Ολυμπιακός: Βάτσλικ εναντίον Μπιζότ

Ολυμπιακός: Βάτσλικ εναντίον Μπιζότ

Τόμας Βάτσλικ ή Μάρκο Μπιζότ; Το δίλημμα του Ολυμπιακού για την υπεράσπιση της εστίας του μπαίνει στην τελική του ευθεία και to10.gr ζητά την βοήθεια του FM

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Ιταλία ο Ρουί Πατρίσιο πλησιάζει όλο και περισσότερο στην Ρόμα κάτι που σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση του Ζοσέ Σα από την Γουλβς για αντικαταστάτης του. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός καλείται άμεσα να αποφασίσει για τον τερματοφύλακα που θα υπερασπιστεί την εστία του.

Οι Τόμας Βάτσλικ και Μάρκο Μπιζότ βρίσκονται εδώ και καιρό στην Ερυθρόλευκη ατζέντα για να καλύψουν την θέση στο «1», σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Ζοσέ Σα. Από την στιγμή που φαίνεται να ξετυλίγει το κουβάρι του ντόμινο Πατρίσιο-Σα πάμε να παίξουμε FM αναλύοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία των 2 γκολκίπερ.

Ο τερματοφύλακας-αποκάλυψη του Euro, είναι αναμφισβήτητα ο Τόμας Βάτσλικ. Ο κίπερ της Σεβίλλης έχει τραβήξει τα βλέμματα του Ευρωπαϊκού φίλαθλου κοινού, με τις εμφανίσεις του στα γήπεδα της Ευρώπης. Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε για μόλις 8 φορές με την φανέλα της Σεβίλλης την φετινή σεζόν, κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με μεταγραφικά σενάρια αρκετών ομάδων, ανάμεσα τους φυσικά και ο Ολυμπιακός αλλά και η Νάπολι. Αυτό είχε ως συνέπεια η χρηματιστηριακή του αξία να εκτοξευθεί στα 10 εκατομμύρια και να είναι πόθος αρκετών Ευρωπαϊκών ομάδων.

Στα δυνατά σημεία του διεθνούς Τσέχου κίπερ συγκαταλέγεται η συγκέντρωσή του και η αποφασιστικότητά του. Καθ’ όλη την πορεία της Τσεχίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεχωρίσαμε επίσης την άριστη επικοινωνία που είχε με τους αμυντικούς του, βοηθώντας πάντα να έχουν τις σωστές τοποθετήσεις, κάτι που φυσικά έπαιξε ρόλο στην άριστη αμυντική λειτουργία της ομάδας. Επίσης, η έλλειψη κινδύνου που τον διακατέχει, τον βοηθάει να θεωρείται απροσπέλαστος στα τετ-α-τετ, έχοντας σωστές τοποθετήσεις και σωστές εξόδους. Tα σημεία προς βελτίωση του Τσέχου κίπερ εντοπίζονται στις τοποθετήσεις του στις στημένες φάσεις καθώς και στο παιχνίδι με τα πόδια. Επίσης, οι αποφάσεις του μέσα στο παιχνίδι, ορισμένες φορές διχάζουν.

Σειρά παίρνει ο Μάρκο Μπιζότ, ο οποίος ακούγεται επίσης έντονα για τον Ολυμπιακό, έχοντας επιβεβαιώσει και ο ίδιος το ενδιαφέρον των Ερυθρολεύκων. Ο 30χρονος κίπερ προέρχεται από μία καλή σεζόν στην Ολλανδία με την Άλκμααρ και βλέπει την χρηματιστηριακή του αξία να έχει φτάσει στα 8 εκατομμύρια. Χαρακτηριστικό του Μπιζότ είναι οι πολύ καλές και ελεγμένες έξοδοι του, έχοντας πλήρη έλεγχο της περιοχής του στον αέρα. Με δυνατές γροθιές και δυνατό άλμα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην Ολλανδία για αυτές του τις αρετές, καθώς πρόκειται για ένα πολύ δυνατό παιδί με ύψος στο 1,94. Επίσης, στα δυνατά του σημεία συγκαταλέγονται και οι άριστες τοποθετήσεις του, καθώς και η συγκέντρωσή του καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Τα σημεία που χρίζουν βελτίωσης για τον Ολλανδό τερματοφύλακα εντοπίζονται στην λήψη αποφάσεων και στην αποφασιστικότητα του να καθαρίζει μπάλες. Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί πως διστάζει στην λήψη πρωτοβουλιών, μη έχοντας σωστή επικοινωνία με την αμυντική γραμμή της ομάδας.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως μιλάμε για 2 πολύ καλούς τερματοφύλακες και άξιους αντικαταστάτες του Ζοσέ Σα, σε περίπτωση που ο Πορτογάλος κίπερ αποχωρήσει από το λιμάνι. Αυτό φαίνεται από τις εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια σε καλές ομάδες της Ευρώπης αλλά και από το ενδιαφέρον που λαμβάνουν από κορυφαίες ομάδες. Ο Ολυμπιακός τους έχει προσθέσει στην μεταγραφική του ατζέντα εδώ και πολύ καιρό και όποιο σενάριο λάβει χώρα για την θέση «1» σίγουρα θα βγει κερδισμένος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ