Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έγινε Ολυμπιακός, λόγω… Τζιοβάνι

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έγινε Ολυμπιακός, λόγω… Τζιοβάνι

Το βιβλίο του Γιάννη Αντετοκούνμπο κυκλοφόρησε στην Ισπανία και ο Greek Freak αποκαλύπτει τους λόγους που εκείνος και η οικογένεια του αγάπησαν τον Ολυμπιακό. Η λατρεία για τον Τζιοβάνι και οι πανηγυρισμοί στο Καραϊσκάκη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και πιο αναγνωρίσιμους αθλητές σε όλο τον κόσμο. Ο Greek Freak είναι ο δυο φορές MVP του ΝΒΑ και αν όχι ο καλύτερος ένας από τους 2-3 σούπερ σταρ της μαγικής λίγκας, ενώ η τρομερή ιστορία του από τα Σεπόλια και τον Φιλαθλητικό μέχρι τις ΗΠΑ και τους Μπακς συγκλονίζει.

Ο Γιάννης είναι ένα παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα και τα όσα έχει πετύχει μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία μιλούν από μόνα τους. Αποτελεί είδωλο για εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο. Και όπως είναι λογικό αποτέλεσε… πηγή έμπνευσης για έναν δημοσιογράφο στην Ισπανία προκειμένου να γράψει βιβλίο για τη ζωή του. Με τίτλο «Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο MVP που σηκώθηκε από την φτώχεια», ο Χοσέ Μανουέλ Πουέρτας ετοίμαζε το βιβλίο τα τελευταία δύο χρόνια. Και μέσα σε αυτό περιγράφεται η ζωή του Αντετοκούνμπο από τα φτωχικά χρόνια στα Σεπόλια μέχρι την κορυφή του NBA.

Το βιβλίο, που είναι στα ισπανικά και ο τίτλος του στην ισπανική είναι «Giannis Antetokounmpo: el MVP que surgio de la miseria», διατίθεται ήδη στη χώρα του ενώ είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά. Ο Ισπανός μάλιστα έφερε στο φως της δημοσιότητας και ένα κεφάλαιο από το δημιούργημα του, όπου ο Greek Freak αναφέρεται στην Ελλάδα και το πως μεγάλωσε, αλλά και την ομάδα που υποστήριζε και υποστηρίζει. Αυτή δεν είναι άλλη από τον Ολυμπιακό και ο Αντετοκούνμπο αποκαλύπτει μέσα από το βιβλίο του τους λόγους που αγαπάει τους ερυθρόλευκους, τονίζοντας πως ο βασικός είναι ο Τζιοβάνι.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο βιβλίο του:

«Ο Γιάννης ήταν γεμάτος πατρική αγάπη για το μεγάλο πάθος του: το ποδόσφαιρο. Παρόλο που μεγάλωσε σε «πράσινη» περιοχή (περιοχή που υποστηρίζουν οι περισσότεροι τον Παναθηναϊκό), ο νεαρός σύντομα έγινε οπαδός του αιώνιου αντιπάλου. Το όνειρό του ήταν να παίξει μια μέρα στα καλύτερα ευρωπαϊκά γήπεδα, και στον πικρό ανταγωνισμό στην ελληνική πρωτεύουσα επέλεξε τον Ολυμπιακό έναντι του Παναθηναϊκού.

Ο κύριος λόγος ήταν ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα (θα έκανα κάποια αναφορά στο γεγονός ότι έπαιξε για την Μπαρτσελόνα) που κατέκτησε από το 1999-2005 δεκάδες τίτλους και πρωταθλήματα ήταν και το πραγματικό είδωλο στα νιάτα του Γιάννη μαζί με τον Γάλλο Τιερί Ανρί, έναν άλλο εξαιρετικό παίκτη με στιλ κοντά στην περιοχή (ηγέτης για σχεδόν μια δεκαετία της Άρσεναλ).

Δεν ήταν πολύ συνηθισμένο για προφανείς λόγους, αλλά όποτε υπήρχε μια ευκαιρία, ο μπαμπάς Τσαρλς και ο Γιάννης πήγαιναν στο Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσουν για τον Ολυμπιακό. Πολύ κοντά υπάρχει και το ΣΕΦ το γήπεδο μπάσκετ των ερυθρόλευκων, για το οποίο όμως ο Αντετοκούνμπο σε μικρή ηλικία δεν είχε δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον».

Ο πατέρας του Τσαρλς, ο Τζιοβάνι και το Καραϊσκάκη

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν είχε παραχωρήσει και ο πατέρας του Γιάννη, Τσαρλς Αντετοκούνμπο που έχει «φύγει» από τη ζωή εδώ και μερικά χρόνια, μια συνέντευξη στην Ελλάδα για το πως μεγάλωσε ο Greek Freak και τους λόγους που επέλεξε να υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Πιο συγκεκριμένα, ο εκλιπών μπαμπάς του Giannis είχε μιλήσει τότε για την εποχή που πήγαινε με τον γιο του στο «Καραϊσκάκης» και που είχε ως ίνδαλμα τον Τζιοβάνι, ενώ δεν είχε ξεχάσει πως το «μικρόβιο» του αθλητισμού μπήκε στο σώμα και στο μυαλό του Greek Freak μέσω της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς.

«Εξαιτίας του Ζιοβάνι, αυτός ήταν ο λόγος! Ο Ζιοβάνι Ολιβέιρα έπαιζε στον Ολυμπιακό και άρεσε πολύ στον Γιάννη. Μου έλεγε ότι αγαπάει τον Ζιοβάνι, του αρέσει να τον βλέπει και μου ζητούσε να τον πάω στο γήπεδο για να τον δει. Και του έλεγα ΟΚ, θα σε πάω στον Ολυμπιακό. Τότε, πηγαίναμε συχνά και σε άλλα γήπεδα, στο γήπεδο της ΆΕΚ, του Παναθηναϊκού».

The first chapter of Antetokounmpo's book, complete and free

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ