Καραπαπάς – «Αυτογκόλ της κυβέρνησης το όριο για 1.000 φιλάθλους – Θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις»

Καραπαπάς – «Αυτογκόλ της κυβέρνησης το όριο για 1.000 φιλάθλους – Θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις»

Ο Κώστας Καραπαπάς μίλησε για τα νέα μέτρα στα γήπεδα και τόνισε πως «θα έπρεπε να είναι στο 50% η πληρότητα», ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για αυτογκόλ της κυβέρνησης

Ο Κώστας Καραπαπάς παραχώρησε συνέντευξη στα «Παραπολιτικά 90,1» και αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα γήπεδα. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού μετά τις ανακοινώσεις για πληρότητα 10% της χωρητικότητας των γηπέδων, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα τόνισε ότι δεν γίνεται να γίνει η επιλογή φιλάθλων όταν υπάρχουν 15.000 εισιτήρια διαρκείας, ενώ δήλωσε πως είναι μεγάλο αυτογκόλ της κυβέρνησης το συγκεκριμένο όριο.

Ακόμη, ο Καραπαπάς ξεκαθάρισε επίσης ότι την τελευταία διετία που υπάρχει το καθεστώς covid δεν έχει τιμωρηθεί καμία ομάδα, υπογράμμισε πως «τα μέτρα στα ελληνικά γήπεδα τηρούνται», ενώ τόνισε πως «θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις» για τα νέα μέτρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καραπαπά στα Παραπολιτικα:

Για τις ανακοινώσεις για πληρότητα 10% της χωρητικότητας των γηπέδων, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα: «Την μπάλα δυστυχώς την έχουν πετάξει έξω από το γήπεδο γιατί αν την είχαν πετάξει στις εξέδρες θα την κατεβάζαμε αλλά η μπάλα έχει βγει έξω. Δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς γιατί γίνεται αυτή η διάκριση, η οποία δεν είναι τώρα έγινε από την αρχή της πανδημίας. Θυμίζω ότι στην αρχή αυτής της ιστορίας παίζαμε ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Γουλβς με άδειο γήπεδο και λίγο χιλιόμετρα πιο πέρα στο Βεάκειο είχε συναυλία».

Για το πως θα γίνεται η επιλογή των 1.000 οπαδών: «Δεν υπάρχει τρόπος και πρακτικά θα έπρεπε να το ξέρει κάποιος αλλά πολύ φοβάμαι ότι για μια ακόμα φορά, σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον, παίρνουν αποφάσεις ανθρωποι που είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο. Δηλαδή ζητάνε από μια ομάδα να επιλέξει 1.000 ανθρώπους όταν έχει για παράδειγμα 15.000 διαρκείας;

Τα δύο χρόνια που είμαστε υπό το καθεστώς covid και πηγαίνουμε στα γήπεδα δεν έχει τιμωρηθεί ούτε μια ομάδα άρα μιλάμε για ένα αυτογκόλ σε αυτή την περίπτωση γιατί άκουσα ότι είπαν ότι δεν τηρούν τα μέτρα. Από ποιον δεν τηρούνται τα μέτρα και ποιος έχει τιμωρηθεί; Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα όταν ούτε μια ομάδα δεν έχει τιμωρηθεί αυτά τα δυο χρόνια.

Εγώ έχοντας ταξιδέψει και στην Ευρώπη βλέποντας τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και βλέποντας τι ισχύει στην Ελλάδα σας λεω ότι σε επίπεδο Super League όχι μόνο τηρούντα τα μέτρα, τηρούνται πολύ αυστηρότερα από την υπόλοιπη κοινωνία. Όλες οι ομάδες τηρούν τα μέτρα, δεν είναι τυχαίο ότι αντίστοιχη αντίδραση με του Ολυμπιακού έχει και ο Παναθηναϊκός να και μια φορά που κατάφεραν οι δύο αιώνιοι να συμφωνούν γιατί συμφωνούν πάνω σε ένα πολύ λογικό πεδίο. Δηλαδή τι κάνουμε; Παίρνουμε χιλιάδες φιλάθλους από μια εξέδρα ανοιχτή και ένα γήπεδο στο οποίο ελέγχονται με όλο τον εξοπλισμό που έχουμε βάλει, με σκάνερ στις εισόδους, με ελέγχους, με μάσκες που μοιράζουμε έξω από το γήπεδο και τους πηγαίνουμε αυτούς τους χιλιαδες, που δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν Cosmote και Nova, τους πηγαίνουμε σε cafe γύρω από το γήπεδο. Δηλαδή στέλνουμε χιλιάδες κόσμο στα cafe να συνωστιστούν και να πάνε χωρίς μάσκα να βλέπουν τον αγώνα και στέλνουμε και χιλιάδες πιτσιρικάδες έξω από το γήπεδο να πλακώνονται με την Αστυνομία. Αυτό κάνουμε».

Για το οικονομικό αντίκτυπο των μέτρων: «Για να λειτουργήσει ένα γήπεδο χρειάζονται να υπάρχουν υπάλληλοι ασφαλείας, χρειάζονται να υπάρχουν φωτισμοί, ηλεκτροδότηση για να γίνουν όλα αυτά σε κανένα γήπεδο τα 1.000 εισιτήρια δεν είναι αρκετά για να βγουν τα λειτουργικά έξοδα ενός αγώνα. Όχι μόνο δεν είναι αλλά μπαίνουν οι ομάδες κατά πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ μέσα αλλά αυτό κάποιες ομάδες θα το καλύψουν όπως ο Ολυμπιακός όμως άλλες ομάδες μικρότερες θα επωμιστούν και αυτό. Δηλαδή θα έχουν οικονομική ζημία, θα χάσουν τα διαρκείας, θα χάσουν τα εισιτήρια, θα έχουν οικονομική ζημία από τα λειτουργικά και θα λέμε ότι λειτουργούν και τα γήπεδα. Αυτό είναι λουκέτο».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Εμείς το είχαμε προβλέψει αυτό, είχαμε προβλέψει δηλαδή ότι μπορεί οποιαδήποτε στιγμή λόγω της πανδημίας να συμβεί κάτι και είχαμε προβλέψει να προσαρμόσουμε τα διαρκείας και οι φίλαθλοι μας να μην χάσουν κάτι από το διαρκείας τους όμως το θέμα ειναι ότι τους φέρνουμε σε μια κατάσταση στην οποία ο κόσμος σε ρωτάει και δεν ξέρεις τι να απαντήσεις. Σου λένε «δεν κλείνουν τα θέατρα, δεν κλείνουν οι κινηματογράφοι εγώ ο φίλαθλος τι είμαι, είμαι ένας άνθρωπος που παρακολουθεί κατώτερο θέαμα; Είμαι πολίτης μιας κατώτερης κατηγορίας;»

Εμείς θα κάνουμε ένα συμβούλιο στις 3, το συμβούλιο της Super League, θα πάρουμε κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις στο συμβούλιο και ταυτόχρονα θα κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις και στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και στα αρμόδια υπουργεία ώστε να βρούμε μια λύση και να λειτουργούν τα γήπεδα σε μια κανονικότητα. Υπάρχει τρόπος με ασφάλεια πάντα προσαρμοζόμενοι στην εποχή. Λέμε ότι δεν μπορούμε να πάμε από το 90% στο λουκέτο, θα μπορούσαμε για παράδειγμα να πάμε στη μισή χωρητικότητα αρχικά και μετά να δούμε και να το ξαναπροσαρμόσουμε αλλά δεν μπορεί ξαφνικά από το 90% πληρότητα να λες το κλείνω το γήπεδο.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες από τις ανακοινώσεις εμείς είχαμε κάνει μια συζήτηση σαν Super League και σαν ομάδες με το υπουργείο αθλητισμού και συζητούσαμε λογικά πράγματα δηλαδή το 50%, στο γήπεδο με ένα όριο προς τα πάνω αλλά όλα αυτά ξαφνικά έγιναν αυτά που ακούσατε. Όλο το ποδόσφαιρο αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι λουκέτο. Ελπίζω ότι θα το επανεξετάσουν και θα βρούνε μια λύση.

Αισθανόμαστε μια διάκριση, αισθανόμαστε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά, αν ήταν μια κάθετη απόφαση που αφορούσε όλους τους χώρους τότε θα λέγαμε εντάξει αλλά δεν μπορεί να εξαιρείται πάντα το γήπεδο και να είναι και πάντα το πρώτο στο οποίο επιβάλλονται τα μέτρα.

Να έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές που συνήθως είναι και καλά πληρωμένοι, υπάρχει μια κοινωνία ανθρώπων, πολλά επαγγέλματα που κινούνται γύρω από το ποδόσφαιρο, οικογένειες που ζουν από το ποδόσφαιρο και περιμένουν να ζήσουν. Αν την εκτόνωση του να παρακολουθεί κάποιος ποδόσφαιρο με όλα τα μέτρα ασφαλείας να τηρούνται θεωρούν ότι πρέπει να τη μεταφέρουν στο δρόμο τι να πω σηκώνω τα χέρια ψηλά»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ