Το top-10 των πωλήσεων του Ολυμπιακού

Το top-10 των πωλήσεων του Ολυμπιακού

Ο Ζοσέ Σα πωλήθηκε στη Γουλβς και μπήκε στη λίστα με τα δέκα κορυφαία deals στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ποια είναι τα υπόλοιπα εννιά;

Για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια σπουδαία συμφωνία παραχωρώντας έναν παίκτη του σε κορυφαίο πρωτάθλημα. Ο Ζοσέ Σα είναι από την Πέμπτη ποδοσφαιριστής της Γουλβς η οποία σύμφωνα με τους Άγγλους πλήρωσε ένα ποσό κοντά στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον Πορτογάλο τερματοφύλακα.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά – και προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία – που οι «ερυθρόλευκοι» πετυχαίνουν ένα τέτοιο σούπερ deal τόσο από οικονομικής άποψης όσο και από πλευράς ομάδων και πρωταθλημάτων με τα οποία έχουν αρχίσει να συναναστρέφονται εδώ και αρκετά χρόνια. Από το 2010 κατά κύριο λόγο κι έπειτα, όταν τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οργάνωσε τον Ολυμπιακό στα πρότυπα κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων.

Όταν άνοιξε διαύλους επικοινωνίας με κορυφαία κλαμπ και ατζέντηδες σε όλη την Ευρώπη για να έχει πλέον τη δυνατότητα να πουλά αλλά και να αγοράζει από το πάνω ράφι. Αυτό ακριβώς δηλαδή που δεν συνηθίζεται στην Ελλλάδα. Μάλιστα στην περίπτωση του Σα ένα στοιχείο που κάνει ακόμη μεγαλύτερο το επίτευγμα των Πειραιωτών, είναι πως πρόκειται για τερματοφύλακα και όχι για κάποιον επιθετικό που θα ήταν και πιο λογικό να πουληθεί ακριβά.

Αυτονόητο είναι να σημειωθεί πως πρόκειται για την κορυφαία πώληση τερματοφύλακα από ελληνική ομάδα ενώ αξίζει να σταθεί κανείς και στο γεγονός πως ο Σα αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό πριν δύο χρόνια έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, για να πωληθεί τώρα σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από την τιμή που είχε ορίσει για εκείνον τότε η Πόρτο.

Έτσι ο 28χρονος άσος πήρε θέση στο top 10 των πωλήσεων του Ολυμπιακού, εννιά εκ των οποίων αφορούν στην περίοδο που ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Παναγιώτης Ρέτσος – Λεβερκούζεν 22 εκατ. ευρώ

Ένα παιδί που αναδείχθηκε από τις από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και μετά από 40 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, τράβηξε πάνω του τα βλέμματα πολλών μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Τελικά η Λεβερκούζεν ήταν αυτή που κέρδισε την υπογραφή του τον Ιανουάριο του 2018 πληρώνοντας στον Ολυμπιακό 22 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και κάποιων μπόνους), στην κορυφαία πώληση της ιστορίας των Πειραιωτών.

Ντανιέλ Ποντένσε – Γουλβς 19,6 εκατ. ευρώ

O Πορτογάλος αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο του Ολυμπιακού αν και έμεινε μόλις 1,5 χρόνο στην ομάδα. Σε 68 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα πέτυχε 13 γκολ και χάρισε ακόμη περισσότερες στιγμές μαγείας. Κόστισε επτά εκατομμύρια ευρώ αλλά πωλήθηκε στη Γουλβς με ένα ποσό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ, βγάζοντας και με το παραπάνω τα λεφτά του.

Λούκα Μιλιβόγεβιτς – Κρίσταλ Πάλας 16 εκατ. ευρώ

Μετά από 2,5 χρόνια στον Ολυμπιακό όπου κατέγραψε 94 εμφανίσεις και 15 γκολ, ο Λούκα Μιλιγόγεβιτς αφήνει το λιμάνι. Η Κρίσταλ Πάλας δίνει ένα ποσό κοντά στα 16 εκατ. ευρώ και κάνει δικό της τον Σέρβο χαφ που έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της αγγλικής ομάδας.

Κώστας Μήτρογλου – Φούλαμ 15,2 εκατ. ευρώ

Το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2013-14 ήταν καταπληκτικό για τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής φορ πετυχαίνει 17 γκολ σε 19 ματς με μεγάλα ματς στο Champions League και τον Ιανουάριο αφήνει τον Ολυμπιακό για τη Φούλαμ. Οι Λονδρέζοι πληρώνουν 15,2 εκατ. ευρώ και κάνουν δικό τους τον Μήτρογλου.

Κώστας Μανωλάς – Ρόμα 15 εκατ. ευρώ

Πήγε στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2012 και δύο χρόνια μετά αφού είχε εξελιχθεί σε ηγέτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας και βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας, ο Κώστας Μανωλάς πωλείται στη Ρόμα για 15 εκατ. ευρώ σε ακόμη ένα μεγάλο deal των Πειραιωτών. Στα δύο χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό κατέγραψε 74 συμμετοχές και μπήκε στην καρδιά των οπαδών.

Νέρι Καστίγιο – Σαχτάρ Ντόνετσκ 15 εκατ. ευρώ

Η μοναδική πώληση πριν αρχίσει η εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η Σαχτάρ δίνει 15 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για τον Μεξικανό επιθετικό, σε μια μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση. Ο Καστίγιο δεν έβγαλε ποτέ τα λεφτά του στους Ουκρανούς αλλά αυτό λίγο ενδιέφερε τον Ολυμπιακό.

Κώστας Τσιμίκας – Λίβερπουλ 13,2 εκατ. ευρώ

Ίσως η κορυφαία μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό. Το καλοκαίρι του 2020 ο Κώστας Τσιμίκας εξαργυρώνει τις απίθανες εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό και παίρνει μεταγραφή για τη Λίβερπουλ με ένα ποσό λίγο πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ.

Μπράουν Ιντέγιε – Τιαντζίν Τέντα 12 εκατ. ευρώ

Για 1,5 χρόνο έμεινε στον Ολυμπιακό ο Μπράουν Ιντέγε. Σε 65 εμφανίσεις πέτυχε 28 γκολ και η Τιαντζίν Τέντα από την Κίνα έδωσε 12 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο Νιγηριανός δεν δικαίωσε τα χρήματα που δαπανήθηκαν για εκείνον αλλά ο Ολυμπιακός έβαλε ένα πολύ μεγάλο ποσό στα ταμεία του.

Ανδρέας Σάμαρης – Μπενφίκα 10 εκατ. ευρώ

Η εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε με τα ερυθρόλευκα το 2013-14 αλλά και οι σπουδαίες του εμφανίσεις στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, «ανάγκασαν» πολλές ομάδες να ενδιαφερθούν για τη περίπτωσή του. Τελικά ο Ανδρέας Σάμαρης πωλήθηκε με 10 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2014 και πλέον έχει κλείσει επτά χρόνια στη Λισαβόνα.

Ζοσέ Σα – Γουλβς 8 εκατ. ευρώ

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ζοσέ Σα έναντι 2,5 εκατ. ευρώ κι ενώ ο Πορτογάλος είχε ήδη έναν χρόνο ως δανεικός στον Πειραιά. Mετά από 124 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό, παραχωρήθηκε στη Γουλβς για 8 εκατ. ευρώ κι αφού κατέκτησε δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ