Σπουδαία κίνηση: Ο Καρεμπέ και άλλοι κορυφαίοι αθλητές σε πρωτοβουλία ειρήνης

Σπουδαία κίνηση: Ο Καρεμπέ και άλλοι κορυφαίοι αθλητές σε πρωτοβουλία ειρήνης

Ο Κριστιάν Καρεμπέ και άλλοι σπουδαίοι αθλητές συγκαταλέγονται σε μία πρωτοβουλία της «Peace and Sport» για τη διακοπή του πολέμου στην Ουκρανία.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ και εννιά μέρες έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, ενώ έχει τεράστια επιρροή και στον αθλητισμό. Όλος ο αθλητικός κόσμος καταδικάζει την επιχείρηση των Ρώσων στην Ουκρανία, ενώ οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί είναι πολλές.

Η «Peace and Sport» που είναι αναγνωρισμένος οργανισμός από τα Ηνωμένα Έθνη, για την προώθηση της Ειρήνης μέσω του Αθλητισμού, με έδρα το Πριγκιπάτο του Μονακό υπό την Υψηλή Αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ προχώρησε σε μια υπέροχη πρωτοβουλία.

Επισύναψε μια πρωτοβουλία ειρήνης για να σταματήσει ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, με περισσότερους από 100 σπουδαίους αθλητές να υπογράφουν. Ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα της λίστας βρίσκεται φυσικά και το όνομα του Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού και πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με την εθνική Γαλλίας συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων αθλητών αυτής της λίστας, που έχει σκοπό να τελειώσει άμεσα η εισβολή της Ρωσίας και να επέλθει και πάλι ειρήνη ανάμεσα στις δυο χώρες. Ο Καρεμπέ είναι γνωστός για τις σπουδαίες κινήσεις και πράξεις του τόσο σε φιλανθρωπικό επίπεδο, αλλά και όχι μόνο, με τον Γάλλο αθλητικό διευθυντή να αποδεικνύει για άλλη μια φορά ποσό σπουδαία προσωπικότητα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο οργανισμός «Peace and Sport»:

«Αθλητισμός: απάντηση για την ειρήνη, ενωθείτε για την ειρήνη» είναι ο τίτλος από την “Peace and Sport”, που δημοσιεύει σήμερα η Monaco-Matin και κάτω από τον οποίο υπάρχουν οι υπογραφές περισσότερων από εκατό αθλητών που εκπροσωπούν 33 αθλήματα, περισσότερες από 20 χώρες, ανάμεσά τους 30 Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, αλλά και 15 παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Είναι μία έκκληση με την ελπίδα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα ανανεώσουν τον διάλογο. «Η “Peace and Sport” απευθύνει σήμερα έκκληση για αδελφοσύνη, ζητώντας από όλους να δείξουν τη δέσμευσή τους στον διάλογο, δείχνοντας την #Λευκή Κάρτα τους, ένα σύμβολο ειρήνης μέσω του αθλητισμού.

Η “Peace and Sport” εδώ και 15 χρόνια βασίζεται στη δράση αθλητών και Πρωταθλητών για την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Η αύρα αυτών των αθλητών τούς επιτρέπει να φέρουν ελπίδα στον κόσμο. Ας σκεφτούμε, για παράδειγμα, τον αντιπρόεδρο της “Peace and Sport”, Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος ξεκίνησε με τους συμπαίκτες του την ειρηνευτική διαδικασία στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Και τις τελευταίες ώρες, ακόμη περισσότεροι αθλητές από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, συμμετείχαν σε πολλαπλές συμβολικές δράσεις, κάνοντας εντύπωση με το παράδειγμά τους. Αντιμέτωπο με τη βία των μαχών, το αθλητικό κίνημα κινητοποιήθηκε και έκανε τη φωνή του να ακουστεί».

Η #Λευκή Κάρτα που αναφέρεται στο σχετικό κείμενο θεωρείται από την “Peace and Sport” «Σύμβολο Ειρήνης μέσω του Αθλητισμού», ξεκίνησε και χρησιμοποιείται από το 2013 για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, κάθε 6 Απριλίου, φτάνοντας να συγκεντρώσει στα social media περισσότερους από 170 εκατομμύρια ανθρώπους το 2021.

«Αυτή η #Λευκή Κάρτα συμβολίζει την καθολικότητα και την ουδετερότητα του αθλητισμού, που ξεπερνά τους διαχωρισμούς και τις συγκρούσεις, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά. Καθιστά δυνατή την επίδειξη αδελφοσύνης μεταξύ κοινοτήτων και εθνών, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων και Ουκρανών, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη κινητοποιηθεί υπέρ της ειρήνης. Ο κόσμος του αθλητισμού πρέπει να συνειδητοποιήσει τον κύριο ρόλο του υπέρ της ειρήνης. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο αγώνες με μετάλλια. Είναι η ικανότητα να κρατάς τον κόσμο ενωμένο μέσω του διαλόγου και του σεβασμού των κανόνων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δείτε τα ονόματα της σπουδαίας πρωτοβουλίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ