Άλεφ : Ένας «Σελεσάο» για την ΑΕΚ

Άλεφ : Ένας «Σελεσάο» για την ΑΕΚ

Ο συμπαίκτης του Γκάμπριελ Ζέσους στις μικρές ομάδες της Βραζιλίας, Άλεφ Ντος Σάντος βρίσκεται στο προσκήνιο για την ΑΕΚ και βάσει χαρακτηριστικών φαίνεται να είναι αυτό που έλειπε από τη μεσαία γραμμή της Ένωσης.

Η ΑΕΚ αναζητά έναν αμυντικό μέσο ώστε να καλύψει το κενό του Γιάκομπ Γιόχανσον και φαίνεται πως κινείται για την απόκτηση του Άλεφ Ντος Σάντος της Μπράγκα.

Ο Βραζιλιάνος ύψους 1.86, άλλοτε συμπαίκτης με τον αστέρα της Μάντσεστερ Σίτι Γκάμπριελ Ζέσους στις μικρές ομάδες της Βραζιλίας, πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και στο Europa League και έχει τα χαρακτηριστικά που αναζητά ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τη συγκεκριμένη θέση. Εκτός του ότι βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία με την έλευσή του στην ομάδα θα δώσει ύψος και όγκο στη μεσαία γραμμή κάτι που ειδικά την σεζόν που ολοκληρώθηκε κόστισε αρκετά στους «κιτρινόμαυρους». Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πρωταθλήτριας ήταν τα στημένα, αμυντικά και επιθετικά κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στην έλλειψη ύψους.

Αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ με λίγα λόγια είναι ένας παίκτης του στυλ του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ, που δέσποζε στη μεσαία γραμμή κατά την παρουσία του στην ομάδα. Χωρίς φυσικά να λέει κανείς πως ο Άλεφ έχει την ίδια ποιότητα με τον πολύπειρο Ντιοπ που είχε έρθει τότε στην Ένωση, ωστόσο σαν στυλ παιχνιδιού, θεωρητικά έστω, υπάρχει ομοιότητα.

Ο Άλεφ γεννημένος στη Νόβα Οντέσα του Σάο Πάολο ξεκίνησε την καριέρα του από την πιο ιστορική ομάδα της Βραζιλίας, την Πόντε Πρέτα ενώ τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε ως δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Μαρσέιγ. Από το 2015 πήγε στην Μπράγκα στην οποία έμεινε μία σεζόν και τις δύο επόμενες δόθηκε δανεικός στην Σαλάλ του Ντουμπάι και τον Απόλλωνα Λεμεσού με τον οποίο και έκανε την καλύτερη έως τώρα σεζόν της καριέρας του. Με τους Κύπριους σε 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε ένα γκολ και μία ασίστ πραγματοποιώντας μια πολύ γεμάτη σεζόν. Επίσης έχει και 2 συμμετοχές με την under 20 της πατρίδας του όπου και υπήρξε συμπαίκτης με τον Γκάμπριελ Ζέσους.

Ο Άλεφ έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια με την Μπράγκα με την Ένωση αν αποφασίσει τελικά να τον αποκτήσει να πρέπει είτε να δώσει λεφτά στους Πορτογάλους είτε να τον πάρει δανεικό με κάποια οψιόν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ