Κολτσίδας : «Έτσι θα πρωταγωνιστήσει ο Άρης»

Κολτσίδας : «Έτσι θα πρωταγωνιστήσει ο Άρης»

Ο παλαίμαχος άσος του Άρη αναφέρθηκε στην επάνοδο των κίτρινων στη φυσική τους θέση και ανέλυσε τα δεδομένα ώστε ο «Θεός του πολέμου» να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Ο Γιώργος Κολτσίδας είναι ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Άρη την τελευταία 15ετία. Ο 47χρονος πλέον παλαίμαχος άσος, αγωνίστηκε στον «Θεό του πολέμου» από το 1992 έως το 2008 με εξαίρεση τη σεζόν 1996-97 κατά την οποία φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ.

Σε δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε στην επιστροφή του Άρη στη Σούπερ Λίγκα και εξήγησε τι κατά τη γνώμη του πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι της ομάδας, έτσι ώστε να καταφέρει και πάλι να πρωταγωνιστήσει.

Αναλυτικά ο Γιώργος Κολτσίδας μίλησε στον Libero 107,4:

Για το αν παρακολουθεί τα ματς του Άρη: «Έχω χάσει 1-2 παιχνίδια. Θα είμαι την Κυριακή οπωσδήποτε. Να πάμε να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια των παιδιών όλη την χρονιά, που κλείνει με την άνοδο της ομάδας. Δεν μιλάμε για πανηγυρισμούς. Μιλάμε για την επιστροφή. Ζεστό χειροκρότημα για την προσπάθεια των παιδιών. Εμείς οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αυτοί αξίζουν το χειροκρότημα για την προσπάθεια που έκαναν όλη την χρονιά» τόνισε αρχικά για το παιχνίδι της Κυριακής.

Για τον Ντάρσι Νέτο και το πώς τον έζησε από κοντά: «Ο Νέτο είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας. Παιδί έξω-καρδιά, ευχάριστος τύπος κοντά σε όλους με τις πλάκες του. Πάντα σου έφτιαχνε την διάθεση. Πολλές φορές, σε ποδοσφαιριστές σου μένουν γκολ και χαρακτηριστικές στιγμές. Από τον Νέτο, δεν μπορώ να ξεχάσω το γκολ στην Ξάνθη. Μου έχει μείνει στο μυαλό αξέχαστο.

Ο Νέτο όταν ήρθε, αυτό που είχε ως συνοδεία, ήταν η καλή εκτέλεση φάουλ. Στην προπόνηση, δεν το έδειχνε καθόλου. Από την δεύτερη χρονιά όμως, το έδειξε στο γήπεδο. Όπως και το γεγονός ότι ήρθε ως δεξί μπακ, αλλά αγωνίστηκε και ως χαφ με μεγάλη ευκολία, ενώ πέτυχε και γκολ. Ήταν ταλαντούχος και τεχνίτης. Είχε καλό «πνευμόνι». Στις αρχές, αναρωτιόμασταν αν ήταν εξτρέμ ή χαφ, γιατί πετούσε την μπάλα μπροστά και έφευγε.

Έτσι πρέπει να γίνεται(σ.σ. για τον αγώνα της Κυριακής), όταν ένα παιδί έχει προσφέρει στην ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να τον αγκαλιάσει. Του εύχομαι τα καλύτερα αλλά ξέρω ότι θα είναι δύσκολα για αυτόν χωρίς μπάλα. Εύχομαι στους ποδοσφαιριστές να παίζουν μέχρι τα 50.

Το παιδί αναγνώρισε την ζεστασιά του κόσμου και για αυτό ήρθε στην Γ’ Εθνική. Βγάζει πάθος, ενέργεια και τρέλα. Είναι πολύ θετική η συμπεριφορά του προς τον κόσμο. Το χειροκρότημα και η αγάπη του κόσμου, πάντα μένουν».

Για το αν μπορεί να προσφέρει στην «επόμενη μέρα»: «Παίζει ρόλο τι σκέφτεται ο ίδιος, αλλά και το τι σκέφτεται η ομάδα. Αυτά θα συζητηθούν και θα αξιολογηθούν. Πάντα, χρειάζονται άνθρωποι του ποδοσφαίρου σε πολλές θέσεις. Δεν είναι όλοι ιδανικοί».
Για τον κύκλο των «λάτιν» που κλείνει: «Στην ουσία, ήταν μόνος του από εκείνη τη φουρνιά. Στο ποδόσφαιρο κλείνει μέχρι να ξανά ανοίξει. Μπορεί να εμφανιστεί κάποιος σύντομα. Ανάλογα από που θα επιλέξεις ποδοσφαιριστές. Για εμένα είναι καλές επιλογές, γιατί βάζουν και πάθος, κάτι που αρέσει στον Αρη».

Για τη δημιουργία της ομάδας της νέας σεζόν στην SuperLeague: «Οι απόψεις διίστανται. Το θέμα είναι τι θέλει να κάνει η διοίκηση και ο πρόεδρος. Το σωματείο, δεν μπορεί να έχει άλλες βλέψεις από τις κορυφαίες θέσεις. Πρέπει να οργανωθεί μια ομάδα με όλα τα εχέγγυα προκειμένου να πρωταγωνιστήσει. Αν αυτό είναι να κρατήσει μερικούς ποδοσφαιριστές από φέτος και να προσθέσουν παίκτες, καλώς. Εγώ διαφωνώ με το να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αλλά αυτό θα το δουν αυτοί που θα αναλάβουν να κάνουν τις επιλογές. Ο στόχος του Αρη είναι να βλέπει ψηλά.
Υπάρχει μεγάλη προσμονή και δίψα από τον κόσμο. Δεν μπορείς να πεις ότι κυνηγάς την 12η θέση. Θα χάσεις και τον κόσμο. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Θα πάμε «πίσω». Θέλω τον Αρη δυνατό, όχι «περίπου». Βέβαια, δεν έχω εγώ τα λεφτά. Θα πρέπει να είναι άνθρωποι που γνωρίζουν ποδοσφαιριστές και αποδυτήρια.

Για το «βάρος» που πρέπει να πέσει και στον εξωαγωνιστικό τομέα: «Υπάρχουν πολλά πράγματα στην SuperLeague, που πρέπει να προσέξεις. Θα πρέπει να γίνει δουλειά. Βλέπετε τι γίνεται κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα. Ομάδες από το τίποτα που γίνονται πρωταγωνίστριες και μετά εξαφανίζονται. Πρέπει να οχυρωθεί η ομάδα οποσδήποτε. Γι’ αυτό είναι η διοίκηση, ώστε να ελιχθεί και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Δεν γίνεται κάθε Κυριακή να λέμε ότι ο τάδε διαιτητής μας αδίκησε κάπου. Αυτό πρέπει να φτιαχτεί, αν μπορεί να φτιαχτεί.

Έχεις μια ομάδα και είσαι μέσα στο παιχνίδι. Με 2-3 προβλήματα, αμέσως η ομάδα μπορεί να βρεθεί εκτός μάχης. Δεν θέλω να γίνει αυτό. Δεν γίνεται να λέμε «έπαιξε καλά αλλά δεν κέρδισε. Είδατε τι έγινε και στην Γ’ Εθνική με τις ομάδες που εμφανίζονταν ξαφνικά».

Ενώ, κλείνοντας τόνισε: «Να πάμε με το καλό στην νέα χρονιά και να ευχηθούμε καλά μυαλά. Πρέπει να γυρίσουμε δυνατοί στην SuperLeague. Δεν μας αρμόζει να είμαστε κομπάρσοι στην Πρώτη Εθνική».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ