Ο τρόπος του Άρη και το στριπτίζ του ΠΑΟΚ

Ο τρόπος του Άρη και το στριπτίζ του ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είπε όσα δεν έχουν ειπωθεί εδώ και μήνες για τον ΠΑΟΚ. Και δικαίωσε τον δύσκολο χειρισμό μιας κατάστασης που μια εβδομάδα πριν απείλησε σοβαρά τα στεγανά του Άρη

Η κουβέντα απόψε πηγαίνει στον ΠΑΟΚ. Αλλά δεν είναι δίκαιο. Διότι μέσα απο τους καπνούς της Τούμπας ξεπήδησε ένας νικητής. Ο συμπολίτης Άρης που τα… πήρε όλα και έφυγε με τις γροθιές υψωμένες.

Αν νίκησε απόψε; Όχι. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο οργανισμός Άρης το νίκησε εν πολλοίς μια εβδομάδα πριν: Η ψυχραιμία μετά το σοκ του 5-0 από τον ΠΑΣ στο «Κλ. Βικελίδης» έκανε παραπάνω από τη μισή δουλειά της Τούμπας.  Η διαπίστωση πως η Γη συνεχίζει να γυρίζει κανονικά και πως αν μη τι άλλο μια σειρά από ανθρώπους με προσφορά έχουν δικαίωμα και σε μια ανάποδη βραδιά.

Την άλλη μισή την ακούμπησε στο χορτάρι η πραγματικά καλή ομάδα που κρατά στα χέρια του ο Άκης Μάντζιος.  Ειδικά σε αυτό το στιλ ποδοσφαίρου, με χώρους ανοιχτούς και ευκαιρίες για transition ο Άρης είναι σπουδαίος.

Το ίδιο ντέρμπι ο οργανισμός ΠΑΟΚ δεν το έχασε: Το αντάλλαξε με το ίδιο το μέλλον του, ακριβώς διότι η «ψυχραιμία» στη Τούμπα είναι λέξη άγνωστη. Και δεν αφορά αυτό μόνο στα «καλόπαιδα» που έκαναν τα δικά τους στο φινάλε δημιουργώντας προϋποθέσεις καταστροφής. Αφορά (κυρίως)  την διοίκηση και τον επικοινωνιακό μηχανισμό ενός κλαμπ που δεν θέλει να παραδεχτεί με ρεαλισμό τα δεδομένα.

Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι στην καλύτερη περίπτωση μια ομάδα σε μετάβαση από την προηγούμενη εποχή στην επόμενη. Στην χειρότερη; Μια ομάδα που προσπαθεί στα λόγια να πείσει πως με ένα από τα πιο γερασμένα ρόστερ  σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι σε θέση να κάνει πράγματα που δεν έκανε ούτε στα καλύτερα του: Να συμμετάσχει δηλαδή στον πρωταθλητισμό και ταυτόχρονα να προσπαθήσει για κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα στην Ευρώπη.

Το μακιγιάρει όλο αυτό ως ένα σημείο ο ικανός Ραζβάν Λουτσέσκου. Μπορείς όμως να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ, αποκλείεται όμως να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα.

Απόψε τα γεγονότα έφεραν το κλαμπ υποχρεωτικά μπροστά στην πικρή αλήθεια. Με τον Ιβάν Σαββίδη μονίμως απόντα, τα 20 εκατ ευρώ των πωλήσεων (Γιαννούλης, Τζόλης) στην άκρη και έναν ποδοσφαιρικό κορμό από ποδοσφαιριστές που δεν γίνεται να πάρουν τη μηχανή του χρόνου και να επιστρέψουν στο 2018 και στο 2019 δεν μπορείς παρά να αποδεχθείς τη μοίρα σου.

SUPERLEAGUE 2021-2022 / ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ

Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι έμεινε να κοιτάζει στις μεταγραφές, αγνοώντας τις ανάγκες του. Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι ακολούθησε μια ποδοσφαιρική εκδοχή «μνημονίου». Δεν είναι κακό αν είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου. Και προφανώς δεν έγινε τυχαία.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης και ο κύκλος του όμως που έχουν την ευθύνη της διοίκησης (με τον Ιβάν ΑΠΟΝΤΑ) όχι μόνο δεν φρόντισε να επικοινωνήσει αυτή την αλήθεια αλλά μέσω των ΜΜΕ που ανήκουν στην ομάδα άφηνε να σχηματίζονται προσδοκίες δυσανάλογες.

Ο ΠΑΟΚ που τους τελευταίους δύο μήνες έχει νικήσει στην έδρα του μόνο τον Απόλλωνα (και εκείνον να αντιδρά με οργισμένες ανακοινώσεις για τη διαιτησία) δεν είναι ούτε ικανός να σταθεί στην κουβέντα του πρωταθλητισμού. Ούτε καν να δει σαν ευκαιρία το Conference League: Ριέκα, Σλόβαν και Κοπεγχάγη εξήγησαν μέσα στη Τούμπα το «γιατί».  Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα «άρρωστη» που χρειάζεται φροντίδα και βαθιές τομές κρατώντας τα λίγα καλά και απομακρύνοντας τα πολλά κακά που τον περιτριγυρίζουν.

Μόνο που πια κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει ένας άνθρωπος για να προχωρήσει σε όλα τα παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ