Ίσως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή…

Ίσως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή…

Ο Τόμας Βατσλίκ είναι ντεφορμέ και η ψυχολογία του σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ούτε μικρός είναι ούτε άπειρος και ο Μίτσελ μας έχει δείξει πως δεν φοβάται τις αλλαγές…

Στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ δεν δίστασε να δώσει φανέλα βασικού σε ποδοσφαιριστές που τότε κανείς δεν το περίμενε. Ο Μίτσελ ήταν αυτός που έβαλε με το… καλημέρα βασικό τον Λυκογιάννη, αυτός επέμενε, πίστεψε και καθιέρωσε τον Σάμαρη, αυτός επέμενε να παίζει ο νεαρός Μανωλάς βασικός. Η φιλοσοφία του άλλωστε ήταν ξεκάθαρη, το είπε και στις πρώτες του κουβέντες στην δεύτερη θητεία του στο μεγάλο λιμάνι. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα.

Ο Μίτσελ τώρα καλείται να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ξανά στα γνωστά του μονοπάτια. Αυτά των επιτυχιών, έχοντας μπροστά του μόνο ανηφόρα. Όλο αυτό το διάστημα ο Μίτσελ δούλεψε με την… μισή ομάδα καθώς οι διεθνείς λείπουν. Από την Τετάρτη αρχίζουν οι επιστροφές, την Πέμπτη πιθανότατα θα γίνει η πρώτη «γεμάτη» προπόνηση, με τον Χάμες να είναι ο τελευταίος που θα επιστρέψει.

Διαβάστε επίσης: Το διαβατήριο του Λάιντνερ, το αίτημα που απορρίφθηκε, η συνάντηση με τον Μίτσελ και ο Ρέαμπτσιουκ…

Ο Ισπανός τεχνικός θα έχει 2-3 καλές προπονήσεις για να αποφασίσει πως θα πάει στο πρώτο ματς της δεύτερης θητείας του, το μεσημέρι της Κυριακής (4μμ) στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ατρόμητο.

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε τι αλλαγές θα προχωρήσει. Και αν αυτές οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν και τον τερματοφύλακα. Ο Τόμας Βατσλίκ βλέπετε δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ακόμη και στα ματς της Εθνικής Τσεχίας δεν τα πηγαίνει καλά με τελευταίο παράδειγμα το ματς με την Πορτογαλία.

Είναι δύσκολη η θέση του τερματοφύλακα, η πιο δύσκολη από όλες. Και η ψυχολογία, ξέχωρα από τα αυτονόητα, είναι πάρα πολύ σημαντική. Σε τέτοιες περιπτώσεις, παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος καλό είναι πολλές φορές ένα διάλλειμα. Μια αλλαγή. Ίσως για τον Τσέχο τερματοφύλακα, που έχει παίξει βασικός όλα τα φετινά ματς της ομάδας, είναι η ώρα για να κάτσει στον πάγκο.

Ο Μίτσελ θα κληθεί να αποφασίσει αν θα πάρει μια τέτοια απόφαση σε μια δύσκολη καμπή για την ομάδα. Και εδώ που τα λέμε αν τώρα ο Κωνσταντίνος Τζολάκης που είναι πίσω από τον Βατσλίκ δεν πάρει την ευκαιρία τότε πότε θα την πάρει;

Δεν μιλάμε πια για τον πιτσιρικά άπειρο τερματοφύλακα που κάποτε τον είδαμε να παίζει βασικός σε τελικό κυπέλλου. Ο 20χρονος (τα κλείνει στις 8/11) είναι πλέον ένας έτοιμος τερματοφύλακας που μόνο άπειρο δεν τον λες. Έχει παραστάσεις, χρειάζεται διάρκεια και βεβαίως εμπιστοσύνη για να μπει γερά στο «κόλπο» της διεκδίκησης της θέσης κάτω από τα γκολπόστ. Αν θα πάρει την ευκαιρία και αν θα καταφέρει να την κρατήσει θα το ξέρουμε σύντομα.

Είναι λογικό ο Μίτσελ να σκέφτεται και τις δύο πλευρές του νομίσματος σε μια κομβική περίοδο για την ομάδα. Είναι όμως άνθρωπος που έχει μάθει να ζει με δύσκολες αποφάσεις, ρίσκα και επιλογές που άλλοι σκέφτονται τρεις και τέσσερις φορές. Οι απαντήσεις έρχονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ