Το… τρις εξαμαρτείν του «night out» και τα προσχήματα

Το… τρις εξαμαρτείν του «night out» και τα προσχήματα

Ο Ταχτσίδης αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για να προσφέρει κάτι άλλο, εμφανίστηκε κάτι τελείως διαφορετικό, δεν κατάλαβε, δεν αντιλήφθηκε, δεν τήρησε καν τα προσχήματα και κατέληξε να κλείνει τη σεζόν με σερί νυχτοπερπατήματα.

Έφτασαν στην Αθήνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Με λίγα λόγια, κεφάλια κατεβασμένα, και προφανώς με τη… ψυχή στα πόδια. Έτσι ήταν ή τέλος πάντων έτσι έδειχναν. Ο χειρότερος δυνατός επίλογος σε μια σεζόν από εκείνες που λες να πάνε και να μην ξανάρθουν. Τρία γκολ σε μισή ώρα από τον ΠΑΣ Γιάννενα. Ήττα -σε έκταση- από εκείνες που ο Ολυμπιακός τις συναντά στο διάβα του κάθε είκοσι χρόνια αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του αντιπάλου. Ήττες από εκείνες που σε κάνουν να νιώθεις ντροπή, αν μπορείς να καταλάβεις έστω τα αυτονόητα. Τα χρώματα που φοράς, το μέγεθος που αντιπροσωπεύεις, τον κόσμο που στεναχωρείς στα αλήθεια.

Και ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει φροντίσει ήδη να στείλει ένα μήνυμα από εκείνα που δεν χωρούν αποκρυπτογράφηση, με εκείνη την ξεκάθαρη προτροπή «να πάτε να πνιγείτε»; Και ενώ οι συνθήκες ήταν από εκείνες που να ανοίξει η Γη να σε καταπιεί από τη ντροπή; Ξαφνικά χθες τα social media αλλά και οι ιστοσελίδες γέμισαν από τη φωτογραφία του σχεδόν εκστασιασμένου Παναγιώτη Ταχτσίδη. Πότε πήγε στο σπίτι του, πότε βρέθηκε στα μπουζούκια με τη σύζυγο του, πότε αποφάσισε να πνίξει τον καημό του με… Βέρτη και πενιές, πότε φωτογραφήθηκε όλο χαμόγελο, μόνο ο ίδιος το ξέρει. Χαράς στο κουράγιο του και τις αντοχές του, τις σωματικές. Να… περπατάς ενενήντα λεπτά στους «Ζωσιμάδες», να ρίχνει «καρέκλες», να βλέπεις τους άλλους να σε περνούν σαν σταματημένο, να μαζεύεις τη μπάλα από τα δίχτυα σου τρεις φορές, να γυρίζεις στην Αθήνα και να σου μένουν δυνάμεις και για νυχτοπερπάτημα. Μπράβο. Αυτό θα πει καλή φυσική κατάσταση και μάλιστα στο τέλος της σεζόν!

Κακία στιγμή θα πει κάποιος. Δεν κατάλαβε, δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση, έκανε λάθος κλπ. Ίσως και να ήταν έτσι αυτή την Κυριακή που μόλις πέρασε.
* Την προηγούμενη όμως που ήταν στο Block στο Κολωνάκι; Πάλι κακιά στιγμή;
* Την Τρίτη το βράδυ που ήταν στο Dirty Blond στο Γκάζι; Και εκεί τα ίδια;
Και τέλος πάντων, αντέχεις να ζεις στα κόκκινα; Δείξε πως αντέχεις και στο γήπεδο. Όχι αρχές της εβδομάδας να παίρνεις την πρωτοβουλία και να ζητάς από τον Κόντη, εκ μέρους όλης της ομάδας, διήμερο ρεπό. Να ξεκουραστείς από τι; Και να κρατήσεις δυνάμεις για τι;

Επαγγελματίας. Διεθνής ποδοσφαιριστής. Και Έλληνας που σημαίνει ότι κάποια πράγματα δεν χρειάζονται εξήγηση. Κάπου 700.000 ευρώ στοίχισε η αγορά του Παναγιώτη Ταχτσίδη στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι. Τον έφερε από την Τορίνο. Έχει συμβόλαιο ως το 2020. Έπιασε λιμάνι για να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό. Για να προσθέσει έναν ακόμη σε εκείνους που μπορούν στα αλήθεια να καταλάβουν. Που δεν χρειάζονται μετάφραση, για το τι σημαίνει να χάνεις τη… μπάλα και να σου σερβίρει τριάρα ο ΠΑΣ Γιάννενα.

Κλήθηκε σε απολογία, λέει. Αυτονόητο ως κίνηση, κάθε κανονικής εταιρίας. Θα στείλει προφανώς κάποιο έγγραφο, που θα λέει πως δεν ήξερε, πως δεν κατάλαβε, πως έχει ήδη μετανιώσει. Το θέμα όμως δεν είναι αν μετάνιωσε εκείνος. Το θέμα είναι ότι σίγουρα μετάνιωσαν οι άλλοι. Εκείνοι που τον πίστεψαν. Που υπέθεσαν ότι στην ηλικία που είναι, οικογενειάρχης, θα μπορούσε έστω να κρατήσει τα προσχήματα! Πλέον, ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ