομοίωσαν καλύτερα τα «θέλω» του προπονητή τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ